Възможно ли е?

11.04.11
13:22

Здравейте :).

Извинявам се че пускам ПОДОБНА тема.

Възможно ли е да се постигне голяма екзплозивност с упражнения със собственото тяло + лека гиричка 5 килограма?
Става въпрос за упражнения,като - лицеви,кофички,набирания,клякания,повдигания на пръстите на краката (за прасец) и упражнения включващи използването на гиричката.

Вторият ми въпрос е - ако упражненията са подходящи В ГОЛЯМА СТЕПЕН (която търся) какъв е принципа за бройката и повторенията на даденото упражнение?

Ако тези упражнения не са оптимални,бих искал да чуя вашето мнение за това как се постига силна екзплозивност в тялото (с примери).

Ще съм ви благодарен ако се обосновите след всяко дадено ми предложение от вас.

Поздрави.

АЧ

11.04.11
13:39

Накратко ще тренираш със собствено тегло. Да,възможно е хубаво тяло.Относно серии и повторения колкото можеш толкова. При всеки е различно. Как ще си съставиш програмата зависи от теб, както на теб ти е по-удобно и лесно :)

11.04.11
13:41

За хубавото тяло,имам вяра,че ще се получи.
Но най-вече запитването ми е свързано с постигането на екзплозивност,чрез използването на по-горе описаните от мен упражнения.
И това,че не съм запознат с броя и повторенията за екзползивнсот (ако са подходящи упражненията,а може би не са),дано някой помогне :P.

11.04.11
13:44

Тоест ако някой разбира от това,което питам бих бил благодарен да каже ако този метод не е подходящ да каже кой е най-подходящ - дали ще е фитнес или трениране без тежести,няма значение.
Важното е да се обоснови ЗАЩО Е ТАКА.

АЧ

11.04.11
14:07

За какво ти трябва експлозивноста. Обоснови се и ти ;)

чакайте малко какво имаш предвид под хубаво тяло... я постни снимка на желаното хубаво тяло да видим с лостове ще стане ли ?! ;)

11.04.11
14:50

Изпълнявай упражненията експлозивно. Примерно, лицеви с пляскане, клек + скок, бърпита, експлозивни набирания, набирания с пляскане (това е за  напреднали) и т.н.

11.04.11
15:26

За да си експлозивен трябва първо и най-важно да си силен. Основа си трябва. Като ми каже някой, дето макса му на лега е 60-70 кила че прави “за експлозивност” с едни петички отстрани на лоста и по 10-12 “резки повторения” и лошо ми става. Първо стани силен (наистина силен, че да не се и контузиш с резките повторения после) и след това мисли за експлозивност - това се работи най-накрая.

Колко силен можеш да станеш с гиричка 5 кила и собственото си тегло според теб? Според мен - не много. Иди в залата и вдигай тежко, като се опитваш да го движиш максимално бързо (наблягам, опитваш - то реално няма да се движи много бързо ако е наистина тежко, но ти се опитвай да му придадеш максимално ускорение просто, а не да го усещаш с конкретния мускул). След време по тоя начин ще стигнеш и ниво за плиометрия, ама сега според мен ти е рано.

Мнението беше редактирано от G33K на 11.04.11 15:27.

12.04.11
09:12

Ачо - За какво ти трябва експлозивноста. Обоснови се и ти

Експлозивността която търся ми е нужна за футбола.

kristiancho - чакайте малко какво имаш предвид под хубаво тяло... я постни снимка на желаното хубаво тяло да видим с лостове ще стане ли ?!

Ясно е щом е за футбол,за мене ХУБАВО ТЯЛО е това,което ще дам в долните снимки.Мускулите са в определена големина.
Първа снимка.
Втора.
Перки,като на Роналдо могат ли да се постигнат без намесата на тежки предмети (уреди)?
Ще ми е интересно да чуя вашето мнение :).

Петко К - Изпълнявай упражненията експлозивно. Примерно, лицеви с пляскане, клек + скок, бърпита, експлозивни набирания, набирания с пляскане (това е за  напреднали) и т.н.

Благодаря изглежда доста правилно.

G33K - За да си експлозивен трябва първо и най-важно да си силен. Основа си трябва. Като ми каже някой, дето макса му на лега е 60-70 кила че прави “за експлозивност” с едни петички отстрани на лоста и по 10-12 “резки повторения” и лошо ми става. Първо стани силен (наистина силен, че да не се и контузиш с резките повторения после) и след това мисли за експлозивност - това се работи най-накрая.

Колко силен можеш да станеш с гиричка 5 кила и собственото си тегло според теб? Според мен - не много. Иди в залата и вдигай тежко, като се опитваш да го движиш максимално бързо (наблягам, опитваш - то реално няма да се движи много бързо ако е наистина тежко, но ти се опитвай да му придадеш максимално ускорение просто, а не да го усещаш с конкретния мускул). След време по тоя начин ще стигнеш и ниво за плиометрия, ама сега според мен ти е рано.

Предполагам има вярно в думите ти,но има и нещо не вярно.
Ето за пример виж Кристияно Роналдо,неможеш да кажеш,че е някакъв супер адски здрав,има добре оформени мускули,но не прекалено.
А тялото му е адски експлозивно - как мислиш,че е постигнал това?Изглежда си има и други начини.
Все пак не би ли трябвало да може да се постигне и от бегови упражнения,спринтове и т.н. (футболни тренировки)?

12.04.11
09:27

Да си силен и експлозивен не значи непременно да имаш големи мускули. А Роналдо е постигнал това, като тренира между 3 и 5 часа дневно, включително и с тежести.

12.04.11
09:51

Откъде си толкова сигурен за Роналдо,че е тренирал така?

12.04.11
09:56

Питал съм го :D
Виж какво излиза на първо търсене в Гугъл ;)
http://www.topfatlosstrainer.com/2010/01/15/cristiano-ronaldo-body-workout-for-serious-sex-appeal/

12.04.11
10:04

Нека да оставим шегата на страна “питал съм го :D” ...
Не знам много английски,че да разбера в подробности обясненията в линка който даде ... :(
Не вярвам този,който го е писал това да е сигурен,че Роналдо прави тези неща или подобни,просто някой любител на фитнеса,може би е сложил програма,КОЯТО СПОРЕД НЕГО ще постигне “резултати-Роналдо”.

Имаш ли някаква по-подробна информация как е тренирал Роналдо?

12.04.11
11:50

Ако сравним една нормална лицева опора (ръцете на нивото на раменете),която се изпълнява с нормална/умерена бързина и
същият вид лицева опора,но изпълнена колкото се може по-бързо,как се отразява това на мускулите?
Има ли разлика ако го погледнем от към растеж на мускулите и също дава ли по-различен ефект върху другите характеристики,ако да какъв е той?
Предполагам по същият начин ще съдиме и за набиранията,кофичките и т.н..Тоест упражненията,които се изпълняват със собственото тегло.
Ако има хора,които са информирани по тези въпроси,ще съм благодарен ако се включите :).

12.04.11
12:24

Перките на Кристианчо можеш да ги направиш без нито един тежък предмет.

казано от ZDRASTIHEI на 12.04.11, 09:12:

Предполагам има вярно в думите ти,но има и нещо не вярно.
Ето за пример виж Кристияно Роналдо,неможеш да кажеш,че е някакъв супер адски здрав,има добре оформени мускули,но не прекалено.
А тялото му е адски експлозивно - как мислиш,че е постигнал това?Изглежда си има и други начини.
Все пак не би ли трябвало да може да се постигне и от бегови упражнения,спринтове и т.н. (футболни тренировки)?

Примера ти е слаб.
Прав си, че не мога да кажа, че е някакъв супер здрав. Той НЕ Е - той просто има НЯКАКВИ мускули (по-скоро са му малко мазнините, отколкото да има мускули, ама айде).
Но да ми даваш футболист за пример за атлет, и още повече за сила и експлозия - мога да се усмихна от учтивост, но дори не е смешно, имай го предвид ;) “Атлетическите” качества за футбол можеш да си ги развиваш с бегови и футболни тренировки, споко.

12.04.11
12:27

Всъщност има футболисти, които могат да са пример за атлети, но просто колегата не е уцелил примера ;)

АЧ

12.04.11
13:27

Футболистите тренират яко във фитнеса ;) Затова имат такива тела.

12.04.11
14:01

казано от Ачо на 12.04.11, 13:27:

Футболистите тренират яко във фитнеса ;) Затова имат такива тела.

Мога да ти сложа снимки на хора, които тренират яко във фитнеса и да ти кажа “затова имат такива тела”, но не ми се занимава.
Футболистите имат такива тела, защото търчат доста - малко мазнини, малко мускули и женчо-манекенската визия радваща женското око е готова.

12.04.11
20:10

Не е толко зле Ронадло. За средностатистическия човек едно такова тяло си е перфектно.
@ ZDRASTIHEI и футболистите тренират с тежести. Не знам защо повечето тинейджъри ( не съм сигурен че си такъв, но предполагам ) си мислят, че като някой е изчистен и не е 90 + кг значи си прави само лицеви в къщи :D

13.04.11
09:55

На 18 съм (93-та).

Поправете ме,но тяло като на Кристияно Роналдо без хранителни добавки се постига не лесно ... (незнам дали той е взимал или не).Все пак не един път съм чел,че прави всеки ден коремни преси,това му е като хоби.Прави по 2000-3000 хиляди на ден,тоест труди се момчето.Обаче последните няколко години в Реал Мадрид от както е заякна много повече,а и стана по-слаб като футболен играч.Може би това е една от причините,но най-вече изглежда формата му се понижи заради контузий,които има. http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://images.huffingtonpost.com/gen/132766/CRISTIANO-RONALDO-ARMANI-ADS-PHOTOS.jpg&imgrefurl=http://www.huffingtonpost.com/2010/01/13/cristiano-ronaldo-armani_n_421910.html&usg=__7iFzG-mssjF-00stohjzrS4meYo=&h=335&w=497&sz=71&hl=bg&start=14&sig2=IaONBYg0YPMU3ysiuhxqCw&zoom=1&tbnid=5sxOUTj9UYTA5M:&tbnh=88&tbnw=130&ei=cEelTY7hBdDZsgajvtSBBw&prev;=/search?q=cristiano+ronaldo&um=1&hl=bg&sa=N&biw=1152&bih=661&tbm=isch1,8213&chk=sbg&um=1&itbs=1&biw=1152&bih=661

Да оставиме на страна футболните теми,все пак сме във фитнес форум.
Та мене ми трябва тази експлозивна сила,подобна на тази която има Роналдо.Ако някой гледа мачове знае колко рязко тръгва и колко резки движения прави с топка и без топка,колко резки обръщания и като цяло много бързи манвери.Ще ви дам клипче от първите му години в Манчестер да забележите какво перо е - http://www.youtube.com/watch?v=euMu1SKi-ak .
Ето такава маневрост искам да почна да тренирам и да подобрявам.Но незнам кое е най-подходящо за мене,защото в същото време съм 63 килограма/1,72 висок и ми е нужно да кача 5-7 килограма,по мое мнение,за да изградя подходящо и атлетично тяло за професионален футбол.
Може би подобряването на тези движения става само с “футболни” тренировки,street фитнеса/фитнеса немогат да окажат голям и видим ефект върху експлозивността (ако така мога да го нарека) която търся и бързата повъртливост,която виждате на клипчето - притежава Кристияно Роналдо?
А може би съм попаднал на грешен форум и трябва да се посъветвам с някой хора занимаващи се най-вече с футбол (но нещо от това което съм търсел,не съм попадал на сериозен форум,в който да мога да питам и да ми отговарят за такива тип теми)?

Извинявайте за малко дългият коменатр,благодаря на всеки потрудил се да го прочете и помогне!

13.04.11
10:04

Адски ще съм благодаре на всеки,който помогне.
Ако не пиша в подходящият форум,ако знае случайно някой от вас с кой човек или форум да се свържа за да мога да науча повече по темата,мога да кажа благодаря.

13.04.11
12:33

казано от ZDRASTIHEI на 13.04.11, 09:55:

На 18 съм (93-та).

Поправете ме,но тяло като на Кристияно Роналдо без хранителни добавки се постига не лесно ... (незнам дали той е взимал или не).Все пак не един път съм чел,че прави всеки ден коремни преси,това му е като хоби.Прави по 2000-3000 хиляди на ден,тоест труди се момчето.Обаче последните няколко години в Реал Мадрид от както е заякна много повече,а и стана по-слаб като футболен играч.Може би това е една от причините,но най-вече изглежда формата му се понижи заради контузий,които има. http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://images.huffingtonpost.com/gen/132766/CRISTIANO-RONALDO-ARMANI-ADS-PHOTOS.jpg&imgrefurl=http://www.huffingtonpost.com/2010/01/13/cristiano-ronaldo-armani_n_421910.html&usg=__7iFzG-mssjF-00stohjzrS4meYo=&h=335&w=497&sz=71&hl=bg&start=14&sig2=IaONBYg0YPMU3ysiuhxqCw&zoom=1&tbnid=5sxOUTj9UYTA5M:&tbnh=88&tbnw=130&ei=cEelTY7hBdDZsgajvtSBBw&prev;=/search?q=cristiano+ronaldo&um=1&hl=bg&sa=N&biw=1152&bih=661&tbm=isch1,8213&chk=sbg&um=1&itbs=1&biw=1152&bih=661

Да оставиме на страна футболните теми,все пак сме във фитнес форум.
Та мене ми трябва тази експлозивна сила,подобна на тази която има Роналдо.Ако някой гледа мачове знае колко рязко тръгва и колко резки движения прави с топка и без топка,колко резки обръщания и като цяло много бързи манвери.Ще ви дам клипче от първите му години в Манчестер да забележите какво перо е - http://www.youtube.com/watch?v=euMu1SKi-ak .
Ето такава маневрост искам да почна да тренирам и да подобрявам.Но незнам кое е най-подходящо за мене,защото в същото време съм 63 килограма/1,72 висок и ми е нужно да кача 5-7 килограма,по мое мнение,за да изградя подходящо и атлетично тяло за професионален футбол.
Може би подобряването на тези движения става само с “футболни” тренировки,street фитнеса/фитнеса немогат да окажат голям и видим ефект върху експлозивността (ако така мога да го нарека) която търся и бързата повъртливост,която виждате на клипчето - притежава Кристияно Роналдо?
А може би съм попаднал на грешен форум и трябва да се посъветвам с някой хора занимаващи се най-вече с футбол (но нещо от това което съм търсел,не съм попадал на сериозен форум,в който да мога да питам и да ми отговарят за такива тип теми)?

Извинявайте за малко дългият коменатр,благодаря на всеки потрудил се да го прочете и помогне!

Няколко неща:
- 2-3 хиляди коремни преси са си залудо работа, най-много да си преебеш кръста, натоварване кой знае какво да търсиш по тоя начин .. все пак, щом той може толкова само това вече трябва да ти говори, че не е много трудно
- Тяло като неговото се постига за под година и половина тренировки в зала без грам добавки, стига да тренираш съвестно. Той мускулатура няма, просто няма мазнини заради търчането.
- Експлозивна сила като тази на Роналдо - такова понятие НЯМА. Той експлозивна сила няма, няма и никаква сила изобщо. Това да си движиш краката бързо, докато жонглираш с топката или да се завъртиш рязко от място на 180 градуса НЕ Е експлозивност, а футболно умение (във футбола общо взето повечето е умение, което обяснява атлетическите качества на футболистите ). Повратливост, която дума вкара към края, е далеч по-уместна и за нея ти трябват тренировки по футбол. Във фитнеса си работи за сила на тоя етап.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1