Дневникът на Ани

Темата е заключена.
Прескочи до:
А

11.04.11
21:18

Здравейте ! Най-сетне се реших да си направя дневник !
Цел: сваляне на мазнини и стягане (моля без коментари от рода ” няма какво да сваляш” ;))
За 3 дена ядене на всичко сладко и мазно , коет ми се изпречи , качих 2,5 кг ;д (нз до колко това са мазнини ).. И най-сетне си казах край ..няма полза от яденето на такива неща .. Една минута наслада за устата и после баммм.....2 кила отгоре ;х..
Та от днес почнах диета ... и този път няма да прегрешавам ;д  Знам , че повечето от вас ще я помислят за абсурдна ..но така съм си решила :)
Храна:
09.30 няколко бадема
11.30 3 белтъка +1 жълтък и 30г сирене + краставица
16:00 около 30-40г бадеми (нямах време за друго)
18:00 едно капучино с лешник (не трябваше да го пия)
20:30 100г пиле + 30 г сирене и малко салата
Изглежда малко като храна , но това ме засити напълно ..  Утре ще я увелича малко ..

Нещо като тренировка ;д
30 мин. упражнения ( за крака ( с тежести за крака) и коремни преси )
Това е от мен за сега..! :)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 24.04.11 21:29.

айде честито за дневника и успех в начинанието (лично аз се надявам тайничко да не смъкнеш и 100грама ама от куртоазия трябва да го кажа :D ) тези торти освен в мазнини неможе да се превърнат в друго Но... човешкото тяло варира с 1-2 до 3кг така, че това, че кантара показва +2кг не значи, че си с 2кг по-тежка... може това да са течности, храна в стомаха, големи ботушки и дрешки :D мери се долу горе в приблизително едно и също време всяка седмица или всеки ден (сутрин най-удачно ! :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 11.04.11 21:24.

11.04.11
21:23

Честит ти дневник и успех ! :)

11.04.11
21:26

Аз имам два въпроса:

1)Каква е целта на дневника ти?
2)Какъв е смисълът да го направиш онлайн, във форум за здраволовно хранене, при положение, че вече имаше една тема и ти казаха, че този начин на хранене ще те убие, ако не - най-малкото няма да реши проблемите ти? Задавм този въпрос, тъй като очевидно не възприемаш вече дадените ти съвети, т.е. по-вероятно е и занапред да не ги възприемаш, а пък принципно получаването на съвети и помощ е една от целите на онлайн дневниците.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.04.11 21:31.

АЧ

11.04.11
21:29

Честит дневник. Бих ти дал съвет вместо коремните преси, които натоварват доста кръста, да правиш ето тея http://vbox7.com/play:f2df2c7e ;)

А

11.04.11
21:40

Благодаря ви :)
към карфичка:  Това , което ям на мен ми е достатъчно..  защо трябва да се тъпча с  мн. протеини , мазнини ...за да бъде здравословно ..? всеки се храни според нуждите си ..на мен толкова ми стига ... А и казах , че ще увелича храната утре .;)
Всеки изказва различно мнение ... аз чии съвети да приема ..след като нз кого да послушам ;)

казано от Ani Shirvanyan на 11.04.11, 21:40:

Това, което ям на мен ми е достатъчно...

Здрасти!

Как прецени, че тази храна ти е достатъчна като количество и качество?
По какви критерии направи тази преценка?

Желая ти успех, въпреки всичко.

11.04.11
21:46

към карфичка:  Това , което ям на мен ми е достатъчно..  защо трябва да се тъпча с  мн. протеини , мазнини ...за да бъде здравословно ..? всеки се храни според нуждите си ..на мен толкова ми стига ... А и казах , че ще увелича храната утре .;)

Това не отговаря на двата ми въпроса ;)

Всеки изказва различно мнение ... аз чии съвети да приема ..след като нз кого да послушам ;)

Общо взето мненията се припокриваха, не видях кой знае какви разлики, че пък да има чак толкова какво да се чудиш. Ако пък се чудиш - свери и виж кого да слушаш. Но със сигурност никой не те е посъветвал да ядеш “няколко” бадема на ден, а ти си избрала точно този вариант. И аз да те посъветвам - прегледай женските дневници, може да намериш нещо полезно.

Пожелавам ти успех с постигането ня целите :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.04.11 21:48.

АЧ

11.04.11
21:51

В сайта има различни мнения, не всички мислят еднакво в живота.. Просто гледаш кой какво ти е написал и ти избираш какво да направиш ;)

А

11.04.11
21:52

Следвам сигналите на тялото си ...ям докато се почуствам сита .. Според мен човек не се нуждае от толкова мн храна.. :)

Ясно. На този етап нито мога да ти кажа нещо, нито пък има смисъл.
Още веднъж - успех.

хубаво е да не я нападате така :) .. хубаво аз мисля като повечето които са взели позиция по твоя въпрос да го наречем.. но ако всеки я критикива момичето ще си каже.. край и няма нито да пише нито да ви слуша нито нищо... Кольо с това ‘’ по какви критерии определи това онова’’ чакай малко тя е на 16 какви критерии да има освен за хубаво и за грозно момче : ) ... с напредването на тренировките й тялото и само ще пожелае повече храна... щом казва, че не се оставя да е гладна и се засища значи след време ще се храни така както вие и препоръчвате... едвали всеки който е тръгнал да тернира е увеличил храната си двойно изведнъж ;) с времето и тялото й и тя ще иска повече храна :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 11.04.11 21:57.

11.04.11
21:57

казано от Ani Shirvanyan на 11.04.11, 21:52:

Следвам сигналите на тялото си ...ям докато се почуствам сита .. Според мен човек не се нуждае от толкова мн храна.. :)

Утре, като изчезне още една торта от този грешен свят, пак ще си говориме :).

Ще следя.Успех.

11.04.11
22:02

Нещо напоследък бб-тийм придобива славата на “форума, където те карат да ядеш много”, и тая слава не ми се нрави :D
Идеята е да се яде достатъчно и качествено (и да се тренира по същия начин).
Успех с дневника и с намирането на достатъчното ;)

11.04.11
22:06

казано от kristiancho на 11.04.11, 21:56:

хубаво е да не я нападате така :) .. хубаво аз мисля като повечето които са взели позиция по твоя въпрос да го наречем.. но ако всеки я критикива момичето ще си каже.. край и няма нито да пише нито да ви слуша нито нищо... Кольо с това ‘’ по какви критерии определи това онова’’ чакай малко тя е на 16 какви критерии да има освен за хубаво и за грозно момче : ) ... с напредването на тренировките й тялото и само ще пожелае повече храна... щом казва, че не се оставя да е гладна и се засища значи след време ще се храни така както вие и препоръчвате... едвали всеки който е тръгнал да тернира е увеличил храната си двойно изведнъж ;) с времето и тялото й и тя ще иска повече храна :)

kristiancho, ако като бях на 16 (за справка - на 25 съм сега) някой ми беше казал всички умни неща по повод хранене и трениране, които знам сега, ако някой тогава ме беше “нападнал” (доколкото това е напдане, ама айде да не спамим)щях да съм му адски благодарна и щях да и съм си спестила един куп главоболия. Имайки предвид предната тема, която авторката беше пуснала, считам че има основания за зададените й и от мен, и от Кольо, и от всеки друг въпроси. Ако ти смяташ, че няколко бадема и някакво кафе засищат...ок :) Аз не смятам :) Всеки се опитва да помага, колкото може и знае, но този на когото се помага трябва да иска да му се помогне. Съгласна съм с Кольо, че тук все още казването на каквото и да било е излишно.

@авторката отново ти желая успех :)

както казах съм съгласен с вас че трябва да яде повече и т.н. и т.н. но просто няма как изведнъж да увеличи храната двойно или тройно за да достигне нормалния си прием... с времето всичко ще стане... ами ако поне изведнъж да се храни много... дали тялото и ще реагира положително на това здравословно хранене...

ПП: стига с това ‘’пожелавам ти успех, пожелавам ти успех’’ изглежда че и пожелавате точно обратното .... :)

11.04.11
22:15

девойче, аз нямаше да се намесвам...ама ще те улесня...хората, които трябва да слушаш са няколко...Юли(Ornaje) и Кольо са в моя топ 5…:)

аз се въздържам от всякакви други коментари и ти пожелавам успех!

11.04.11
22:32

Привет и успех ;)
Колкото и да нямаш нужда от сваляне на несъществуващи мазнини и килограми ” в повече ” , толкова имаш нужда  обаче , от промяна в режима ти на хранене..., което ще те откаже от прекаляването с junk food ( когато си набавяш всичко необходимо за организма от здравословна храна , по - рядко ще се потдаваш на изкушения , които на твоите години трябва да присъстват...ама не половин торта + чипс и т.н. , че да не стигнем до булимия :@ , а малко шоколад , парче пица , вафла...от време на време не е фатално...)
Добре си направила , че си започнала дневника...може да ти помогне да коригираш грешките в храненето и евентуално , ако има такива в тренировките...
Ама , каквато си хубавичка ;) , поне ще имаш повече насоки от страна на потребителите и това ще ти е от полза :)
Днешното меню не ми допада особено..., но за утре се надявам да имаш 3 хранения (малко бадеми не минава за хранене) + 2 междинни (там 8 бадема :D + кисело мляко примерно , минава)
Описвай , какво хапваш и какво тренираш , дори да са ти безумни целите , поне може да научиш нещо от хората в сайта ( по- скоро сама да стигнеш до изводи)
Поздрави :)

Мнението беше редактирано от Мая на 11.04.11 22:35.

Кристиянчо, до преди два дни бях настроил акаунта си така, че да не виждам какво пишеш. Имам си причини за това, но заради едно стечение на обстоятелствата вече те чета. Кой говори за удвояване и утрояване на храната? Я дай да те питам това-онова, че нещо имам известни подозрения. Няколко бадема закуска ли са? 3 белтъка и парченце сирене обяд ли са (особено на фона на “закуската”!)? Дай да не продължавам с въпросите... Защо бързаш да драскаш, без да помислиш преди това?

Пожелах й успех. Съвсем искрено... и с ясната мисъл, че докато тя не промени доста неща, успех няма да има.
Докато тя се храни по този начин, само ти можеш да й бъдеш съветник.

Съжалявам, може и да е демотивиращо... но е така.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.04.11 22:47.

А

11.04.11
22:47

Благодаря за подкрепата ( на някои хора) , както и мнението /съвети на други ( те също са важни за мен :)  не го приемам за нападане , ами като някакъв начин да ми помогнат .. :) )
Както казах днескашната храна беше малко ...понеже съм 2ра смяна ..малко ми се объркват схемите ... обикновенно в даскл. си взимам бадеми и /или кис.мляко 3% ...нямам време за друго , а и това ме засища :)

11.04.11
22:58

Честито за дневничето :) Желай ти само успеж занапред дано постигнеш целите си :)
Имам само един съвет ... стига с тва “мезене” :)

11.04.11
23:00

Здрасти и честит дневник :) храната няма да я коментирам, че и аз съм зле там :D опиши по-подробно тренировките си :)

11.04.11
23:09

Хубави цели си си поставила , но с тази храна не виждам как ще ги изпълниш.
Когато човек иска нещо трябва да се труди за него , в случая главно четене и възприемане на съветите от други потребители.
За сега съм с впечатлението че нямаш нужда от този дневник , със същия успех можеш да си водиш и някоя тетрадка в вас.
Целта на онлайн дневника е да получиш съвети и насоки от хора които разбират доста повече от теб както някой по-горе беше казал Кольо и Oranje не биха ти казали нещо което да ти навреди ( аз лично бих прибавил още хора , но невиждам смисъла ) . Не си мисли че ти се карам или се заяждам с теб дори ми е гадно че споря защото си нямаш на идея колко патя заради ината си. Както и да е надявам се каквото и да правиш поне да си здрава и да не се случва нищо лошо.
Късмет!

11.04.11
23:09

Защо ми се струва, че най-правилното заглавие на дневника щеше да бъде - Как да живеем на фотосинтеза, или Какво не трябва да правим, ако искаме да свалим килограми, не...не....не, по скоро трябва да сложиш заглавие - Моля не правете това в къщи (едно време така започваше кеча)......Мисля, че хвана накъде бия. Най-доброто, което можеш да направиш за себе си е, да послушаш Кольо.

А

11.04.11
23:17

А той (Кольо) какво е казал , че да го послушам ? Доколкото виждам е задал въпроси :)
И нека пак кажа ... днес храната ми беше малко (но ме засити) Лека полека ще я увелича .... :) Аз нямам такова физическо натоварване като другите момичета от форума .. и не мога да ям наравно с тях :)

fire.is.my.nature

11.04.11
23:19

казано от Ani Shirvanyan на 11.04.11, 21:52:

Това е НАЙ-важното нещо . Можеш ли го - значи си открила “тайната” на здравословното хранене. В момента милиони хора по света се скъсват да броят калории , да следват магически диети и да се водят по авторитети - било то най-здравия бодибилдър , най-фанатичния слънцеяд или най-кльощавата моделка , или дори на компетентните(?) и не толкова лица в бб тийма :D И нещо май не им се получава много много  :D
Та мисълта ми е - почнеш ли да спазваш някакви режими и да се насилваш да ядеш/да не ядеш само защото НЯКОЙ така казва и пренебрагнеш ли този вътрешен глас ,който ти показва кога си се наяла , смятай ,че си изгубила голямо богатство.

Хапвай си и да не ти пука. Единствено може да се вглеждаш в качеството на храната и интензивността на тренировките - другото тялото си го знае.

Успех :) И не мога да не отбележа перфектната ти визия ;) :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 11.04.11 23:20.

11.04.11
23:32

Да не се “впрегнеш” от коментарите...описвай си ... то от една тема , ‘дето втикна там за тортата +  храната , която си описала за деня в дневника , не могат да се правят кардинални изводи :)
Аре , лека :) (бих казала и наздраве , ама не е уместно :x ,ама го казах :) )

Мнението беше редактирано от Мая на 11.04.11 23:38.

Ани, въпросите ги зададох на Кристиянчо, ясно е защо.
Нищо конкретно не съм ти казал до тук, защото нямаш нагласата да следваш съвети (до колкото виждам).

Балансирай си храната. Не бягай от въглехидратите, а ги избирай, дозирай и разпределяй. Старай се да подсигуриш качествени белтъчини поне във всички основни храненета. Дръж под око и мазнините, но не ги елиминирай в никакъв случай. Никой не иска от теб да ядеш колкото елитен спортист, подложен на системни върхови натоварвания. От теб се иска да дадеш качествена храна на тялото си в такива количества, че то да не изпитва дискомфорт по пътя към желаната цел (забележи) в дългосрочен план. Това значи да приемеш някои неудобства и да промениш храненето си по принцип, а не за някакъв фиксиран период от време. Усещането за нуждите на тялото ще дойдат след време и задължително след известен брой погрешни подходи.

Направи това, което желаеш.
Нямам претенциите на световен капацитет в областта на храненето. Имам известен (не безкраен) опит. Това е...

11.04.11
23:45

казано от Ani Shirvanyan на 11.04.11, 23:17:

А той (Кольо) какво е казал , че да го послушам ? Доколкото виждам е задал въпроси :)
И нека пак кажа ... днес храната ми беше малко (но ме засити) Лека полека ще я увелича .... :) Аз нямам такова физическо натоварване като другите момичета от форума .. и не мога да ям наравно с тях :)

Една от най-важните функции на добре развита логическа мисъл е да можеш - във въпросите да виждаш отговор. Тези няколко въпроса ти дават много по ценна информация от постове тип “насърчаващи” хранителният ти режим - фотосинтезата.

11.04.11
23:49

казано от Ani Shirvanyan на 11.04.11, 23:17:

Аз нямам такова физическо натоварване като другите момичета от форума .. и не мога да ям наравно с тях :)

То ако метаболизма ти беше в ред, и цял ден да лежиш, само от дишането щеше да гориш повече калории от това, което си яла днес.

12.04.11
00:47

казано от Atom на 11.04.11, 22:02:

Нещо напоследък бб-тийм придобива славата на “форума, където те карат да ядеш много”, и тая слава не ми се нрави :D
Идеята е да се яде достатъчно и качествено (и да се тренира по същия начин).
Успех с дневника и с намирането на достатъчното ;)

Как няма да се случва това ,като всяка втора тема е “искам да кача ММ/Маса”.

А

12.04.11
01:00

Петко К  може ли да попитам ..от къде реши , че метаболизмът ми не е наред ;)

12.04.11
01:12

Като се храниш малко, тялото минава в режим на оцеляване, т.е., забавя метаболизма до минимума и се учи да оцелява с малко.
Абе, действай както знаеш, докато си млада можеш да правиш всякакви експерименти и издевателства с тялото си (глад, алкохол, цигари и т.н., да не изброявам) и да ти се размине. Цената обаче се плаща по-късно ;)

А

12.04.11
01:26

Аз не гладувам ...ям колкото ми е нужно ...Повечето от познатите ми в моменнта са подложени на глад ...и го карат с една ябълка на ден ...Аз не бих нарекла моето “гладуване” :)
Нека добавя към менюто : кофичка кис.мляко :)

12.04.11
02:11

Според мене Ани, карай си както си знаеш и тва е.Следвай съветите само на жените, с тия дискусии за храната само те обърква ме.Консултирай се с жените от форума който имат достатачно опит и могат да ти помогнат по твоя проблем. И на мен ми е трудно да разбера как менюто показано по горе задоволява дневните ти нужди , но според една поговорка “Жените не трябва да бъдат разбирани , а обичани!”.Се пак колкото сме еднакви , толкова сме и различни хората (мъже / жени) , за теб тази храна ти стига за деня , аз пък я изяждам на едно хранене (като се има в предвид че им по 6-7 пъти).Винаги ще има недоволни , такаче карай така както се чувстваш най-добре , но запомни че най-важното е здравето.Не си заслужава да си съсипваш здравето заради “малкото мазнинки на коремчето” все пак не си изкарваш хляба с това.Това е.
За мен темата е приключена(до консенсус няма да се стигне това е ясно)
Успех :)

А

12.04.11
11:11

Здравейте ! :)
Каккто казах днеска ще увелича малко хрната :)
10:00 малка безвкусна ябълка с 2 лъжици мед
10:40 3х40 крънч , 2х20 напади  ...нещо ми беше мн заспало и оставих за вечерта другите
11;20 около 200г пилешко +30г сирене и салата
15;00 кис.мляко и/или 50г шам фъстък
20:30 150 пиле +сирене и малко салата
Успешен ден ! :)

Питам се, салатите какви са и дали ги овкусяваш (сол, олио, зехтин...)? :)

А

12.04.11
11:24

Ами те са две и от двете си взимам по малко :) еднта е зеле , моркови ....с олио обаче (обърках го със зехтина ;д) Другата с маруля ,краставички , домати , репички и др  :)

12.04.11
11:25

aабе, недейте така бе хорица...как да слуша на жените съветите...на всички ли...айде да не почваме с последователките на Ковачева и на фотосинтезата, че оспамихме и това писквилче...:)

да слушаме тялото си а...ми то ако ти казва, я сега мойто момиче ми дай три кроасана с 2 вафли и една баница с торта...ти ще го послушаш ли...

тялото върши, какво съзнанието нареди...ако си със съзнание на лемур и свиня...ще се чувстваш и изглеждаш като такъв...

12.04.11
11:34

Честит дневник Ани :) пожелавам ти успех в целите които преследваш, да си пишеш редовно в дневничето, ще го следя с интерес.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1