Щангьие

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.03.11
19:32

хахахха :D

30.03.11
10:10

Еммиии хахахха :)
Вчерашната тренировка (пиша я бързо, защото може да се рестартира компа)
Клек 5х5 @ 100 кг....абе убеждавам се, че в фитнеса в Займов дисковете са по-леки...аз са счупих на тия 5х5 голямо влачене. Малко ме поболва и долната част на кръста в долно положение...абе ужас.
След това, малко глупава идея - 20 повторения клек на 90 кг - 17 бройки направих....
Един лучник с кашкавал си направих - голяма бонба! Изядох го на един дъх.
Днес бях на плуване...7 и 30 бях на басейна. Бахх..много зор ще е това плуване! От кросфита - убаво имам издръжливост, ама дишането е съвсем различно...понякога забравям да дишам, помисля си за пръстите да са ми стегнати, да вървят ръцете по-близо до тялото и забравям да дишам...прасеца ми се схвана. Направих към 9-10 отсечки по 20 метра за 40 минути с почивки на всеки 20 метра...разбира се...трябва да се отпусна просто, много съм се стегнал. Изядох едно кисело мляко и сникерс след това да възстановя малко химиите в тялото. Абе яко е, ама ще трябва много парктика. Имам 1 месец да достигна 140 метра без почивки и да се гмурна на 3 метра да взема една тухла. :)

30.03.11
10:51

не са по-леки, абсолютно точни са...
мен ме няма:)

31.03.11
09:02

Така е, Слави....някоя мацка също може да окаже положителен ефект на клека... :Д Ще влизаме ли в режим РОБОТ :) Аз натам съм тръгнал, като се замисля, бат Слави, и ти си по тоя път  :)))
Вчера направих и една тренировка - много слаба, сигурно заради плуването преди това.
    Пуш преси - стигнах до 5 @ 60 ( При положение че имам 67.5 милитари преса)
    Хай пул - до единица на 60…надцених се...
    Кофички на халки 5х5
Разни маймунски истории....пробвах Хендстенд пушъпс на халки...яко се пребих :)

Преди малко се върнах от плуване....този път направих 2 отсечки по 25 метра :) След това обаче продължих с 20 метрови отсечки. Много по сигурен се чувствам в водата. Тея хора дет плуват там са супер ИМБИ - плуват си по 300 метра без почивка, правят си кефа..... някакви безформени са такива, ама то много сила не трябва за това. МНОГО съм зле. Плуването ще ми е приоритет този месец...няма начин :) Иначе е приятно като го можеш и не мислиш с коя ръка да загребеш. :) Скоростта ми е добра, според мен...може би не издържам на по-дълги разстояния за момента, защото от страх махам с все сила с краката и ръцете и се получава като спринт...

31.03.11
10:36

От 16.03.2011 до днес съм повдигнал 45 538 kg. Реших да се включа към инициативата на ЛТЛ :) Макар и с доста скромен резултат.

31.03.11
10:45

казано от valerious на 31.03.11, 10:36:

От 16.03.2011 до днес съм повдигнал 45 538 kg. Реших да се включа към инициативата на ЛТЛ :) Макар и с доста скромен резултат.

Нещо не е точно тук. Сметни ги пак, малко ми се виждат...

31.03.11
10:51

казано от Vic на 31.03.11, 10:45:

казано от valerious на 31.03.11, 10:36:

Нещо не е точно тук. Сметни ги пак, малко ми се виждат...

Пример: The Bear Complex @ 50 kg

Clean
Front Squat
Push Press
Back Squat
Push press
————————
250 kg (само 1 повт)

5 рунда х 7 повт х 250 кг = 8750 кг само от 1 тренировка... Ако се върна да ти изчисля всичките, доста ще надскоча 45 000 кг

31.03.11
10:56

Ами толкова са....тренировките ми последните седмици са без комплекси и не са обемни - само 1-5 повторения на основните движения. Тренировките на открито съм ги броил..всичко е точно.

31.03.11
11:44

казано от valerious на 31.03.11, 10:56:

Ами толкова са....тренировките ми последните седмици са без комплекси и не са обемни - само 1-5 повторения на основните движения. Тренировките на открито съм ги броил..всичко е точно.

Не са точно. Поиграх си малко и ти сметнах обема от 26.02. до 30.03. по данните от дневника.

125 560 кг

П.П. И да си поправиш поста в ЛТЛ ;)

31.03.11
11:47

Оффф...да са ....в глупака.. Аз съм сметнал от 16.03 до сега... а то трябва 16.02….
Извинявам се, Вик! Благодаря за помоща...

31.03.11
22:18

2 часа и 30 мин плуване.........с едно излизане за 5 минути. Направо не мога да гледам, целия съм скован. Утре отново :)

03.04.11
13:24

СУПЕР тренировка с Кросфит Групата :):) Повече информация по-късно от “ръководител - движение ” na Кросфит Гара - Богоров 8-)
След малко - плуване....трябва да се влиза в час, няма време за почивка.

03.04.11
18:16

Така де - натовари краката - време е и за ръцете малко :D

03.04.11
18:33

Амиии...познай от кого взаймствам тази методика : )))) Междудругото, трябва сериозно да се отдам на това плуване, че не е шега работа....днес пък краката отказаха...ръцете - няма проблеми, дишането - зле. Гмуркането се подобрява - по дължина на басейна минавам 12-13 метра.... не искам да се изложа в Америката...уж мускули...а в вода не работят... :(

03.04.11
21:47

Днешната тренировка с групата.
For time (за време):

400 m Run
5 rounds “Cindy” (5 Pullups + 10 Pushups + 15 Air Squats)
50 Box Jumps (70 cm)
5 rounds “Cindy”
400 m Run

Резултати:
15:15 мин
Малко проблеми с перисталтиката отново...затова последните 400 метра бяха доста бавни..

05.04.11
21:59

И в плуването започнах да схващам бързо нещата :)))) Техниката има още малко нужда от подобрение. Преплувах към 18 метра под вода, близо до дъното. И когато подобря техниката почвам на дължина - трябва да достигна 150 метра.

06.04.11
08:46

Брао,Валка.Винаги съм знаел ,че тоз гръб ще го вкараш в употреба :D

06.04.11
08:57

Аз не го усещам докато плувам :) Обаче гръдния ми кош се е разширил :) И ще ми е по-лесно на лежанката....

06.04.11
09:45

Еее,дееба.Треа джасам яко ,няма ти са дам :D:D:D

07.04.11
14:22

Ми джасай бре...започвай от сега, че да ме стигнеш :)
Добра тренировка. :)
Тяга - загряващи, основно 4х9 @ 127.5 кг Hook grip
Лежанка - загряващи, основно - 3 @ 80, 2 @ 90, 1 @ 100 кг. :) Не са толкова тежки....
Военна преса - 2 х 5 @ 50; 2 х 3 @ 60 кг.

Мнението беше редактирано от Valleri на 07.04.11 15:15.

12.04.11
19:36

Дни без интернет..... :)
Значиии..в съботата правих клек. Основните серии бяха : 2@ 110, 2х3 @ 110.
В неделя тренирахме с кросфит групата. Определено се надцених с тоя комплекс. Много силна мускулна треска и болка и подуване на сухожилията на лактите.
Днес - Мъртва тяга - стигнах до 1-ница на 170….доста тегаво. Забелязва се стабилна умора от неделята.
Лежанка - до 2 повторения на 90.
Общо взето е зле работата....опитвам се да възтановявам по всички възможни начини.
Ще си поставя някакви цели...до сега не съм работил с такива :)
Значиии - първо в основните движения, в които имам доста пропуски.
Тяга - за 1 месец (до 13.05 ) - 200-205 кг. Не е голяма цел....с 15-20 кг. над сегашния максимум, но в комбинация с плуване и други аеробики е добра цел. Голямата ми цел ще е до 21 години (01.11.2011) да стигна 3х собствено тегло.
Лежанка - 2-3 повторения на 105. За едно повторение се надявам на 110. Голямата цел е 2х лично тегло
Клек - Тук е сложно.... 130-140.. Голяма цел - 2.5 лично
Раменна преса - 80 кг
Clean and Jerk и Snatch - тук не мога да преценя. Няма да правя максове. След като постигна горните цели, ще има подобрение и в тези.

12.04.11
22:40

Валка,кви са тез големи цели бре,240 тяга дооре,ама 160 лег и 200 клек :D

12.04.11
22:49

АУееее :Д:Д:Д
Ти имаш по-големи цели в дневничето май...а? :) Ако се мислиш за по-як изчакай малко пък ще видим :P Верно е, че сега съм на половината от целта, но имам потенциал.....въпреки че не съм с твоята трътка дге..... :Д Ба, вместо да ме подкрепиш че сме от 1 блок, ме демотивираш....(punch)

12.04.11
22:59

Не уеее,аз имам за цел 145 лег дге не 160 :D:D:D.Ама моеш чоек с тия цици дге чудеса ша напрайш :D:D::D

12.04.11
23:00

С на валката циците кви чудеса може да се правят, майкооооо :D

12.04.11
23:01

Ахахахахха,за лега стаа въпрос уе хахахахахх :D:DD:

12.04.11
23:07

:Д:Д::Д Некви мераци ли имаш :Д
ами комплексирам женската част с тия гърди ама не работят много засега - треа ги стресирам :)
Ауе ТЕране сложи си и ти 160 кела цел ве...ко са праиш?

Валка, добри цели! :) Сега да кажа какво мисля, с няколко думи - вие тези тежести ги нямате за нищо :D Не, че не са постижими, но просто правите много неща на куп и няма специализация ,а няма ли специализация, от един момент на татък, при големите тежести, прогреса става МНОГО малък. Или увеличи времето или намали тежестите ;)
За един месец 20 кг. на тяга ми се струват много , но като знам , че имаш перфектна структура за тягаджия, може и да го направиш това.
На лежанката 2@90 близо ли са до отказа - ако са, значи трудно ще бутнеш 110 за месец.
На клека според мен ще прогресираш най-бавно заради дългите крака и по-късия торс.
Стискам палци да ме опровергаеш с резултати, но за сега това ми е мнението :)

13.04.11
10:32

Абе...минава ми през акъла, че не е лесно... :) Добре....значи слагам краен срок - края на декември. Попринцип, аз как ги усещам нещата - много бързо се приспособявам към 3-2-1 повторения на 80-90 % от макса в тренировките. Даже ми се отразяват много добре, не чувствам някаква супер умора, а ми е кеф :) Така....като дойдат кросфита, по-точно дългите меткони, силата спада или по-скоро ми трябва седмица за възтановяване, а не дочаквам това време. Като добавим и плуването става гипс. :)
Не съм съгласен с тебе, че това не е специализация...все пак правя основните движения + олимпийските + набирания и кофички с тежест (по-план това ми е програмата за лятото), а тези движения, мисля че се синергират добре. :)

Клек, лег, тяга, всички олимпийски, набирания, кофички, плуване, кросфит с леки тежести или собствено тегло.....
Това, че са синергични упражненията (чудя се дали е подходяща думичката) не значи, че няма да ти пречат на адаптацията. Точно за това Абаджиев е изключил тягата и другите “синергични упражнения” от подготовката на щангистите. Също се гледа и специализацията по отношение на интензитета на тренировката (% от макс опита). Дори и да правиш едно и също упражнение, ако го правиш смалък интензитет, това ще ти пречи да се адаптираш към висок интензитет (да качиш сила на максималния си опит).

13.04.11
11:35

Прав си... ами ще се постарая пък каквото излезе :)

13.04.11
20:45

Днешната тренировка много ми хареса :)
Първо започнах с набиране с тежест:
2 повторения @ 5, 10, 20, 25, 30 (дотук с надхват), 3х2 @ 35 кг с подхват

Клек (Заден) - основни серии
2 повторения @ 90, 100, 4 х 2 @ 110 кг.
Снимах клипче на втората серия за да видя колко съм изправен и се оказа, че въпреки пропорциите на тялото доста добре стоя според мен. Предния път се навеждах яко напред. Поствам го за да прецените и вие.
Видео
Доста по-добре от предния път - сигурен, без болки в кръста и т.н. Мисля с гъза, усещам го как работи..... Ще има прогрес ! :)

Раменна преса с щанга:
3 @ 50, 3х2 @ 60 кг.

Мнението беше редактирано от Valleri на 14.04.11 10:03.

С такива пропорции, това е клека. Моя мисля, че е подобен. Не се вижда обаче какъв ти е разкрача.

П.П. Как тренираш на тая депресантска музика? Иначе стойката кърти от всякъде :D (muscle)

13.04.11
21:03

Хахха...еми имам 2-3 аудио диска и само тях въртя. Вече не ми прави впечатление какво свири :) Стойката е доста стабилна, а? :)

13.04.11
21:23

казано от valerious на 13.04.11, 20:45:

... Поствам го за да прецените и вие. Видео
...

От това, което се вижда, клекът е ОК.
Стойката за щангата е класика (rock). Само не ми се мисли какво ще се случи, ако ти дотежи и се наложи да хвърляш щангата... (giggle)

13.04.11
22:07

Измислил съм го, Вик :) Пружинирам леко и с отскок я хвърлям отзад на леглото на съквартиранта : ))) Скоро ще пробвам на 120, има кой да ме пази и съм уверен, че ще направя поне единица. :)

13.04.11
22:11

Доста добре клякаш и дълбочко така : )

13.04.11
22:20

Ами с всяка тренировка става по-стабилен. Тук може да се забележат малко вибрации, но съм доволен общо взето. А за дълбочината - нямам огледало и клякам по усет...всъщност до там ми е най- удобно, нататък вече торса м исе навежда прекалено много заради пропорциите ми и просто тялото ми ме ограничава в един момент, получава се като естествен “стоп” и оттам вече мога да тръгна мощно нагоре.

13.04.11
22:28

Не ги усети тия 110 и техниката е много добра :) По-дълбоко и вече ще стане щангистки.

14.04.11
14:35

:)
Днес добра тренировчица се получи :)
Тройки на мъртва тяга: основни серии :
110, 130, 140, 150 кг. Реших да не си давам зор на тягата.
Тройки на лежанка:
70, 80, 90 - накрая на 90 кг направих 2 двойки и една единица. Много зле тая лежанка...мамка му :(
Накрая “Гръбни преси на Славко” :) с 10 кг, 15 и 20 кг. - 5-8 повторения. Да заякват еректорите, също така мислих с гъза и го вкарах в действие.
Имаше разни момичета...едното на лег пресата сгъваше краката при пускането по-бързо отколкото самата платформа пада :Д:Д абе исках да й кажа ама тя говореше по телефона по-време на упражнението и реших да не се меся. Освен това видях и лег преса с стъпала обърнати навътре и коленете съответно и те.....гипс..гипс...ще им кажа некой ден ама...все ще е късно :)
След това дънките ми бяха станали по-неудобни в задника....добре е ....ама му трябва повече стресс :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1