Дневникът на Ани

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Петко К на 12.04.11, 01:12:

Като се храниш малко, тялото минава в режим на оцеляване, т.е., забавя метаболизма до минимума и се учи да оцелява с малко.
Абе, действай както знаеш, докато си млада можеш да правиш всякакви експерименти и издевателства с тялото си (глад, алкохол, цигари и т.н., да не изброявам) и да ти се размине. Цената обаче се плаща по-късно ;)

Да, прав е Петко! Вредните хранителни навици на тези годни може да не ги усещаш толква много, но с течение на времето негативите от тях се натрупват и в един момент системите на тялото ти почват да издават багажа една по една. Стане ли това, здравето ти почва да се влошава лавинообразно.
Виждал съм как хора (мои приятели) с вредни хранителни навици изглеждат долу-горе добре до към 22-23 години. След това изведнъж за година-две заприличват на 35-40 гидишни. Всичко това без да променят начина си на живот, хранене, навици. Организма може да компенсира до едно време, после идва лошото!

Нещата, които според мен  трябва да оправиш:
- Да почнеш да ядеш мазнини (без транс мазнини). Ако не почнеш най-вероятно ще ти се прецакат хормоните. Също така мазнините са нуждни за усвояването на различните минерали, протеини, витамини...
- Да увеличиш калориите. При системно недохранване се изклюват приоритетно различни системи в тялото. Ще усетиш какво е истински живот само ако се храниш достатъчно калории, които да обезпечават енергийно и с градивни материали всички системи в тялото ти.
- Да не прекаляваш с протеина. Многото протеин, без достатъчно въглехидрати или мазнини ще ти натовари бъбреците и черният дроб.
- Да не обръщаш внимание на ежедневните колебания на теглото. Както кааха и другите, колебания до няколко килограма са нормални и може да са само водна задръжка от ядене на много въглехидрати или пък да са резултат от цикалът ти.

12.04.11
11:49

казано от slavko на 12.04.11, 11:25:

да слушаме тялото си а...ми то ако ти казва, я сега мойто момиче ми дай три кроасана с 2 вафли и една баница с торта...ти ще го послушаш ли...

тялото върши, какво съзнанието нареди...ако си със съзнание на лемур и свиня...ще се чувстваш и изглеждаш като такъв...

Славко, тялото притежава вродена интелигентност, или инстинкт му кажи, само че благодарение на дългогодишни вредни навици сме sи притъпили това качество да разпознаваме кое е добре и кое зле за здравето ни.
Когато се полагат системни усилия за опознаване на собствения организъм и с изчистена диета, тези инстинкти отново се “активират” и тялото отново започва да разпознава.
Това, че ти иска кроасани, вафли и тем подобни означава че има спад в енергийните запаси, кръвната захар или нещо подобно.
Не разглеждай тялото и съзнанието като независими едно от друго или подчинени едно на друго - те са свързани - без едното, и другото не съществува.
(sun) (sun) (sun)

12.04.11
11:57

кокошката или яйцето...?
каквото ти е съзнанието, така ще изглеждаш...

12.04.11
12:07

казано от slavko на 12.04.11, 11:57:

кокошката или яйцето...?
каквото ти е съзнанието, така ще изглеждаш...

Съгласих се :*
:D

12.04.11
13:02

Подкрепям мнението на Freelancer ...
Ако искаш да научиш как да съставиш своя хранителен режим прегледай ето тази тема на ProXxX ,която е много добра и много полезна ! http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
Има и схема как да изчислиш по колко калории ти трябват на ден да приемаш :) Разгледай я и се надявам да ти помогне :)

12.04.11
14:27

Здравей, Ани. :)
Честит ти дневник.

В миналата тема ти писах моето мнение и какво според мен трябва да направиш. Спрях да ти пиша, защото не виждах желание от теб да приемеш съветите ми. Аз знам, че насила хубост не става. :)
Има 2 варианта, да послушаш хора от форума, които при вида ти започват да мислят с безмозъчната си глава и  така да те подкрепят безусловно и безгранично, каквото и да направиш или да послушаш хората, които наистина искат да ти помогнат. Първите няма да виждат грешките ти или ако ги видят ще ги премълчат, защото мислят с други части от тялото си. Вторите - не че не отчитат факта, че си хубаво момиче, но повече ги интересува да ти помогнат, защото това не е Facebook, Elmaz, Flirt4e и т.н., това е форум, където хората си помагат за храна, упражнения, мотивация и т.н. Аз можеше, като много други да гледам снимките ти и да ти пиша сладки коментари, но аз счетох за добре да отчета фактът, че на едната изглеждаш с много изпито лице, което ти не можеше и нямаше как да отречеш. Ти реши кой от двата прототипа хора да слушаш и бъди готова да понесеш последствията след това, хубави или лоши. :)
Да изядеш сутрин една торта и някакъв джънк, и после да говориш как повече от няколко бадема и малко протеин(яйца и месо) не можеш да изядеш за цял ден, не просто сутрин... за мен това е несериозно.
Никой не те кара да ядеш много и да се тъпчеш, а да се храниш разнообразно и нормално. :)

Цитирам те(копирам):
“Някои от приятелите ме подкрепяха и ми се радваха , но повечето казваха/т , че сега съм прекалено слаба , особенно като ми гледат ръцете (китката ми е 13.5 см ;х) , Вярно е . че с дрехи изглеждам добре ..но без ;х пак ще ме е срам да ходя на плаж и за това сега искам да пооправя малко нещата...Не харесвам прекалено слабите момичета... Искам просто да съм стегната и да нямам гадните мазнини по корема ..”

А сега казваш, че искаш да остлабваш? Не те разбирам. Според мен не знаеш какво точно искаш. Свалянето на мазнини от корема няма да се получи с гладуване, т.е. няма да е здравословно. :)

Хапвай си нормално и разнообразно, спортувай и се движи повече - ще се учудиш от ефекта.
Всичко зависи от теб. Аз мога да съм много добър мотиватор, но мотивацията е само една частица от целия механизъм нужен за успеха. :)

Успех и поздрави.

казано от Ani Shirvanyan на 12.04.11, 11:11:

Здравейте ! :)
Каккто казах днеска ще увелича малко хрната :)
10:00 малка безвкусна ябълка с 2 лъжици мед
10:40 3х40 крънч , 2х20 напади  ...нещо ми беше мн заспало и оставих за вечерта другите
11;20 около 200г пилешко +30г сирене и салата
15;00 кис.мляко и/или 50г шам фъстък
20:30 150 пиле +сирене и малко салата
Успешен ден ! :)

хм може тези 350грама месо да ги разпределиш на 3 пъти :) ти май си втора смяна хайде на училище няма да ядеш но може преди тренировка, след тренировка и вечерта ... и ставай малко по рано де :D .. а в 15:00 едно кисело мляко не оправя нещата със сигурност трябва да е С  50г фастък а не ИЛИ 50гр фастък

А

12.04.11
20:21

Димзата Здравей ! Напротив искам да кажа , че преди да пиша в този форум , преди да чуя мнението ВИ ..аз не ядях почти..или си правех тази схем> един ден ям друг не ям нищо и тренирам мн. Сега малко съм си пооправила хранителния режим..Разбира се има още на къде да се пооправи , но просто не искам изведнъж да увелича храната толкова (абстрахирайте се от миналата тема с тортата ;д ) Лека полека гледам да я увеличавам ...но с полезни храни ..разбира се от време на време си позволявам  и сладки неща.. Както днес например си развалих менюто ...
като в даскл. ядох 100г ядки , една меденка с овесено брашно и фибри (уж се води за диетична ;д) капучино с шоколад и малкоооо сладолед ... За вечеря мисля да изям кис.мляко и малко салата и бадеми :)
И не е вярно , че не приемам ничии съвети ..просто се опитвам плавно да променя нещата ...Не може до преди една седмица да съм го карала само на салаати ( и малко торта айде ;д) И от днес да почна да се тъпча с толкова мн. храна ..някак се чуствам подута и ми е тежко...за това лека полека ще я увелича :)
Благодаря за съветите :)

12.04.11
20:27

Ясно е, че ако организма е свикнал с 1500 калории на ден и примерно изведнъж му бухнеш 2500, няма да е много добре. Съгласен съм по-лека лека да стават нещата, а не отведнъж. Иначе си е шок за организма, но ако ще го правиш го прави, а не просто да отчетеш някаква гузна съвест и търсене на оправдания пред форума и хората тук. Успех

А

12.04.11
20:33

Ами вече не ми е толкова гузно за сладкото , което ям  ....ограничила съм го :)
А да питам какво ви е мнението за тези  http://www.sanifar.com/index.php?option=com_jportfolio&cat=10&Itemid=26 ?

Примерно като съм на даскл.. да си взема едни такива и кис. мляко ? :)

12.04.11
20:34

Охо... определено дневник, който ще следя ;)

12.04.11
20:36

казано от Ani Shirvanyan на 12.04.11, 20:33:

Ами вече не ми е толкова гузно за сладкото , което ям  ....ограничила съм го :)
А да питам какво ви е мнението за тези  http://www.sanifar.com/index.php?option=com_jportfolio&cat=10&Itemid=26 ?

Примерно като съм на даскл.. да си взема едни такива и кис. мляко ? :)

Според мен като си на училище можеш да комбинираш киселото мляко както някой горе ти казват с ядки ... а може и вместо ядки има си пълнозърнести бисквити :)

А

12.04.11
20:38

Ами досега така правех .. кис.мляко Верея 3% и бадеми

12.04.11
20:41

Ами ако не ти харесват пълнозърнестите бисквити можеш да продължиш с ядките :) А ако се чудиш какви точно ядки http://www.bb-team.org/hrani хвърли тук един поглед кое какво съдържа :)

А

12.04.11
20:46

ооо повярвай ми доста съм се пулела на тез ядки докат си избера кои да ям ..;д спрях се на сурови бадеми и шам фъстък
Нека се похваля ;д свалила съм тези 2,5 кг дет бях качила последната седмица ;х Имам още маааалкооооо ..и после се захфащам със стягането и трупането на малкооо ММ ;д

12.04.11
20:48

казано от Ani Shirvanyan на 12.04.11, 20:46:

ооо повярвай ми доста съм се пулела на тез ядки докат си избера кои да ям ..;д спрях се на сурови бадеми и шам фъстък
Нека се похваля ;д свалила съм тези 2,5 кг дет бях качила последната седмица ;х Имам още маааалкооооо ..и после се захфащам със стягането и трупането на малкооо ММ ;д

Абе не те знам ама следя ти дневника ... как само си играеш с огранизма ... сваляш ,качваш (и то с храна) ... а трябва да се храниш нормално и да тренираш добре и така ще изчистих мазнините ... няколко коментара по-нагоре ти го казаха почти същото :)

12.04.11
21:07

Днешното меню е по-добре, има пиле, ядки, салатки :) Сравнено с типичното гимназиално меню (солети, кола и някоя кифла), си е супер даже.
Сега обаче завишаваме критериите и продължаваме да търсим още по-оптимални варианти ;)

12.04.11
21:55

Ако питаш мене, си хапвай сладолед,меденки,вафли и каквото ти падне но с мярка ;-) Това не значи дори всеки ден. Може би 3-4 пъти на седмица.Доста хора ще ме критикуват, но на тази възраст е нещо нормално.От целия ми клас май само аз ям нещо полезно в училище (бадеми :Д), всички други набиват баници,пици,коли и на повечето нищо не им се лепи, но така до 22-3. После ще ги видя.. Няма да ставаш състезател, а и когато на мене ми се яде нещо сладко/пица или нещо подобно почвам да се изнервям :D :D От там ми се разваля деня..от там доста често и тренировката но това съм си аз.Няма грам мазнина по теб, незнам къде я виждаш иначе..

12.04.11
22:56

Защо не отидеш при специалист? Говоря за спортен диетолог... Имам нещо в предвит ако се заинтересуваш кажи да ти обясня за какво става дума.

12.04.11
23:26

В училище носи от вкъщи, ще ти е неудобно и неловко в началото, но ти гарантирам после ще почнат и други да те “имитират” ;). Аз вече си купувам сурови яйца и си ги пия или в стаята или на двора пред всички :) Даже много ми се радват как ги чупя с пръст, без да се разпадат :D

А

12.04.11
23:30

охх не съм привърженичка на суровите яйца ;д  За даскл обикновенно избирам - плод /кис.мляко/бадеми /или някоя вафличка ;д

12.04.11
23:32

Еми поне изяждай по 1 цяло мляко - изобщо не е много :)

А

12.04.11
23:50

е аз  ям цяло бе ..ако имам време и 2 ще изям ;д

13.04.11
00:19

АКо се чудиш,какво да си вземеш на училище тези барове са добър избор.
silabg.com/bg/5974-DETOUR-Oat-Meal-Chocolate-Chip-Cookie-Dough-BOX-12x120gr.html
Разбира цял ще ти е много,но половин е добър заместител на хранене,а и са страшно вкусни.

А

13.04.11
00:35

Да ..преди си взимах такива..наистина са вкусни ..и мн ме засищаха ...нз как може такова малко шоколадче да ме засити толкова ;д

Аз не съм съгласен  с доста от съветите, които ти дават! До преди малко даже писах супер дълаг отговор и подробна критика на нещата, с които не съм съгласен, но в крайна сметка го изтрих. Причината е , че доста залитнах към “цикличното хранене”, а според мен, за теб все още е опасно да знаеш такива неща, защото все още се страхуваш от повечето калории и има верятност да интерпретираш нещата по грешен начин и да направиш някакво сериозно хранително разстройство. Според мен  цел номер едно е да се научиш ядеш повече и по-качествена храна. Когато го направиш това, вече ще имаш инструмент, който ще ти помогне да моделираш тялото си точно по начина, по който искаш. Когато извървиш тази първа стъпка, ако имаш желание ,пак ще си говорим за тренировки и хранене.  До тогава ще следя дневника, но най-верятно няма да пиша, защото това, което исках да кажа на този етап, вече го казах в този и в по-горния ми пост.

А

13.04.11
10:21

Freelancer , както казах лека полека увеличавам храната си :) Днес имах огромен апетит ( а попринцип сутрин нищо не ми се яде ;д)
Храна :
9;00 станах
10:00 направих огромееен омлет (още го ям ;д) ( 3 яйца цели , 50г сирене , кис. краставички , 1/2 голям ГМО ;ддомат.. 100 г пиле..100г царевица , зехтин )
12;30 200г кис.мляко
16:00 или кис.мляко или медени вафли с фибри
20;00 150г пиле и 30г сирене + малко салата

Днес малко прекалих май ;д
Упражнения ще правя вечертта ...нещо от рода на 15 мин ХИИТ , крънч , и упражнения за бедра  и дупе с тежести ..
Това е за сега !
Успешен ден на всички :)

А

13.04.11
10:33

50-70г въглехидрата на ден добре ли е ? или повече трябва да са ?

13.04.11
10:40

казано от Ani Shirvanyan на 13.04.11, 10:33:

50-70г въглехидрата на ден добре ли е ? или повече трябва да са ?

мм не, дори за тебе (shake)

13.04.11
10:47

Ами в един по-сериозен десерт има толкова въглехидрати :) Поне мойте десерти са така...
За “дупе”....:Д ти препоръчвам да направиш следното:
пускаш един хронометър....
Табата:
20 секунди клекове с собствено тегло (на пети или поне да не е на пръсти, изнасяш дупето назад, коленете да не минават линията на пръстите)
10 секунди почивка
и това цялото 8 пъти :)
След тренировката ти : малко разтягане на всички мускули около таза.
Ако не ти харесва това, можеш да направиш следното:
10 клека с собствено тегло
10 секунди изометричен клек (заставаш в долно положение на клек и стойш така... :) прилича на това в тоалетната, но без седалката )
и това цялото 5 пъти :)
Успех! :)

А

13.04.11
10:51

Мерси..тези упражнения ги правя ( понякога ) и наистина имат ефект или поне на следващия ден веднга съм с мускулна треска от тях ;д  Но тези клакания ги правя с тежест в ръце (малка )

13.04.11
10:53

Правиш ги, но има разлика дали ще ги правиш в серия по еди колко си с почивка или по този начин, който написах :)

А

13.04.11
10:59

Да питам някой може ли да ми каже нещо за разтягане на мускули ... смсл преди  след като се събудя понеже ми беше някак мн лениво, и бях някак си схваната.... правех нещо от рода на шпагати ;д и мостове ... Сега не ми е позволено да правя упражнения  от  вида изнасяне на крака от страни ....;х

А

13.04.11
11:00

А за въглехидратите колко г/д ?

13.04.11
11:03

Еми сутрин е време за съвсем леко разтягане ( най-вече в леглото). Най - добре разтягай след тренировка, когато мускула е уморен и топъл. :)

Ако мускулът не е натегнат, по-добре да не се разтяга. В този смисъл Валериус е прав.

Т&

13.04.11
14:18

Аз мисля, че за тази възраст всякакви упражнения и комплекси, при които не се използват допълнителни тежести биха се отразили благотворно както върху външния вид така и за една добра обща физическа здравина, т е по скоро гимнастика и работа със собствено тегло отколкото работа със свободни тежести, комплексите от клекове описани по горе ми харесват- в тази посока трябва да се върви на тази възраст.

13.04.11
17:07

Не мисля, че ще тръгне да вдига щанги, иначе щах да и предложа :) Какво е лошото на щангите ;)

А

13.04.11
19:07

казано от Ani Shirvanyan на 13.04.11, 10:21:

Freelancer , както казах лека полека увеличавам храната си :) Днес имах огромен апетит ( а попринцип сутрин нищо не ми се яде ;д)
Храна :
9;00 станах
10:00 направих огромееен омлет (още го ям ;д) ( 3 яйца цели , 50г сирене , кис. краставички , 1/2 голям ГМО ;ддомат.. 100 г пиле..100г царевица , зехтин )
12;30 200г кис.мляко
16:00 или кис.мляко или медени вафли с фибри
20;00 150г пиле и 30г сирене + малко салата

Днес малко прекалих май ;д
Упражнения ще правя вечертта ...нещо от рода на 15 мин ХИИТ , крънч , и упражнения за бедра  и дупе с тежести ..
Това е за сега !
Успешен ден на всички :)

Амм нз , но днес имах огромен апетит ..малко не ми се получи схемата...
В даскл ..ядох
- кис.мляко, 1 фитнес с лещник , 2 овесени меденки , и 2 “диетични” вафли ;д нз пишеше със суроватка и фруктоза ..и бяха мн вкусни ..но малки ;д
за вечеря няколко Хогаренас и може малко  пиле (не повече от 100г)и малко картофи ;д

Мнението беше редактирано от Ани Ш. на 13.04.11 19:24.

13.04.11
19:13

Това ще да са някакви протеинови барове? Ако са, да според мен е добър вариянт за в училище.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1