14.04.11
20:07
Днес пак тези вафли ми бяха в главата ;д И си взех за даскл. вафли с глюкоза и суроватка и кис.мляко
За вечеря имах леки отклонения от това , което бях предвидила ;д вместо запеканка с пиле е няколко парчета кекс ( бях на гости ;д)
И май днес ще трябва да е повече от 30 мин упражнения ;д
И все пак се чудя да изям ли запеканката или направо да се захващам с упр . ;д
Мнението беше редактирано от Ани Ш. на 14.04.11 20:16.
Дотук само оправдания и тук-там някое самозалъгване... реши какво точно искаш и го прави.
14.04.11
20:22
Ммм да прав си ;д май ще мина без запеканката :)
Проблема е , че не мога да реша какво искам ..постоянно си променям мнението ;х Все си викам : ае ае една вафла един козунак ...за 2 дена мога да сваля кг (с глад )После като ги сваля пак ..и пак тез вафли ми изникват в главата и пак същото ...
Мнението беше редактирано от Ани Ш. на 14.04.11 20:31.
14.04.11
20:35
Ако издържиш достатъчно време без сладко ще спреш да го искаш.
Днес пак тези вафли ми бяха в главата ;д И си взех за даскл. вафли с глюкоза и суроватка и кис.мляко
За вечеря имах леки отклонения от това , което бях предвидила ;д вместо запеканка с пиле е няколко парчета кекс ( бях на гости ;д)
И май днес ще трябва да е повече от 30 мин упражнения ;д
И все пак се чудя да изям ли запеканката или направо да се захващам с упр . ;д
В неистовата борба със сладкото, адски много ми помага киселото мляко. Става въпрос за киселото мляко на пършевица 4.5 %, 25% гратис - 500гр. Пробвай точно това кисело мляко, ще останеш наистина приятно изненадана(има нещо странно в него :) ).
П.С. А за хорор филмите - Гняв -1,2,3 , Предизвестена смърт - 1,2 . Мене лично не ме плашат, но жената се попикава и постоянно ме кара да ги гледам с нея.
Мнението беше редактирано от Venom X на 14.04.11 20:39.
14.04.11
20:36
Ммм да прав си ;д май ще мина без запеканката :)
Наистина ли мислиш, че това е решението?
Дай да караме само на торти и вафли и да жертваме полезните храни. На много грешен път си. Ако искаш да направиш нещо се осъзнай, защото колкото и да ти пишат хората, ако сама не решиш да си помогнеш, няма кой да го направи вместо теб. С отбиване на номера цели не се постигат, както и регистрацията във форума сама по себе си няма как да ти помогне.
Извинявай, че съм малко остра, но не е с лоши чувства - просто или правиш нещата, както трябва, или ще си се въртиш в омагьосания кръг постоянно. Казвам ти го от личен опит. Действай :)
14.04.11
20:38
Вярно е ... Като почнах НВД за пръв път издържах месец и нещо без сладко ( и повече можех де ) .... Но сега не мога да се мотивирам нещо ... ;х
14.04.11
20:44
хм.. ако ядеш сладкото сутрин или поне не следобяд и вечер не мисля, че неможе да ядеш по малко :) аз лично не ям де но когато черпят... не отказвам
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.04.11 20:50.
14.04.11
20:44
dance_girl права си ... и за това и се чудех да изям ли все пак и нещо полезно щот тез вафли и торти са само празни калории и въглехидратти... Викам и някой протеин да вкарам ... Офф абе ;д защо изобщо са измислили тез вкусотии ..след като полза от тях няма ..
14.04.11
20:48
Ами какво да направя къдет ме видят ми дават една торта в ръка и викат айде яж , че мн си отслабнала ..бла бла...( не че се дърпам де ;д )
Анито няма грам нужда да отслабва и много добре го знае, просто тук получава доста внимание, а кой го иска лошото? ;)
14.04.11
20:49
Идеята е да не прекалявате в старанието си...
Дамата потърси съвет и съдействие във форума, а не обратното, нали?
Тя получи съвети. Не й харесаха. Кара си както си знае. ОК, нека да бъде така.
Щом като ТЯ не желае да промени нещата, аз нямам възможност да й помогна (то всъщност никой няма тази възможност, независимо дали им желание). Нито мога да спортувам вместо нея, нито мога да се храня вместо нея. Каквото съм казал, било е на драго сърце и без лоша мисъл. Дали съм бил прав или не - това е друг въпрос, но форумът е предложил алтернативи, при това работещи и проверени от доста хора. Не я обвинявам за нищо - дискомфортът си е нейн, неудовлетвореността е нейна, проблемът си е нейн, не мой... аз се чувствам перфектно. Не желае да си създаде хранителни навици - еми ОК, няма да ги има. Да се самонаказва с допълително физическо натоварване заради парче кекс - за мен няма никакъв проблем. Сваля тегло с глад - еми супер, тялото си е нейно. След още 16 години с този подход ще е точно в същата позиция на духа и тялото... с тази разлика, че времето е еднопосочна величина и тогава ще е късничко за някои работи, защото доста нещица ще бъдат до-о-оста променени. Изборът е нейн, аз моя съм си го направил отдавна. И не само аз, както се вижда от форума.
И за финал - ОК, няма да се престаравам. Всъщност аз и до сега не съм го правил... видимо е лишено от смисъл.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.04.11 20:51.
14.04.11
21:00
Хмм първо ми казвате , че не трябва да гладувам и да не се лишавам от храна понеже съм била малка и т.н
Добре увеличих я ! И сега пак ми казваш , че не приемам съвети правя си каквото си искам ?
14.04.11
21:21
Хайде да видим какво стана с храната днес:
10:00 30г бадеми и зелен чай
11:00 омлет с гъби и сирене + салата
12;30 средно голяма ябълка
16:00 кисело мляко
20:00 няколко парчета кекс
Айде пак бадеми за закуска. Омлетът е ОК, но след него - леш.
- за закуската беше ли ти даден съвет? Ти какво закусва днес?
- за белтъчините беше ли ти даден съвет? Ти какво закусва и вечеря днес?
- за въглехидратите беше ли ти даден съвет? Какви са твоите днес?
Въпросът е не само колко ядеш, а какво ядеш и кога го ядеш. Мога още въпроси като горните да ти задам, но не мисля, че е нужно. Не желая и обвинения, че се престаравам и искам да се налагам на всяка цена. Щом държиш да сваляш тегло, направи една проста и груба сметка колко енергия ти трябва за деня, разпредели белтъчините, мазнините и въглехидратите в правилното съотношение и се ориентирай към качествени техни източници. Това е вълшебството. Има място и за торта, и за вафли.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.04.11 21:22.
Не изказвам категорично мнение , пиша от собствен опит , а всеки е различен...
Според мен , желанието ти за бързи въглехидрати , идва от там , че не си набавяш достатъчно такива ( умерени и бавни ) , като цяло с НВД - то , което следваш...
За човек в по- зряла възраст менюто ти може да е перфектно ( въпреки , че му липсва мазничко ) , но ти поне до 18 има на къде да се развиваш и растеш и въглехидрати не са излишни...камо ли вредни...
Когато аз лишавах организма си от дадени храни (всичко , хах) , така озверявах на моменти , че за мазна баница и супер-екстра-ултра сладък десерт можех да убия (по-скоро да убия хората около себе си за туй , че си позволяват такива “велики” и “отровни” папания , хах) и като ми паднеше пердето , можех да омета (и съм го правила (blush) ) 2 - 3 шоколада , сандвичи , гофрета с к’во ли не и т.н.....после естествено ми беше гузно....
И за мен решението беше - утре няма да ям и ще тренирам повече , примерно...
Та нз , защо ти пиша това :) ...в смисъл - разбирам те :)
Идеята е , че в момента (храня се малко , но разнообразно) не ме блазнят разни пици , баници , вафли...
Ако започна да се тъпча само с пържоли , дори и да преяждам с тях до повръщане...и след последната пред пръсване , като видя парче торта , ще ми потече лигата...боже , колко тъпо се изказах (blush)
Съветът ми е да включиш зеленчуци , като грах , царевица ,боб към салатите ... малко кафяв ориз , филия пълнозърнест хляб + някакъв сладкиш(не всеки ден) до към 16часа...нз...във форума има повече разбирачи....на твое място бих приемала около 120гр въглехидрати ,ама по-комплексни...ха ха , нз от къде така го реших
И спирам до тук , защото се улях :) и може да те подведа ( не , че нещо казах :D )
Може да гледаш Hellraiser, то си е класика в жанра , но първите части може да ти се видят прекалено old school , а по-новите не са кой знае какво...
Поздрави :)
П.С. бях объркала линка с нещо мн тъпо :) http://www.imdb.com/title/tt0093177/
Мнението беше редактирано от Мая на 14.04.11 21:43.
14.04.11
22:44
mayasy Благодаря ти ! И за филмитее ще видя , ако успея днес ще изгледам един :)
Колъо ... веднага след като стана ли трябва да ям омлети ? точно тогава не ми се яде ..:)
А за ,,вечерята ” си прав .. като ме черпят не отказвам ;д
Специално за закуската е въпрос на навик. И с тренировките постепенно ще видиш как ще те гони сутрин вълчи глад ;)
14.04.11
23:06
е добре де на мен даже ми казаха , че не е добре да се закусва веднага след ставане ... а 1 час след това ... последно ?
14.04.11
23:09
Колъо ... веднага след като стана ли трябва да ям омлети ? точно тогава не ми се яде . :) А за ,,вечерята ” си прав .. като ме черпят не отказвам ;д
Сега...
Първо - храненето е навик и подлежи на промяна. Нормално е при твоето сегашно хранене сутрин да не ти се яде.
Второ - не е задължително със ставането да заставаш край печката и да приготвяш свръхсложни манджи за закуска. Овес с мляко, ядки и стафиди можеш да приготвиш от вечерта. Сандвичи можеш да приготвиш за няколко минути.
Ето ти една моя много любима закуска - взимам филийки пълнозърнест ръжен хляб, намазвам ги с маслинена паста, слагам прилично количество филе и малко кашкавал, след което ги запичам за няколко минути на тостер-преса. Обелвам 3 сварени яйца (винаги ми се намират!), правя си чаша айран и закусвам като добро дете! Цялата гимнастика е 10 минути в сънено състояние. ;) И за да изпреваря въпроса ти - изобщо не твърдя, че трябва да закусваш с моите количества храна... аз съм сравнително висок и тежичък спрямо теб. Можеш, обаче, да се храниш със същата като вид храна, нали?
Колкото до вечерната почерпка, ще ти кажа как стоят нещата при мен. Ако обстановката го позволява, ще комбинирам кекса с белтъчен източник. Ако това няма как да стане, просто бих си взел наистина малко. Има и трети вариант при мен, който всъщност използвам в повечето случаи - останалата ми храна за деня е такава, че и да се подкрепя с кексче вечерта, това не променя драстично режима за деня. Junk food? OK, нека да е junk food, ама да е в рамките на не повече от едно хранене за деня. На другия ден съм изряден... и доста дни след това - също.
И за да приключа темата - наистина нямам амбиции да ти се налагам. Прави това, което желаеш, слушай тялото си и толкова. Моите мнения, а и форумът като цяло, нямат задължителен характер.
Абе около 15-20мин след ставане е добре да се закуси. Преди това пий една две чаши вода.
14.04.11
23:15
Благодая ти ! На мен не ми е проблем да си приготвям омлети и т.н Просто не ми се яде ..дори и сладко не ми се яде ;д Но щом трябва .... ще си ги ям и аз като послушно дете .. :) ;д
е добре де на мен даже ми казаха , че не е добре да се закусва веднага след ставане ... а 1 час след това ... последно ?
Пак некомпетентно мнение :D ще изкажа:
След ставане , бих ти препоръчала чай с мед и лимон + плод (ябълка , киви , портокал )
30 мин по - късно : закуска ?!? - какво , различно от ядки ти се хапва по това време....не съм чела дневника обстойно (много спам , хах)...омлет + филия пълнозърнест хляб или овес с к/пр мляко + варено яйце или ....нз
Мнението беше редактирано от Мая на 14.04.11 23:27.
Който се опитва да обясни нещо на това момиче е като да се мъчи да подкара Бугати с метан.
15.04.11
10:28
хахх да забавен си ;) може другия път да си спестиш безсмисления коментар ;)
15.04.11
10:42
”Който се опитва да обясни нещо на това момиче е като да се мъчи да подкара Бугати с метан.”
Абсолютно съм съгласна, Ани ако е имала желание да получи съвети, е можела да прочете толкова много информация, толкова дневници и различни стратегии, чудя се на Кольо, Димзата, Карфичка и т.н. защо си губят времето, тя и тяхната добронамереност не оцени, не може така- трябва да се заслужат тези съвети и да се уважава времето на хората...
15.04.11
10:59
1 Не съм молела никого ” да си губи времето с мен ” ;)
2 благодарила съм им за съветите :) И се ОПИТВАМ да ги следвам ...;)
Който се опитва да обясни нещо на това момиче е като да се мъчи да подкара Бугати с метан.
Ако някой гаражен майстор се опита да подкара Бугатито с метан, това едва ли би имало някакъв успех. От друга страна, ако със задачата се заеме някой топ инженер в областта на автомобилостроенето, мисля че задачата няма да го затрудни особено. В момента има автомобили, които се задвижат с чушки, домати, картофи (буквално) - едно Бугати на метан ли няма да подкарат. Чудиш се защо правя тези разяснения? По постовете личи, че Кольо е един “топ инженер” в областта на храненето. Освен това не му липсва желание и търпение да работи (обяснява) по Бугатито ( Ани) . Както се вижда, вече Бугатито не отхвърля изцяло идеята за метана (здравословното хранене) . Мисля, че Кольо успя да запали мотора,а от Бордовия Компютър на Бугатито се иска да оптимизира настройките на новия режим.
П.С. Много сравнения, много нещо. Накратко - да се помогне на Ани с хранителния режим, не е мисия “невъзможна”. Малко по-малко влиза в правия път.
15.04.11
14:07
Освен това не му липсва желание и търпение да работи (обяснява) по Бугатито ( Ани) . Както се вижда, вече Бугатито не отхвърля изцяло идеята за метана (здравословното хранене) .
Е, всеки би подходил с желание и търпение в повече, отколкото обикновено си служи ако му се отдаде възможност да запали нещо като Бугати, разбира се обикновено Бугатито би запалило твърде лесно и бързо ако му се предложи адекватна на нуждите му суровина, когато тази суровина липсва, но за сметка на това пък желанието и търпението все така стремливо нарастват, то ще запали с това що има, може да е малко на насила, но ще запали, пък после как ще върви не е сигурно, може би е по важно просто да върви. Та както е казал нявга народът “когато няма риба и ракът е риба”
15.04.11
20:10
Да се отчета за днес ... Най-сетне успях без сладко ;д
11;30 бадеми , салата с тиквички и гъби на тиган + 100г сирене
15:00 кис.мляко и 50г бадеми
19;00 80г пиле , сирене +грах+ 200г кис.мляко и лешници
15.04.11
20:21
Гледам ти снимките и си викам.. леле това момиче иска да отслабва :X стягането ОК, но най-вероятно искаш да смъкваш заради belly-то ? :D познах ли ? :D Гледай да не смъкнеш от други места, че ще демотивираш голямо количество момчета да ходят на училище ;)
15.04.11
20:52
11;30 бадеми , салата с тиквички и гъби на тиган + 100г сирене
15:00 кис.мляко и 50г бадеми
19;00 80г пиле , сирене +грах+ 200г кис.мляко и лешници
20;30 100g пиле и бадеми
Недей се хвали, че има още време от днеска :D Инак бива, печелиш червена точица (clap) И да гледаш филмите дето ти казах...
15.04.11
22:37
Дотук само оправдания и тук-там някое самозалъгване... реши какво точно искаш и го прави.
иска внимание,как какво. ; )
16.04.11
22:03
Obvious troll is obvious.
16.04.11
22:35
Абе аз имам един въпрос към всички.Що изобщо го коментирате тоя дневник?.И то 50% от коментарите са спам..То нали знаете като сам не искаш да си помогнеш и господ не може да ти помогне.Вие к’во повече от господ ли сте да се опитвате да помагате на тази красива девойка?Момчетата до 20 ги разбирам ама другите.
Ани, аз искам да те питам теб, що изобщо си губиш времето в тоя форум, след като не търпиш съвети очевидно, а не виждам и нещо сериозно да искаш да си промениш хранителните навици???
Мнението беше редактирано от Bojidar Stefchev на 16.04.11 22:58.
16.04.11
23:06
Здравей :)
Това , че ми е трудно да спазвам елементарни хранителни навици не означава , че “не търпя съвети” .. Както виждаш се опитвам да си оправя хранителния режим .. ;)
17.04.11
00:19
Добре, това е хубаво, че имаш желание сега трябва да имаш и намерение да го направиш и най-вероятно ще се получат нещата :) Интерестно ми е как на 16 реши да почнеш да се храниш правилно и здравословно, след като очевидно нямаш никва нужда от редукция на теглото, съдейко по снимките които си качила, щото повечето прибягват към това след като се уплашат, какво показва кантара, а другите, които изглеждат перфектно не се замислят какво ядат, след като изглеждат добре.А какви са ти целите в момента?