13.05.05
21:31
Ок, храненето е ясно. :D
КАжете какво мислите за поемането на вода, по-конкретно имам в предвид минерална такава. /Пак да подчертая вода, не водКа:)/
Какво мислите, за якото напиване след тренировка? Защото на няколко пъти вече точно това правя, 45 минс, след приключване, си надигам бутилката и я държа така доста време. :)
Какво мислите и за пиенето на вода по време на тренировката. Аз твърдя, че това е добра практика. Хората си мисля, че тъй като се обезводняват повреме, трябва и да пиет, но аз не мисля, че толкова много се обезводнява човек, че да се налага и по време. Дори мисля, че това допълнително надуване е вредно. Такова е и становището на тренъори по бойни спортове, поне тези които аз познавам.
Кажете вие как виждате нещата около пиенето. И как процедирате.
Мерси за вниманието.
Винаги пия вода по време на тренировка. Иначе просто няма да мога да си завърша тренировката. Особено сега лятото.
13.05.05
21:47
Чел съм,че големия прием на вода товари сърцето(няма лошо да се пие много вода(2,3 че дори и 4литра),но нека бъде на равни приеми в нормални количества -по 1-2 чаши на 15 мин)...Приема на вода по врема на тренировка е хубаво нещо стига да не се прекалява и това да води до дискомфорт(особено ако се прави коремната преса)...Иначе водата е жизненоважна,не подценявай добрата стара чешмяна вода,просто сложи една марля..големия прием на минерална вода(2-3 литра) не е препоръчителен!
По-здрави(и по-релефни) 8) !
Аз принципно съм противник на пиенето на вода... лично на мен не ми влияе добре, задъжрам я издувам се и до там. Но не мога да не пийвам поне малко по време на тренировката щото устата ми се слепва особено след аеробната :x Така че пийвам по малко. А и лятото с обезводняването няма как, трябва да се пие! Ако ще и малко но си трябва.
[quote author=“tory_”]Аз принципно съм противник на пиенето на вода... лично на мен не ми влияе добре, задъжрам я издувам се и до там. Но не мога да не пийвам поне малко по време на тренировката щото устата ми се слепва особено след аеробната :x Така че пийвам по малко. А и лятото с обезводняването няма как, трябва да се пие! Ако ще и малко но си трябва.
:) При жените това е наистина е интересна “материя” :) пиенето на вода. :P Така де... не малко са момичетата, които се обезводняват след сериино кардио, защото “забравят” да пият вода. А, иначе често се чува изречение: “Задържам вода/течности”, което така и не го разбирам... :)
Аз съм нещо като антипод на Петко. Не пия по време на трен. Просто така се тренирам, мисля си, че по този начин, като тялото ми свикне да му давам вода по време на трен, много по-лесно ще губя работоспособност, поради простата причина, че ожаднявам. А така изобщо не изпитвам жажда и не губя работоспособност.
Междувпрочем чувал съм, че доста от боксъорите също имат нещо като “диета на водата”, тоест не пият при определени тренировки.
Аз пия стабилно преди и след, мнения по въпроса. Иначе го повдигам, защото го намирам изключително важен. Както стана и дума за лятото, вече положението става доста сериозно. :)
Другите, как е при вас?
Каква вода пиете? МАрки...?
аз яко си дъня вода по време на тренировка,сигурно изпивам 1-1.5л,като това е за период от един час.гълтам кажи-речи всяка серия по малко,много се обезводнявам,верно че разширява стомаха,ама без нея пък е по-зле,и някак по-бързо ми се възвръща енергията така.в залата има едни пичове дето жулят натурални сокове,коли,не знам това доколко е хубаво,ама аз си карам на водичка :wink:
колкото повече толкова по добре :) като качвам пия много вода като отслабвам още повече и по всяко време само гледам да не ми стане тежко по време на тренировка
14.05.05
10:35
Това с пиенето по време на тренировка е полезно. Освежава се цялото тяло и мускулите. Но до колкото знам нормалното количество за прием по време на тренировка е 0,5 - 1 л. А относно марките - аз ходя да си наливам в туби от минералните извори до нас и не пия чешмяна.
Чешмяна вода не пиите както каза oho има много бактерии,болести и други гадни неща в нея ! Маика ми е лаборантка в ИП -Никола Пушкаров и там едно време изследваха чешмяната вода и какви ли не работи не откриха и от тогава карам само на минерална !
и аз пия само минерална тя другата понякога дори раждива идва(като оправят нещо)
Моето мнение е да не прекаляваш с водата, когато си в процес на маса особено. По време на тренировка пий не повече от 500-600мл., след нея не се оливай с вода че само те издува и нищо не ти дава. Най-добре се ограничи с шейка... ако пиеш такъв :wink:
я кажи какво точно са открили.
ас пич само чешмяна вода,понякога по 5 литра дневно.
нз бе братле това беше преди много години ! питах маика ми обаче тя каза,че вече е забравила имената на ‘’гадовете’’ :( сорри много ако се сети нещо ще ви кажа но в никакъв случаи не е полезна :roll:
14.05.05
21:17
А между другото един познат ходи преди време на състезание и си имаше спонсор, който го снабдяваше с храни, суплементи и т.н. Из между тях той пиеше някаква специална вода, която беше за около 2 лв. литъра... някой знае ли нещо по въпроса?
Сигурно е вносна и с различна степен на минерализация. Има с над 1000 има с 250/лато девин/. Има разни вносни води.. . скоро ще докарат и от Япония сигурно... :x
РабОтата е ясно, никой ли няма нещо като система за приема на вода все пак?
Мисля, че това не е никак маловажно както за здравето така и за резултатите.
... и де го прочете тва :?:
Аз пия вода непрекъснато, колкото повече пия, толкова по-добре се чувствам. Но това съм си аз..... Иначе смятам, че ако даден атлет е в процес на “чистене” си трябва просто да се налива с вода.
на същото мнение съм ;)
[quote author=“tory_”]Аз принципно съм противник на пиенето на вода... лично на мен не ми влияе добре, задъжрам я издувам се и до там. Но не мога да не пийвам поне малко по време на тренировката щото устата ми се слепва особено след аеробната :x Така че пийвам по малко. А и лятото с обезводняването няма как, трябва да се пие! Ако ще и малко но си трябва.
Ами как няма да я задържажш! И аз едно време си мислех, че като не пия вида ще съм по-сух, само че не. Организма си изгражда защитни реакции и при всяка възможност тя се задържа за да има запас за “сухите” периоди. Не си мислете че като пиете много вода ще задържате много вода, точно напротив. Многото вода винаги е полезна. Когато клетката е хиперхидратирана обмяната на веществата в нея се извършват полесно и бързо, т.е. метаболизма се забързва. Единственото нещо което не препоръчвам е да не се пие по много вода наведнъж, може да предизвика много неприятни стомашни неудобства, особено след обилно хранене.
[quote author=”Чукундур”][quote author=“tory_”]Аз принципно съм противник на пиенето на вода... лично на мен не ми влияе добре, задъжрам я издувам се и до там. Но не мога да не пийвам поне малко по време на тренировката щото устата ми се слепва особено след аеробната :x Така че пийвам по малко. А и лятото с обезводняването няма как, трябва да се пие! Ако ще и малко но си трябва.
Ами как няма да я задържажш! И аз едно време си мислех, че като не пия вида ще съм по-сух, само че не. Организма си изгражда защитни реакции и при всяка възможност тя се задържа за да има запас за “сухите” периоди. Не си мислете че като пиете много вода ще задържате много вода, точно напротив. Многото вода винаги е полезна. Когато клетката е хиперхидратирана обмяната на веществата в нея се извършват полесно и бързо, т.е. метаболизма се забързва. Единственото нещо което не препоръчвам е да не се пие по много вода наведнъж, може да предизвика много неприятни стомашни неудобства, особено след обилно хранене.
Ок, колко разбираш под големи количества, защото напослеък изпивам по 500мл след тренировка като се върна после още 250мл. Това 2 часа след последното ми хранене и 45 минути преди следващото. Може да се кажи, че го пия на гладен стомах.
И още нещо, имам нещо като дискомфорт с потенето. Тоест, потя се като свиня, при по интензивни и примерно резки натоварвания. Възможно ли е това да се дължи на факта, че пия много вода? Защото аз определено изпивам по доста литри на ден.
Физиологични проблеми нямам иначе, но си е дискомфорт, примерно при едно аеробни 20 минутни коитп правя, после мога да си залепя тениската на прозореца на залата в която съм... :D Някой пиниз да дадете? :D
Под големи количества имам предвид “конски дози” както се изразява Венци Чанев, като например 10-15л. Но това си строго индивидуално, има хора които пият по 15-20л в основен период което е направо убииствено за мен. Например когато съм на диета не е ниакъв проблем да изпия 10 до 12 литра на ден, проблема е само с това, че не можеш да идеш на разходка без да мислиш за тоалетна:-) и накрая когато се опитах да увелича до 15-16, направо ми се еБ@ майката. Но разбира се това не е задължително. Но определено вода трябва да се пие по време на тренировка, аз лично пия минимум по 1 литър. Когато не съм на диета гледам цвета на урината. Ако е прозрачна всичко е наред, ако започне да пожълтява, значи имам нужда от повече течности. За потенето не се притеснявай, аз лично ако не успея да се изпотя на тренировка, значи нещо не е наред.
И аз така мисля! Благодарен съм на една дама от форума, която ме светна по много неща, и едно от тях е водата! За количеството, Чукундур, просто си го каза. Гадното е, че наистина много ми се ходи до тоалетна, ма се свиква и с това! Но с 8-10 литра на ден, просто се чуствам добре, не ми се мисли лятото колко ще пия, вода де :)
Е това с тоалетната и мене ме тормози страшно, ама какво да се прави. Влиза в планирането (като храненията), иначе кофти.
Аз лично не пия вода по време на тренировка. За да не ми съхне устата, дъвча дъвка.
Понеже не съм в състояние да пийна МАЛКО, не пия изобщо. Както се казва, без едно мога, с едно не мога.
:lol:
хаха, дабе пикането е голям зор, аз до скоро като бях на даскало, пих доста малко по това време... иначе е голям дискомфорт.
*Предварително пърдонация, че ще отворя въпроса:
И още нещо, Чукундура спомена, ЦВЕТА. :) Абе по едно време доста странно ми се виждаше, че “цвета ми” :lol: , е много светъл. Пример: Преди доста време време като ходех на военна комислия и там чашките бяха... егати цветовата гама. Имаше някакви... /с извинение/ ама толкова кафяво, че като ги видях си викам-”Ае пичове, трябваше да се изпикаете, не изсерете в тия чашки...” :lol: :lol:
Ама сега като си пия по повечко вода, винаги си е доста светла...
Айде поздрави на всички пиклъовци! :lol:
Липсата на вода води до дехидратация на организма,което не е препоръчително тъй като по този начин ще изгубите много от възстановителните си сили.По време на тренировка пия по 0.5л до 1л.Ако не поглъщах толкова най-вероятно тренировката ми нямаше да е толкоз успешна.
От Бокса знам че пиенето на дори капки вода ти спира производство на Адреналин. Виш че боксиорите никога не гълтат вода когато се биат!
Но, ако брутално гуриш мазнина (както аз правиа сега, по 200 грама на ден), пий като луд защтото със мазнинката излизат и всиакакви отрови и трябва да се Diluted (как е на български тва?).
[quote author=“Mustey”]От Бокса знам че пиенето на дори капки вода ти спира производство на Адреналин. Виш че боксиорите никога не гълтат вода когато се биат!
Да, това беше добро инфо. Аз виждам, че не само докато се боксират, ами и по време на тренировка също не употребяват. Дори съм гледал разни луди случаи на зверски тренировки в ранните часове с абсолютно забранен от тренъорите прием на вода. И нямам ясна идея защо е това изтезание. Но както и да е... тука става въпрос повече за Бодибилдинг. :D
е защо тогава по време на почивките на мачовете им наливат вода в устата? това не е алкохол,нали:))
Ако говориме за боксиорите, те плуйат водата койато им се плиска във устата във една кофа... И тойа дето губи мача триабва да йа испийе... :lol: Шегубам се за пиенето...
[quote author=“xtasss”]е защо тогава по време на почивките на мачовете им наливат вода в устата? това не е алкохол,нали:))
После мисля я плюят, апсурд да цокат вода по време на мач. При такъв разбълникан стомах ще се издрайфват при всеки удар.
Пък и както всички знаем, по малко ракийца не вреди. :lol: :lol:
25.05.05
22:38
Начи .. когато сам в процес на маса по колко доло горе вода да пия по време на тренировка.. :?: :?:
[quote author=“M_7el”]Начи .. когато сам в процес на маса по колко доло горе вода да пия по време на тренировка.. :?: :?:
По колкото ти се пие. Най-добре по глътка-две между серийте. МОже и повече, но не се наливай.
A бе нема кой знае какво значение колко вода,че пиеш.Само,че требва да се пие поне 2л на ден(може и повече).Най-хубаво минерална.
Исках само да кажа,че в едно списание четох някакъв казваше няк’ва теория - да се пие по 12-15л вода на ден в период на орелефяване.И определено имаше едно момче на републиканското за младежи,на което същия тоя човек му беше треньор,и момчето спечели.
26.05.05
22:42
Добре знаеме че ако не пиеш много вода (течности) не е добре за бъбреците;ами като излющиш 20л. вода не им ли отваряш пак работа?Там пикочен мехур,други такива нема ли да се преебат?