11.04.11
08:21
Здравейте! Отскоро се занимавам с боди билдинг и попаднах на една програма за ръце, но не знам как се изпълняват две от упражненията. Много ще съм благодарен ако някой ми обясни или сожи линк с филмче как се изпълнява.
1 Изометрично сгъване с дъмбели
2 Избутване на горен скрипец с една ръка
Благодаря ви предварително.
11.04.11
08:28
Нещо не мога да си ги представя тези две упражнения. Първото е хем ‘сгъване’, хем ‘изометрично’ - изометричните натоварвания са статични, т.е. при фиксирано неподвижно положение на тялото. Колкото до горния скрипец - при него пък не ми е ясно как се избутва (дърпане, разгъване, сгъване - ок, ясно е). От къде се сдоби с тази програма и сигурен ли си, че не си объркал наименованията на упражненията? Огледа ли секцията с упражнения на сайта? А кои мускули искаш да натоварваш с тия упражнения - как да преценим? Изпихме кафетата вече и не можем да гледаме на утайките им...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.04.11 08:34.
11.04.11
09:42
Първото упражнение(предполагам е за бицепс) ми звучи като скотово, обаче с дъмбели или концентрираното сгъване. :)
Второто обаче не можах да го разбера и немога да си преставя бутане на горен скрипец...
11.04.11
13:54
Ето за тази програма става въпрос: silabg.com/bg/view/id/181
Не знам дали е позволено във форума да се дават линкове към други сайтове и предварително се извинявам ако съм нарушил правилата.
11.04.11
16:38
казано от Petko Angelov на 11.04.11, 08:21:
Здравейте! Отскоро се занимавам с боди билдинг и попаднах на една програма за ръце, но не знам как се изпълняват две от упражненията. Много ще съм благодарен ако някой ми обясни или сожи линк с филмче как се изпълнява.
1 Изометрично сгъване с дъмбели
2 Избутване на горен скрипец с една ръка
Благодаря ви предварително.
Според мен пък, думите в червено не бива да попадат в едно изречение. ( забележката не е граматическа)
11.04.11
16:52
За първото упражнение - идва ми наум само да вдигнеш щангата наполовина и да я държиш така колкото можеш повече. Като се стараеш да не я свиваш прекалено много - целта е да ти е трудно все пак.