08.04.11
23:33
Здравейте,ето я моята история.
Преди една година бях 196 см и 112 - 113 кг и реших пак да си върна старите 90 кг(макар пак с мазнен корем и крака ).Започнах да бягам всеки ден за около 2 месеца свалих до до 92 - 95.Цяло лято не правих никакви кардио тренировки но спрях хляба (от време на време пица и спагети) и сладките неща(на месеца най-много един).Есента реших да започна да ходиа на фитнес и се запалих доста и от тогава си ходя редовно.Първите седмици общи упражнения и след това започнах програма:
понеделник - гръб
вторник - гърди
сряда - крака
четвъртък - рамо
петък - ръце
всеки ден коремни преси стигнах до 5 х 40(сега ги намалих на 3 в седмицата казаха ми че не хубаво всеки ден трябвало почивка)
за “долна част” на корема 4 х 10
преди тренировка започвам с бягане(в момента бягам по 2 км за 13мин.)
след тренировка въртя колелото от 15 - 40 мин.(само след краката не въртя)
за 5 месеца от 95 кг вече съм 88 кг корема стана по малък но още може,а краката се посмалиха(пак са големи от XL почти съм L) и се по оформиха се мускулите.Тялото ми стана по различно.
В последните две седмици нещо не вървят тренировките както трябва.Не мога да правя упражненията със същите килограми.Нямам сили!!!!!!
Не съм взимал никакви добавки освен от време на време No.Xplode.Всеки различно ми казва (ВСАА(амино)+л-глутамин без протеин,друг и трите)Сега сам намислил да си купя ВСАА и Глутамин.
хранителния режим ми е зле!!!! не мога да ям сутрин от години не сам го правил(най-вече зимата ставам по обяд)преди хапвах на обяд(основно супи месни и без месни),в 17ч и към 21ч след тренировка.Сега сутрин кафе по обяд ориз с различни зеленчуци или кисело мляко с мюсли (30 -40 % плод) мъм 15ч пак същите неща.Вечерта към 18ч месо или колбаси(различни гледам да няма много мазнотии) винаги със салата и след тренировка към 21 пак или кисело мляко ако не сам гладен много и плодове.през вечер яйца бъркани със малко сирене и кашкавал и салата.
П.С. Не искам да ставам целия в мускули просто да сваля мазнините и да се по оформя с нормални мускули за висок човек.
Благодаря предварително за съветите
08.04.11
23:41
Изненадааа Както се казва РАНЪТА ПРАЙ БОРБЪТА ако не се храниш добре няма да постигнеш желания ефект.После тоя дето ти е направил програмата ако е инструктор ми го покажи да му скъсам дипломата,как на начинаещ ще дадеш 5 дневен сплит.Сегаа не е късно да оправим нещата 1во трябва ти почивка и храна аз бих ти препоръчал да тренираш по ето тази програма : http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata#axzz1Is8UVlkl сега разгледай дневника ми за диета за мускулна маса ти си мойте кила така че ще ти е перфектна яж така докато не натрупаш малко мускул ,защото колкото повече мускул имаш толкова по лесно ще достигнеш до тялото което искаш ;)
09.04.11
00:33
еххх,още от преди на баба ми времето се казва че закуската е най-важното хранене в деня,защо ли !?!?!
Мнението беше редактирано от Traiko Mishev на 09.04.11 00:33.
09.04.11
00:47
Не мисля,че е правилно да опътвате човекът да качва още..
09.04.11
00:50
казано от The Next на 09.04.11, 00:47:
Ее стига де как може един човек да е 196 и да е 88 кг и да кажеш че трябва да сваля още 196см поне 100кг трябва да е чист и ще изглежда супер ;)
Голям човек, а се лишаваш. Без закуска... каква енергия искаш? Ставаш на обяд? Въглехидрати само от едните мюсли(то и колко да са)?
Сега може с тези реторични въпроси да разбереш къде бъркаш. Може и другаде да бъркаш, но ти си писал някакви общи неща, вместо да дадеш примерно за един ден храната по-точно.
Защо е важна закуската? - След 8 часа(при теб повече явно), тялото ти е гладувало и е използвало каквото има, за да се възтанови. Сутринта то има нужда от зареждаща доза. Хубава и богата закуска. На обяд само супа и то след като станеш, wtf? Може би си от хората, които си мислят, че само с прахчета ще станат нещата. Само, че изрично пише на опаковките, че това не са заместители на разнообразното хранене, а ДОБАВКИ.
Къде са ти въглехидратите? Мазнините? Откъде искаш да има енергия. Сега се сменят сезоните, часът наскоро се смени. Всичко това оказва влияние на организма и преди това може да е функционирал на тази диета, но сега отказва. Аз съм доста по-дребен от теб, по-слаб, а се храня двойно на теб. :)
Вкарай повечко въглехидратки и мазнинки, повече витамини и минерали, разбира се и достатъчно вода. Почивката също е от значение.
Имал си волята да отслабнеш и стегнеш, прояви сега и воля да започнеш да закусваш и ставаш в нормален сутрешен час. :)
Всичко си зависи от теб. ;)
10.04.11
16:40
Доста прочетох тези дни!!!! Явно не хапвам колкото трябва и май имам проблем с обмяната на продуктите!!!!
Понеже си направих по таблицата колко калории са ми необходими на ден и се оказаха 3800кал въгл.475гр прот 285гр и мазн.84гр Това за мен е адски много храна.Като се замисля да сам стигал най-много 3000кал и пълнея :(
сега мисля да започна тази програма:
http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata#axzz1Is8UVlk
но искам да попитам в почивния ден мога ли да правя кардио? Имам сигурно още 10кл мазнини за чистене :(
Не мога да си направя храненето както трябва
в 9:00 кисело мляко 0,1%(прясно мляко) с мюсли 30%плод и мед
12:00 риба (пилешко) и салата (моркови,домат,краставици,зел.салата,царевица)или леша(грах,супи).От доста разгледани дневници виждам много хора хапват месо с ориз или картофи!!!!!! Но до колкото си спомням от книга за здравословно ядене и храни не препоръчва тази комбинация(стомашните сокове не могат да разградят всичката храна)
15:00 сандвич с диетичен(ръжен хляб) с колбас(месо),зел.салата,домат(краставица) или сирене(кашкавал).заместител зеленчуков микс(ориз с различни зеленчуци според какви ще си купя) или ориз с гъби(ако си направя)
18:00 пилешко месо (свинско или телешко) със салата и две(три) яйца на омлет с сирене и кашкавал в зависимост дали са ял сандвич с сирене или кашкавал.
след 21:00 Извара
само не знам още по колко грама ще са храните и къде да сложа варени картофи.
утре пристигат БСАА,глутамина и протиина.Като протеина мисля да го пия след тренировка само!!!
10.04.11
17:15
Аз бих ти предложил да врътнеш групите за 1седмица, ей така да видиш дали няма да се получи. Порбвай гръб, крака, ръце, гърди. :)
Замени мюслито с овесени ядки. Може и 1-2 лъжици мед да вкараш или захар, но за предпочитане е меда.
Не знам къде си го чел това, че месо и ориз или картофи не бива да се смесват, дори, че било вредно. Явно моя стомах не е човешки и си ги смила добре. ;)
Вкарал си закуска, което е добре. :)
Общо взето яж така, както организма ти усеща за добре, а не да се водиш по книгите, които ти казват, че е вредно нещо. Няма двама еднакви човека на тази планета, затова и няма универсални такива книги. Пробвай няколко пъти месце с оризче или картофи. По-вероятно е да ти се образуват газове от салатката, отколкото от това, че ги смесваш. ;)
10.04.11
18:25
казано от Филип Буцев на 09.04.11, 00:50:
Ее стига де как може един човек да е 196 и да е 88 кг и да кажеш че трябва да сваля още 196см поне 100кг трябва да е чист и ще изглежда супер ;)
Той казва че е 112-113 не 88..
10.04.11
18:47
казано от The Next на 10.04.11, 18:25:
в момента съм 88 - 89кг още мазнини !!!
10.04.11
18:56
казано от Nikolai kolev на 10.04.11, 18:47:
казано от The Next на 10.04.11, 18:25:
в момента съм 88 - 89кг още мазнини !!!
Разгледай дневниците и виж как се храним повечето и си изгради режим на хранене моят съвет е не сваляй ами започни да тренираш като хората и да се храниш като хората не да ядеш колбаси и хляб,нека въглехидратите да са ти само от ориз картофи и зеленчуци и да са определено количество не ги покачвай толкова много като искаш да сваляш да кажем нека бъдат по 3гр/кг както и протеините да бъдат 3гр/кг тоест съотношението Б/В/М да е 40:40:20 аз като искам да качвам и да съм горе долу чист така правя и се получава :) не ям просо сладко хляб и намалям плодовете примерно ям само ябълки и грейпфрути но никога не са сами винаги са придружени от някакъв протеин и така ще е по-добре според мен :)
10.04.11
19:14
Разгледай дневниците и виж как се храним повечето и си изгради режим на хранене моят съвет е не сваляй ами започни да тренираш като хората и да се храниш като хората не да ядеш колбаси и хляб,нека въглехидратите да са ти само от ориз картофи и зеленчуци и да са определено количество не ги покачвай толкова много като искаш да сваляш да кажем нека бъдат по 3гр/кг както и протеините да бъдат 3гр/кг тоест съотношението Б/В/М да е 40:40:20 аз като искам да качвам и да съм горе долу чист така правя и се получава :) не ям просо сладко хляб и намалям плодовете примерно ям само ябълки и грейпфрути но никога не са сами винаги са придружени от някакъв протеин и така ще е по-добре според мен :)
не ям хляб изобщо по принципаотносно колбас един в седмицата който го замествам с риба която не ям(puke).Доста дневници прочетох много си приличат ;) и така сътворих това което написах по-горе само не знам за грамажите.Но смятам да ги започна с определени количества които не са малко или в повече и с тренировките всичко ще стане ясно.
10.04.11
21:45
Ето ти примерно меню :) :
40(протеин):40(въглехидрат):20(мазнини)
Примерен ден :
8.30-Закуска: 100гр Овесени ядки с 1 кофичка кисело мляко и 3 яйца(цели)
10.30-Междинно Хранене:100гр печени фъстъци
12.30-Обяд:150гр риба на скара с 200гр картофено пюре и зелева салата. и 1 ябълка
15.00-Следобедна закуска:150гр пилешки гърди с 150гр ориз 1 портокал
17.30-Следобедна закуска 2:100гр пилешки гърди с зелен фасул 100гр ориз.
18.30-Протеинов шейк +1 ябълка
19.00-Тренировка
20.20-Протеинов шейк с 1 банан и 2 прахчета нескуик
21.00-Вечеря : 3 яйца по панагюрски + зеленчуци
23.45-Хранене преди лягане: 200гр Извара.
Мнението беше редактирано от Филип Буцев на 10.04.11 21:45.
11.04.11
00:01
казано от Филип Буцев на 10.04.11, 21:45:
Примерен ден :
12.30-Обяд:150гр риба на скара с 200гр картофено пюре и зелева салата. и 1 ябълка
19.00-Тренировка
23.45-Хранене преди лягане: 200гр Извара.
Оле това не знам как ще го изям!!!! Ако ям толкова много ядене пак ще започна да качвам килограми.А моята цел е да остана тези килограми но да изчезнат “сланините” това е в съотношение 10 към 10 с мускулна маса.
11.04.11
11:16
казано от Nikolai kolev на 11.04.11, 00:01:
казано от Филип Буцев на 10.04.11, 21:45:
Примерен ден :
19.00-Тренировка
23.45-Хранене преди лягане: 200гр Извара.Оле това не знам как ще го изям!!!! Ако ям толкова много ядене пак ще започна да качвам килограми.А моята цел е да остана тези килограми но да изчезнат “сланините” това е в съотношение 10 към 10 с мускулна маса.
колкото по- малко ядеш толкова по бавен ти е метаболизма ,колкото по-бавен ти е метаболизма толко по лесно качваш кг :) прави си сметка този режим ти ускорява метаболизма даже той е за мойте кг аз сам по лек от теб съответно ти ще имаш - калории което значи че ще сваляш по малко мазно като същевременно можеш да увеличиш мускулната си маса.Много погрешно разбирате това че многото храна води до напълняване ,точно обратното е многото качествена храна води до добре развито и чисто тяло :)
11.04.11
12:32
колкото по- малко ядеш толкова по бавен ти е метаболизма ,колкото по-бавен ти е метаболизма толко по лесно качваш кг :) прави си сметка този режим ти ускорява метаболизма даже той е за мойте кг аз сам по лек от теб съответно ти ще имаш - калории което значи че ще сваляш по малко мазно като същевременно можеш да увеличиш мускулната си маса.Много погрешно разбирате това че многото храна води до напълняване ,точно обратното е многото качествена храна води до добре развито и чисто тяло :)
В това си абсолютно прав за метаболизма!! но никога не сам ял в такива количества :) А относно килограмите днес сутринта се теглих след закуска едно кисело мляко и мюсли около 80 100 гр. и кантара показа 88.4кг с дрехи и маратонки(маратонките са ми около 1.2-1.3 дрехите 0.600- 0.700) долу горе 86.5кг а последните 5 дена ям постоянно .В събота бях 88.9кг от тогава сам изял адски много храна + 2 шоколада и изпил 5 литра вода за 2-та дена
Мнението беше редактирано от Nikolai kolev на 11.04.11 12:33.
11.04.11
15:06
казано от Nikolai kolev на 11.04.11, 12:32:
В това си абсолютно прав за метаболизма!! но никога не сам ял в такива количества :) А относно килограмите днес сутринта се теглих след закуска едно кисело мляко и мюсли около 80 100 гр. и кантара показа 88.4кг с дрехи и маратонки(маратонките са ми около 1.2-1.3 дрехите 0.600- 0.700) долу горе 86.5кг а последните 5 дена ям постоянно .В събота бях 88.9кг от тогава сам изял адски много храна + 2 шоколада и изпил 5 литра вода за 2-та дена
Не тряя кантара да ти е критерии а огледалото :) яж както ти написах по горе и всичко ще е наред ;) ако тренираш яко :) и ядеш качествено.
да сваля мазнините и да се по оформя
хранителния режим ми е зле!!!! не мога да ям сутрин от години не сам го правил(най-вече зимата ставам по обяд)преди хапвах на обяд(основно супи месни и без месни),в 17ч и към 21ч след тренировка.Сега сутрин кафе по обяд ориз с различни зеленчуци или кисело мляко с мюсли (30 -40 % плод) мъм 15ч пак същите неща.Вечерта към 18ч месо или колбаси(различни гледам да няма много мазнотии) винаги със салата и след тренировка към 21 пак или кисело мляко ако не сам гладен много и плодове.през вечер яйца бъркани със малко сирене и кашкавал и салата.
Помощ ! май нищо не правя както трябва :)
Мда :)
Но освен това си виж и тренировките как са, да не се окаже че само някакво кардио правиш.
Мнението беше редактирано от G33K на 11.04.11 16:01.
11.04.11
23:42
Във почивния ден в който мисля да правя кардио мога ли да намаля калориите малко или пак да приемам колкото в тренировъчен ден!!!!
12.04.11
18:48
казано от Nikolai kolev на 11.04.11, 23:42:
Във почивния ден в който мисля да правя кардио мога ли да намаля калориите малко или пак да приемам колкото в тренировъчен ден!!!!
Приемай си нормално ;)
Всеки тренира различно, в момета ходя 4 пъти в седмицата.
Понеделник - гръди/бицепс
Вторник - гръб/трицепс
Сряда - почивка
Четвъртък - повтарям понеделника
Петък - рамо/крак
Събота и неделя почивка.
Една седмица правя гърди/бицепс в понеделни и четвъртк, а следващата гръб/трицепс.
Доволен съм :)))
*Без добавки...
12.04.11
20:54
казано от eshk0 eshk0 на 12.04.11, 20:40:
Всеки тренира различно, в момета ходя 4 пъти в седмицата.
Понеделник - гръди/бицепс
Вторник - гръб/трицепс
Сряда - почивка
Четвъртък - повтарям понеделника
Петък - рамо/крак
Събота и неделя почивка.Една седмица правя гърди/бицепс в понеделни и четвъртк, а следващата гръб/трицепс.
Доволен съм :)))
*Без добавки...
А от колко време тренираш ? и какви резултати си постигнал ?