10.05.05
22:54
Значи лятото идва и незнам какво да правя данните ми са общо взето нисък 1.64 55кг.Имам някакви плочки като стегна си личат но не много дайте идея как да стегна малко корема,че да се виждат перфекно и дали да намеря яденето и да отслабна и да се подчертаят мускулите.. или да дигна килограми.. ако може да ми кажете какво точно да ям.. че сега ми е на хаос.. а и искам едно точно мнение за баничките ако може дали са полезни или вредни..мнение за тях..
мисля че повечето от вас ще кажат качи маса.. но незнам после трудно ще я превърна в мусклули но се пак искам и обиколката на раката да дигна бицепса ми е доста оформен но не много обемен..
Виж сега, при тези кила няма какво да отслабваш. Под отслабване се разбира сваляне на излишните мазнини, а при теб те не са много. Под качване на маса се разбира качването на МУСКУЛНА маса, а не на мазнини, така че не е необходимо после да превръщаш нищо :).
То е и невъзможно де, мазнините няма как да се превърнат в мускули, обратното също е невъзможно.
За баничките никой нищо хубаво няма да ти каже, не са качествена храна, нито са много здравословни.
добре а сега да те питам значи плочки ми се виждат чак като стегна корема.. горе долу още колко тренировки ще са ми нужни ,че да се виждат и без стягане аз мислех че е заради мазнините но щом казваш че нямам мазнини значи не е от това..
Повече повторения бързи или по малко с по голямо натоварване
Благодаря..
П.С използвам уредче за електронна стимулация + коремни преси и съм доста доволен
11.05.05
14:19
за корема специално мога да ти кажа мн неща !!!
тъи като е малук мускул тои мн бързо се възстановява
прави коремни преси със тежести и по този на4ин пло4ките ти 6те станат по дълбоки и 6те се виждат дори и без да си стяга6 корема !!!
СПРИ БАНИ4КИТЕ е наи-важното :)
[quote author=“Destructive”]за корема специално мога да ти кажа мн неща !!!
прави коремни преси със тежести и по този на4ин пло4ките ти 6те станат по дълбоки и 6те се виждат дори и без да си стяга6 корема !!!
Не съм съгласен, че корема е малък мускул ама айде... Малък е бицепса, а не корема.
11.05.05
19:46
PePO`
добре а сега да те питам значи плочки ми се виждат чак като стегна корема.. горе долу още колко тренировки ще са ми нужни ,че да се виждат и без стягане аз мислех че е заради мазнините но щом казваш че нямам мазнини значи не е от това..
Повече повторения бързи или по малко с по голямо натоварване
Благодаря..
бих те посъветвал да намалиш въглехидратите в яденето за сметка на белтъчините,тренирай си както досега,но включи по 15-20 мин. кардио в почивните дни-велоергометър,бягане...2-3 пъти седмично.Важно е да не минаваш на отрицателен калориен баланс.Относно баничките-изхвърли ги от храненето си.
Намали почивките между серийте наполовина т.е. ако до сега си тренирал с почивка от 2 мин,започни да тренираш с почивка от 1мин.
Тренирай коремната преса първо или в отделна тренировка.
Успех!!
[quote author=“Destructive”]за корема специално мога да ти кажа мн неща !!!
малките мускули се възстановяват по бързо !?!? :shock:
PePO`, пичага, абе най-важното е да правиш качествени серии и повторения за корем, горна и долна част. Ако не ги знаеш какви са в детаили, научи.
ПРави 3 серии в пирамидални повторения, като послендото да ти е много високо... промерно до отказ, дори може. Тренирай го 4 пъти в седмицата.
Примерно методика при бойни спортова е, 3 серии Х30Х50Х100 /може и още серии, но както се прецени/ за горна част, бързи повторения, като към края се забързва още скоростта. После за долна 1-2 серии примерно почти до отказ.
Ако нямаш много опит, опитай по-плавно да навлезеш. В последствие ще разбереш кое как ти идва. Но най-важното е много повторения, бързи, през ден да го тренираш. Това е. Ако имаш жестоки мускулни, намаляш натоварването.
И още нещо, след всяка серия РАЗТЯГАШ.
Това е от мен по упражненията, за диета, вземи чети!
Успех.
За да ти се покажат плочките подкожните мазнини трябва да са ти под 12%.Все пак като си 50кг,това не значи чемускулната маса в тялото ти е 100%.Може да си 50 кг и тя да ти е 30%,а може да си 100кг И да си с70% мускулна маса.Така че не щата не са равно значни...
[quote author=”Миле”]За да ти се покажат плочките подкожните мазнини трябва да са ти под 12%.Все пак като си 50кг,това не значи чемускулната маса в тялото ти е 100%.Може да си 50 кг и тя да ти е 30%,а може да си 100кг И да си с70% мускулна маса.Така че не щата не са равно значни...
Прав си, но се предполага, все пак не са много мъжете с 10кг под ръста си/именно 1,65- 55кг/, които да имат висок процент манзини. По подразбиране... :)
Много ви благодаря пичове наистина ценни савети.Определено ще изпълнявам повечето..
а да ви питам още едно нещо за това което ям напоследак ям само овесени ядки с прясно мляко,риба (от време на време),тостери в училище,боза в големи количества.., и не се сещам какво друго да ям дайте предложение като за мен какво точно да ям че да не качвам тегло но се пак да не изпитвам глад..
[quote author=“PePO`”]а да ви питам още едно нещо за това което ям напоследак ям само овесени ядки с прясно мляко,риба (от време на време),тостери в училище,боза в големи количества.., и не се сещам какво друго да ям дайте предложение като за мен какво точно да ям че да не качвам тегло но се пак да не изпитвам глад..
Ооо, Пепо, тук си в голяма грешка за бозата! От нея се качва, ама мнооого и то доста нечисто/според гена де/.
Да не си гладен и да не качваш МАЗНИНИ, според мен, добра е изварата, опитвал ли си с повече плодове/от по-диетичните, така да се каже/. А иначе може да се засищаш с умерени количества орзи, от диетичните такива, ребелени... и още какви водове имаше там...
Трябва да отидеш до фитнес магазин и диетичен такъв да видиш какво предлагат, може да има нещо добро.
А според мен с леки шейкове от кисело мляко, протейн и банан, съвсем нормално можеш да си пазиш мускулната маса и да нямаш проблем с мазнините.
Но пак казвам, зависи от гена ти. Имам познати дето от и от по-най-диетичните храни качват нечисто.
не не аз съм си добре точно качвам значи викаш оризени храни кисело мляко и плодове.. от месото само пилешко и риба , овесени ядки и никакви сладки работи (вафли кроасани тортички и такива)
Правилно ли съм разбрал ако не ме поправете благодаря..!
[quote author=“PePO`”]не не аз съм си добре точно качвам значи викаш оризени храни кисело мляко и плодове.. от месото само пилешко и риба , овесени ядки и никакви сладки работи (вафли кроасани тортички и такива)
Правилно ли съм разбрал ако не ме поправете благодаря..!
Абе да качем, че правилно си разбрал, но храненето не е проста работа, за това ти трябва пълното инфо, ако искаш да постигаш резултати по-бързо, качествено и дълготрайно. Чети сайта и форума.
Чао