Лаф моабет - том четвърти

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.04.11
23:52

Продължение....

Идиота не е способен да мисли сам, затова започва да слуша какво му се казва от външен източник. А по мои наблюдения, противно на това, което пише в учебниците по икономика, предприемачът не прави маркетингово проучване на пазара и не търси отговор на въпроса какво се търси. Той, ако е достатъчно схватлив и гаден, ще се възползва от ситуацията така, както всеки оцеляващ би направил, извличащ най-доброто от ситуацията и ще се възползва от глупостта на хората като им казва какво искат. Рекламите по телевизията не казват “Ще желаете ли....”, те казват “Купете сега!”. Посоченото мнозинство се превръщат в безумни консуматори, смятащи, че имат нужда от всичко, от което им се казва, че имат нужда. Смятат, че е техен избор да бъдат такива и че го правят за тяхното благо, но всъщност без да го осъзнават, те са поробени от големите предприемачи и пълнят техните гуши, което е основен мотив на капиталистите - да са още по-дебели. Тук идват в сила другите качества на характера, посочени в началото. Лошите качества. Не са лоши защото са нехристиански или неморални. Аз поне отричам и двете. Лоши са защото пречат за развитието на другите “силни” в този случай. Егоизъм. Очевидно е, че хора по-интелигентни от всички останали са съумяли да упражнят толкова глобален контрол над останалите, което поражда у мен смесени чувства. От една страна им правя евала, че са се наложили и са успяли дяволски добре да “оцелеят”, макар да ми се вижда глупаво и нерационално (често съпроводено от психически проблеми като празнота и чувство, че това, което си не е достатъчно - но това е друга, също толкова дълга тема). От друга страна ме дразни, защото както казах, пречи на хора като мен, които я с покритие, я без такова, смятат, че са нещо повече от огромните цифри люде, скитащи се нощем по улиците, легнали на пейки пияни и в полу-несвяст от друсане в Sin City.

И тук спирам да пиша и си давам сметка - аз защото съм неспособен да се адаптирам към средата и не мога да прескоча социалния подбор и да “оцелея” в тоя абсурден свят, или с други думи не мога да бъда един от тях безмозъчни консуматори, в заблуда ходещи по гъза на наложилите се в света и смятайки, че всъщност угаждам на себе си когато правя часовника на бизнесмена, чийто продукт консумирам с 5000$ по-скъп и в края на краищата аз съм нишата форма на живот тук? Какво трябва да направя за да ги залича от лицето на земята и да поставя основите на по-добър свят без да играя тяхната игра и да остана без душа и разсъдък? Защото тяхната игра е адски мръсна. Отново ли изгледах Fight Club без изобщо да съм го пускал?

казано от Vlado89 на 08.04.11, 23:48:

Ахахаха :D Утре ще кажеш как е било, че сега едва ли си трезвен в преценката си :D

а утре едвали ще му е до мислене и мозъчна дейност за да си спомни как е било ! :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 08.04.11 23:52.

09.04.11
00:07

казано от Thrashmetal на 08.04.11, 23:05:

Искам да завържа дискусия относно въпрос, с които не искам да провокирам никого. Задавам го с цел да бъде обсъден. Не смятам, че има нужда от отделна тема, освен ако не бъде заслужена такава.

Понеже сега очите ми се затварят, а един коментар по такъв въпрос изисква доста писане и мислене, сутринта, като стана, мисля да коментирам. Отделно - имам затруднения с откриването на точната ти теза.

Edit: Това е тема, която адски трудно ще обсъдиш във форум.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.04.11 00:17.

09.04.11
00:14

Докато го пишех това мисля, че осъзнах, че всичко, в което съм вярвал преди една-две години е с главата надолу. Ни рак, ни риба съм в момента. Опитвам се да преосмисля позицията си, целите си, думите на Юли - “Не му мисли”, което подхранва теорията за оцеляването и извличането на най-доброто от ситуацията. Не мога да приема нивото на което съм, защото егото ми твърди, че е твърде ниско, или изобщо не знам кое ми е нивото? Абсурден е светът, приятели. Опитах се да разговарям с майка ми на тая тема, тя горката не знае какво да ми каже. След половин час разсъждения на глас в нейно присъствие, тя просто ми каза “Еми не знам, Митя... Не му мисли”. Това ли е? Да не му мисля? Аз съм само на 18, още брада нямам, чатала си не мога да намеря, пък те искат да не задавам въпроси... Ще получа мозъчен кръвоизлив... Лека fucking нощ.

п.п. Точната ми теза накратко:
1. Смисъл живота няма, поне не християнски такъв. Човек оцелява - адаптиране в дадена среда.
2. Доскоро мразех всички тези капиталистически копелета, подхранени с егоизъм, управляващи невежите маси, спасили се от естествения подбор, който човечеството е елиминирал през годините. От това следва ->
3. Смесени чувства относно това, което съм смятал за добро и зло през годините. Нима се оказва, че ако съм прав в първа точка, то това, което съм смятал за добро в момента излиза, че е на дъното на социалното оцеляване сред човечеството, а това, което съм смятал за зло, всъщност е върховната сила и интелигенция, наложила се като доминираща, оцелявайки по-добре от всички нас.

В момента точно не мога да допусна, че първа точна би била невярна. 99% съм сигурен, че е истинна, а този 1% си го оставям за всеки случай, при положение, че греша.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.04.11 00:18.

09.04.11
00:20

Извинявам се за неяснотиите, но както е близко до акъла, човек колкото повече говори, толкова по-голям и шансът да се оплете и в крайна сметка да започне да дърдори глупости без да иска. Предполагам, че просто съм такъв. Не знам дали да се променя, защото не съм сигурен дали знам отговора на въпроса лошо ли е това, или не пречи.

09.04.11
00:35

Според мен, имаш много пропуски относно разглеждането на социалните групи в обществото.
С добро ;)
Пропускаш да видиш следното:
Можеш да се ‘издигнеш’ и без да си от лошите. Примери много. Те няма да са по - горе от тебе, защото сам казва, че не са наясно защо го правят, след като не са щастливи. Просто останах с впечатление, че ти искаш да го направиш без усилия. Прекалено крайно разсъждаваш. Ти ги разделяш на тези, които мачкат и тези, които са мачкани. Има и трети тип - те са независими. Живеят спрямо собствени правила и са щастливи. / иначе казано - средната класа с малко мозък в главата, която не се подвеждат на маркетинг, добре изразяващи се политици и т.н./
това е моята гледна точка, също толкова едностранна и наивна

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 09.04.11 01:06.

казано от Madboy на 08.04.11, 23:04:

30 min с постоянна скорост 45км/ч за не професионалист - земи си 3Д очила за по хубав филм дге :D

Еми толкова си показваше на дисплея... Пък и докато въртях не ми изглеждаше толкова невъзможно. След това дойде кофти момента.

HE

09.04.11
09:12

казано от kristiancho на 08.04.11, 23:52:

Ахахаха :D Утре ще кажеш как е било, че сега едва ли си трезвен в преценката си :D

а утре едвали ще му е до мислене и мозъчна дейност за да си спомни как е било ! :D

То се получава малко тип: “Нямом проблем с алкохола, имам проблем с махмурлука” :D
Хубав и успешен ден на всички :)

09.04.11
09:21

Мразя паяци (puke)

аз от страх ги убивам и ги тъпча поне 1минута.... :D :D :D все си мисля, че ще се съживи :D нещо като зетя... как минава 2пъти през тъщата с колата... страх майка :D :D :D

09.04.11
09:31

Направо ... страхотно начало на уикенда :( Гигантски паяк в мивката. Залях го с гореща вода... Имам нужда от час при психолог за да се съвзема малко :D

колко пък да е бил голям... как ще хабиш топлата вода бе жена... чехъл нямаш ли... :D направо му разкажи играта :D

09.04.11
10:59

Как страх...паяк да те полази е на пари :D

09.04.11
11:06

казано от Atom на 09.04.11, 09:31:

Направо ... страхотно начало на уикенда :( Гигантски паяк в мивката. Залях го с гореща вода... Имам нужда от час при психолог за да се съвзема малко :D

Признай си, че ти се е сторил мръсен и просто си искала да го изпереш !!! И моята жена е същата, дай й само да чисти  и да мие (grin)

09.04.11
11:07

Фитнесманиаци, грабвайте метлите и да почистим малко!

09.04.11
11:16

казано от anxiety на 09.04.11, 08:27:

30 min с постоянна скорост 45км/ч за не професионалист - земи си 3Д очила за по хубав филм дге :D

Еми толкова си показваше на дисплея... Пък и докато въртях не ми изглеждаше толкова невъзможно. След това дойде кофти момента.

Е ти си въртял с 45км/ч, но според предавателното число на механизма и вътрешното съпротивление, като сравним с истински байк имаш съпротивление на асфалта и на въздуха- въобще тия скорости от тия велоаргометри важат само на тях си и то с уговорката, че не всички са еднакви- тоест на 2 различни, да речем на най-леката степен за уеднаквяване на условията, карайки с 40 усилията, които ще прилагаш ще са различни. Така че качи се на байк- мини 20км и тогава смятай средна скорост ;)

09.04.11
11:29

казано от Thrashmetal на 09.04.11, 00:14:

Докато го пишех това мисля, че осъзнах, че всичко, в което съм вярвал преди една-две години е с главата надолу. ....

Това ще се промени най - вероятно, когато приемеш, че нещата не са черно - бели, а винаги са в нюанс на сивото. Важи за абсолютно всичко, вкл. и за хората. На мен лично това ми създаваше доста вътрешни противоречия години наред, вероятно защото много четях Карл Май :D.
П.П. Ако мислиш да ставаш философ, не е лошо да се осведомиш за възможностите за професионална реализация след като завършиш.
Ницше с пържолата е симпатична картинка, но тя няма да те нахрани в реалния живот...

казано от CKOTA на 09.04.11, 11:16:

казано от anxiety на 09.04.11, 08:27:

Е ти си въртял с 45км/ч, но според предавателното число на механизма и вътрешното съпротивление, като сравним с истински байк имаш съпротивление на асфалта и на въздуха- въобще тия скорости от тия велоаргометри важат само на тях си и то с уговорката, че не всички са еднакви- тоест на 2 различни, да речем на най-леката степен за уеднаквяване на условията, карайки с 40 усилията, които ще прилагаш ще са различни. Така че качи се на байк- мини 20км и тогава смятай средна скорост ;)

Абсолютно съгласен :) просто си го запомни това постижение за другия път когато си на същия уред. В реални условия не е така - 45км/ч на равно с байк си е добро постижение, а поддържането на такава скорост (особено пък за 30 минути) те праща директно на колодрум и на световно.

В кръга на шегата: само ще ти връчат един пистак и си световен шампион :D Пък като се замисля може и с байк да те пуснат - и това постижение си е добро :D Би било супер яко - врът врът и минаваш онея извънземните с големите крака и тънките ръчички карайки някой ръждясал спринт с динамо, багажник и фарче! :D

09.04.11
11:44

Хаха : )

09.04.11
11:59

казано от inis9 на 09.04.11, 11:29:

казано от Thrashmetal на 09.04.11, 00:14:

Докато го пишех това мисля, че осъзнах, че всичко, в което съм вярвал преди една-две години е с главата надолу. ....

Това ще се промени най - вероятно, когато приемеш, че нещата не са черно - бели, а винаги са в нюанс на сивото. Важи за абсолютно всичко, вкл. и за хората. На мен лично това ми създаваше доста вътрешни противоречия години наред, вероятно защото много четях Карл Май :D.
П.П. Ако мислиш да ставаш философ, не е лошо да се осведомиш за възможностите за професионална реализация след като завършиш.
Ницше с пържолата е симпатична картинка, но тя няма да те нахрани в реалния живот...

Не се опитвам да изпадам в крайности или да изкарам нещата черно-бели, но за да намеря златната среда в живота трябва да знам къде са двата края. Иначе само ще се лутам в търсене на сляпо.

п.п. Мисля да ставам философ, да, но не ща публичността на Ницше, само пържолата и възможността да си я изработя. Скромно го карам, нуждите ми не са големи.

09.04.11
13:06

казано от kristiancho на 08.04.11, 23:52:

Като се събудих, още си ме държеше алкохола :D ... лоша работа е това пиенето. Уж на по една чашка само :D

аз пък психолог ще ставам :) :)

пфу.. тука нямахме ток :D още малко без той и щяй да идвам на коснултации Мишо :D

Недей бе, скъпо зимам :) :)

BU

09.04.11
14:41

Философите са онези,които седят в крайните линии на живота и коментират играта.
Не знаех,че им плащат,мислех го за хоби.

09.04.11
15:28

казано от Едуардо на 09.04.11, 13:06:

Като се събудих, още си ме държеше алкохола :D ... лоша работа е това пиенето. Уж на по една чашка само :D

То зависи от чашката колко е :D

09.04.11
15:46

казано от Vlado89 на 09.04.11, 15:28:

казано от Едуардо на 09.04.11, 13:06:

То зависи от чашката колко е :D

4 уискита и 1 чашка ракия.

ай бе спамери.... под всякаква критика сте днес !

живнете малко ;дд

09.04.11
21:54

Това е парчето :))

На 2pac вълна съм днес ;)

09.04.11
22:09

М-м-м, е това е!

09.04.11
22:18

Инис: Мммдам, истинското си е истинско :)))

09.04.11
22:24

казано от 6th на 09.04.11, 22:18:

Инис: Мммдам, истинското си е истинско :)))

Абсолютно си прав! : ) Чувствай се поздравен с една от най - любимите ми песни. Винаги ме съживява:

When you know that your time is close at hand
Maybe then you’ll begin to understand
Life down here is just a strange illusion

09.04.11
22:32

Inis, те тва е :D Iron Maiden ftw

09.04.11
22:32

Супер, мерси! :))

Преди малко, точно гледах един машъп  “Мейдън vs Боливуд”...егати чалгията ... По-горното ми идва точно навреме. :)

09.04.11
23:33

na републиканското ще ударя ли 2 рекорда или няма да ги ударя дге :D

10.04.11
00:17

казано от inis9 на 09.04.11, 22:24:

When you know that your time is close at hand
Maybe then you’ll begin to understand
Life down here is just a strange illusion

Инис, ще те взимам :D! Мейдън за мен са институция над всичко!
Поздрав за теб и Сталкера с ето тази примерно : )

10.04.11
00:50

Няма такова нещо като Мейдън....мерси за поздрава :)
:D Ми взимай ме :D, кога тръгваме?

Ето нещо за лека нощ (по - скоро за добро утро):

10.04.11
00:56

Ааауууу Поли вери хард тоя запис направо ме разби :D

10.04.11
01:00

казано от Hiya на 10.04.11, 00:56:

Ааауууу Поли вери хард тоя запис направо ме разби :D

Hi.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1