Лаф моабет - том четвърти

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.04.11
19:40

Колеги, ударете по един глас за моя приятелка :) Трябва да харесате страницата и после снимката. Мерси предварително :)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=194298470607742&set=a.193297540707835.35257.116344751736448&theater;

Тук и аз ще се намеся, защото не сте прави. По всички предмети трябвало да се учи редовно и с внимание - да, ама не! Българският език трябва да се учи, защото все пак сме българи и ако не знаем собствения си език, къде тръгваме да учим чужди. Математиката трябва да се учи точно от първи до 4 клас - за да не ни лъжат лелките в магазините. После трябва да избираш дали да я учиш или не. Историята на България трябва да се учи, защото не можеш да искаш бъдеще, без да познаваш миналото си, а и в наше време май май славната ни история е единственото нещо, с което можем да се гордеем. Другите разказни предмети според мен не трябва да са задължителни. Или ако са трябва да се изучават по 1 час седмично (най-много) и то да се показват нагледно, за да има някаква полза от тях. Философии, етики, логики - никакъв смисъл от тях. Който се интересува - в интернет много информация. Чуждите езици също трябва да са по избор, но избор за всеки отделен ученик, а не за цял клас и т.н. Аз може да искам да уча немски, но някой от класа ми да иска да учи руски, но понеже хората за немски са повече се изучава немски... Тези часове, които не са нужни (изброих ги по-горе) трябва да бъдат заменени с полезни такива.

Информацията наистина е много и излишна, СКОТЕ :) Но за всеки различно. За тбе физиката може да е излишна, за друг полезна. Много добре са направили, че са въвели ЗИП в 11 и 12 клас, но просто е твърде късно. Ние избираме такива ЗИП-ове, при които се изкарва лесно ( я презентацийка, я нещо друго), а не тези, от които се интересуваме. Според мен след 7ми/8ми клас освен задължителните бел, история, математика (колкото и да не я харесвам няма никакъв шанс да я махнат) физическо всичко друго трябва да е ЗИПОВЕ...

Има нещо, което математиката ни учи, но малко хора се сещат за него, а именно, че математиката ни помага да развием логическо мислене, да подобрим паметта си, пространственото виждане и др. Не ме разбирай погрешно, и аз като 95% от хората мразя математиката и съм псувал и клел, но не можем да отречем, че тя ни помага по един по-различен начин, а не само да си мислим, кое в коя с сфера на живота ще ни помогне. Щото ако човек с “бавен” и нелогичен мозък никъде няма да може да се справи. А косинусите и синусите и т.н. това е просто ниво на трудност. Започва се от елементарното първо ниво - 1+1=2 и се стига до “високите етажи” - синус, косинус, че и интеграли, матрици, диференциали и т.н. :D

мда и аз исках да уча немски ама нямало достатъчно хора и им слушах руския сумати време... като цяло орбазованието въобще не следва 21 век... според мен предметите с повече от един час седмично трябва да са български и история всичко останоло е пълнеж ама наистина пълнеж... аз ако искам да уча биология няма нужда да има часове в училище за да се поинтересувам и да разбера каквото искам... ако не искам да уча биология и 5 часа седмично да ми дадът и 5 двойки да ми напишат аз биология няма да науча и това е :) точно за това свестните учители разбират, че е хубаво да пишат една тройка и да се помним с добро... Защото ако ти много обичаш даден предмет изобщо няма да си за 3 или 4… ще си само за 5 и 6 ;)

Прокс : ако математика прави това което казваш.. философията, логиката и етика и право за какво са ?! не развиват ли те логичната мисъл на човек ?!

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 11.04.11 19:52.

Точно тези високи етажи трябва да се избират. Някой може да иска да се качва до тях, а друг може да иска да си остане на ниските етажи, защото примерно сградата няма асансьор и го мързи да изкачва повече стъпала ;)

Момчета, AminoMax 8000 на Гаспари ще ме възтановяват ли!? Само те.. без протеин?

11.04.11
19:56

anxiety - значи сме на 100 % едно мнение.Историята в 5-7 клас като я почнахме и направо си казах, оф какво ме интересува какво е било преди ама не.Господина ми по история .. е няма такъв човечец :) Обясняваше историята уникално..Диктуваше кратко, но обясняваше подробно.От там доста се запалих, стана ми интересно много. Още от създаването на България та до 2рата световна. Български език и литература - по мое мнение, който поне малко не се интересува, е неуважение към самия него..Чак яд ме хваща като почнат тия кифли зад мен да се гримират, докато учим Христо Ботев. Направо щях да се обърна да и зашия 1 шамар..

моята г-жа по история започва със ‘’Било то 18.. година и човек на име цар .....’’ е как да не я слушаш даже някой път пресъздава събития жестомимчно или с някакви звуци :D емии Рико другия път кажи, да не се мацат т, че ще наклепат бубата дето лапат в тоалетните през междучасието... :D нали с уважение към свестните девойки колкото и малко да са скоро ще ги изброяваме поименно за цялата страна

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 11.04.11 20:00.

Мхм историята ми е любим предмет, заедно с български. Даже мога да кажа, че точно тази година, избирайки да кандидатствам точно с тези две специалности, се промених адски много... Това да седна на маса със семействоот, с гостите ( не че се хваля, но вуйчо ми е бивш майор и вкъщи идват доста влиятелни хора, които са много начетени) и да почна да си говоря с тях на тема история ... изпълва ме.

Историята я харесвам от доста време и една от причината за това е точно тази мисъл: “Историята показва грешките на хората, чиято увереност в безгрешността им е променила съдбите на толкова много хора.”

11.04.11
20:05

Не сте ли прекалено големи за този филм?
Кое е нужно, кое не е нужно....
Ще извинявате, ама нужно или ненужно, нямате думата. Ако искате, някога да определяте успешно, кое е нужно и кое не, сядайте си на задниците и залягайте пред нужните и ненужни четива. :)

Да, синуси, косинуси, интеграли, матрици и т.н. са крайно ненужни за продавач на хот-дог. За някого другиго, може и да са нужни.
Изучавайки ги на някакво елементарно ниво, придобивате възможност да станете  “някого другиго”, евентуално!

Така де, седнали сте тук умниците да мислите как да изклинчите. Смятате ли, че на някой някога ще му е през....какво си мисли някоя необразована рибка-кръшкач, която кипи от амбиции, изисквания и нищо друго? Нека сте природно интелигентни, такива има милиони.

11.04.11
20:27

100% съм съгласна със 6th и няма да го повтарям. За съжаление и от 1000 кладенца вода да ви донеса, на този етап няма да разберете защо не сте прави, ще го разберете малко по-късно, след няколко години ;) И тогава и вие ще отричате гледната точка, която сега защитавате :) Нищо лошо не казвам, просто така става винаги ...

11.04.11
21:08

Ох, така ми се иска някой ден и моите крака да са толкова бързи...

6th е написал много сериозни истини.
Жалко, младите си мислят, че знаят по-добре от какво имат нужда.
Е, сблсъкът с действителността е кофти после.

HE

11.04.11
21:46

казано от korpusito на 11.04.11, 19:40:

Колеги, ударете по един глас за моя приятелка :) Трябва да харесате страницата и после снимката. Мерси предварително :)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=194298470607742&set=a.193297540707835.35257.116344751736448&theater;

Добра е момата - един глас от мен.

Едно поздравче с много добра песничка - момата има уникален глас (clap)

11.04.11
21:51

казано от head_hunter на 11.04.11, 21:46:

..момата има уникален глас (clap)

Факт ;)

HE

11.04.11
22:14

Малко факти за храната: http://demotivirai.me/2798-ЗДРАВОСЛОВНА_ХРАНА :D :D :D

п.п. Момите в дневниците вече и това да смятат :D

Мнението беше редактирано от head_hunter на 11.04.11 22:15.

11.04.11
22:34

Леле, има някаква Ана, само тя има повече гласове от твойта девойка... обаче е тъмна Индия за мен как...

11.04.11
22:50

Моята лична фаворитка е http://www.facebook.com/photo.php?fbid=194740927230163&set=a.193297540707835.35257.116344751736448&theater&pid;=464122&id=116344751736448

Ей такъв тип жени харесвам - обрасли като мене

11.04.11
22:59

Боли ме не само мозъка, а и малкото коса, която имам...  тъпотата на хората е безгранична...

11.04.11
23:01

казано от Андриан К на 11.04.11, 22:34:

Леле, има някаква Ана, само тя има повече гласове от твойта девойка... обаче е тъмна Индия за мен как...

Тая е някъв фантом и си е направила 1000 профила, за да гласува, жалка история :D Благодарско за подкрепата, да вземете да ми пратите фейсбуците си на Л.С с head_hunter :P

11.04.11
23:08

корп приятелката тренира ли ? кандидатствам да и стана личен треньор .. или поне да и държа кърпата докато е на степера :D
получава глас,ако можех и повече щях да дам :Р
edit: другите голям добитак уа :s

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 11.04.11 23:11.

11.04.11
23:10

ето и моя глас :)

11.04.11
23:16

@ тра’ла’ла Само 809 човека има преди теб на опашката :D 808 ако @ карфичка не е мераклия :D

П.П Мерсаж иначе и вас подканям да ми пратите фейсбуците си на Л.С :P

11.04.11
23:39

Божееееееееееееееееееееее ква е тая дето е с 805 гласа и не прилича на ... О_О
Ако не спечели Анелия, значи е поредният нагласен конкурс.

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 11.04.11 23:47.

Слънце в небето, слънце в душата!
За всички, които не са забравили тази музика! (sun)

12.04.11
13:59

Потресен съм...погледнах няколко дневника в женския раздел. Едните им завидях заради режимите и тренировките, другите ми се доплака и щеше да ме е срам въобще да го водя...Каква е тая мода да следват еди колко си килограма, пък били те сланина или мускули нямало значение :X Кучето вкъщи яде повече от някои момичета, а и то също е женско :D

12.04.11
14:05

казано от Vlado89 на 12.04.11, 13:59:

Потресен съм...погледнах няколко дневника в женския раздел. Едните им завидях заради режимите и тренировките, другите ми се доплака и щеше да ме е срам въобще да го водя...Каква е тая мода да следват еди колко си килограма, пък били те сланина или мускули нямало значение :X Кучето вкъщи яде повече от някои момичета, а и то също е женско :D

Чувството е същото, като това спрямо така мразените летни :)

12.04.11
14:08

Не мразя никого, просто исках да отбележа че се наблюдават двете крайности в женския раздел. Кофти е да гледаш как млади хора погубват здравето си в името на някакви мерки и модни тенденции...

12.04.11
14:12

казано от Vlado89 на 12.04.11, 14:08:

Не мразя никого, просто исках да отбележа че се наблюдават двете крайности в женския раздел. Кофти е да гледаш как млади хора погубват здравето си в името на някакви мерки и модни тенденции...

“мразя” беше образно ;)

а коя е другата крайност - обратната на глада? Не можах да разбера, какво имаш предвид със завистта за режимите и тренировките?

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.04.11 14:16.

12.04.11
14:24

Жалко е но е истина, че повечето 15-20 годишни момичета искат да са 40-45 килограма без значение на каква цена и дали това отговаря за техният ръст, ген,  години и т.н.. Постоянно твърдят, че са дебели (тези които наистина са 45кг)и като хапнат малко солети и ябълки и са преяли. Уж искат съвети и насоки, а постоянно твърдят как те познават телата си и това , което правят е добре за тях.
Ако на тези години на мен някой ми беше дал толкова добри съвети, колкото има в техните дневници щях да съм повече от благодарна.

12.04.11
14:24

Преяждането в моменти на емоцианална слабост или липса на достатъчна воля и мотивация. Не конкретизирам никого и не се отнася само за форума, а и за обществото като цяло. Исках да кажа че някой дневници са на изкл добро ниво, далеч над моето собствено. Имах предвид благородна завист, в добрия смисъл на думата :)
ПС: ralista е казала това което исках и аз, само че с повече думи.

Мнението беше редактирано от Vlado89 на 12.04.11 14:26.

12.04.11
14:39

Сега и на мен ми стана интересно, ще стoлквам по женските дневници следобеда :D

12.04.11
14:45

казано от ralista на 12.04.11, 14:24:

Жалко е но е истина, че повечето 15-20 годишни момичета искат да са 40-45 килограма без значение на каква цена и дали това отговаря за техният ръст, ген,  години и т.н.. Постоянно твърдят, че са дебели (тези които наистина са 45кг)и като хапнат малко солети и ябълки и са преяли. Уж искат съвети и насоки, а постоянно твърдят как те познават телата си и това , което правят е добре за тях.
Ако на тези години на мен някой ми беше дал толкова добри съвети, колкото има в техните дневници щях да съм повече от благодарна.

Съвсем съгласна съм :) Точно това казах и вчера - ако някой само ми беше казал, когато бях на 16…Честно казано не разбирам какъв е смисълът да питат и после да казват “Аз си знам”.... Но е факт, че един куп хора се борят да им обясняват разни неща, въпреки очеизвадното нежелание на дадена персона да разбере, да се научи.

казано от Vlado89 на 12.04.11, 14:24:

Преяждането в моменти на емоцианална слабост или липса на достатъчна воля и мотивация. Не конкретизирам никого и не се отнася само за форума, а и за обществото като цяло. Исках да кажа че някой дневници са на изкл добро ниво, далеч над моето собствено. Имах предвид благородна завист, в добрия смисъл на думата :)
ПС: ralista е казала това което исках и аз, само че с повече думи.

Да, да, сега те разбрах.

12.04.11
14:46

Да си нямате работа в КАТ...

казано от korpusito на 12.04.11, 14:39:

Ама ти верно ги налази мъШката! (giggle)
Найс, а? (party)

12.04.11
15:37

казано от Кольо Пияндето на 12.04.11, 15:26:

казано от korpusito на 12.04.11, 14:39:

Ама ти верно ги налази мъШката! (giggle)
Найс, а? (party)

Недей, Кольо, ся ще му пресечеш ентусиазма! Нека лази :D

HE

12.04.11
15:47

Ей чакайте бе хора, те летните са мъжки и женски :D То всъщност понякога, като ги гледаш в гръб може да стане грешка :D
Хубавото е на женската разновидност, че не цапа раздела за добавки, а аз дамските дневници не чета. Пробвал съм да чета дневниците, но това означава и да пиша там, а тия недохранените са много докачливи на тема забележки и ще стане страшно :D
Иначе често обичам да казвам “То да е к.. да му го набиеш, но е акъл”! Сега предпочитам да ги оставям, да си мрат в собствената простотия и невежество, а и в края на краищата какво ме е.е, че някаква патица ще мре от глад, щото е малоумна, както казах - не можеш да спасиш всички идиоти от тях самите ;)

казано от Ausser Haus на 12.04.11, 15:37:

Аз го насъсквам да лази бре! :P

HE

12.04.11
15:52

казано от Кольо Пияндето на 12.04.11, 15:48:

казано от Ausser Haus на 12.04.11, 15:37:

Аз го насъсквам да лази бре! :P

Абе не знам, но аз съм на път да кажа на жена му :D

12.04.11
15:52

По темата с училището и ненужните и нужни предмети... аз ли съм единствения малък/млад ( :D )който мисли, че всички предмети в основния и средния етап са там не само да се насочиш към някаква специалност по-нататък, ами и да се научиш да мислиш?
И такова животно като природно интелигентен няма, колкото и всеки да иска да е той, ако не си седнеш на задника и не четеш или ще останеш с пръст в уста, или ще станеш мулти-милионер... :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1