13.04.11
17:42
http://www.facebook.com/notes/silabgcom/гърди-с-арнолд/10150163330429253
Тази статийка на СилаБГ ми грабна окото. Като се има в предвид, че гърдите са “мъката” в тялото ми, веднага се метнах да я чета. Ако пропуснем програмата на АрнитУ, написана накрая и намалим сериите, мисля че е добра.
По същество.. интересува ме дали това с 1/2 и 3/4 повдигане на повторение е вярно?
Колко от вас правят лег-а така?
Днес примерно направих адската тренировка за гърди, но и раменете направо ги скапах.. започвам да се отчайвам с тия гърди.. харесвам си ги само когато ги напомпя.. а не трябва така :@ Блъскайте мнения, че започвам да влизам в сайтове за забранение медикаменти.. :X :D
13.04.11
17:54
Вярно е това с движението. Най-горната част на движението се поема главно от трицепса, но това не означава, че гърдите ти не са под напрежение...
13.04.11
21:45
че то е съвсем логично това... да не се заключват било то лакти или колене... освен, че държи мускула под напрежение така и самата става се предпазва малко или много така съм чувал..... и при клек не изпъваш до горе.... и при лежанка и при раменна преса :) като ги видя някой как блъскат на преде и изпъват лактите имам чувстовото, че ще се начупят има някой момчета на по 17 години лактите им пукат и се чува от разстояние... за колене да не говорим
ПП: отностно медикаментите... те няма да променят гена ти ;) ... това, че става трудно и бавно незначи, че зоба ще го направи бързо и лесно
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 13.04.11 21:46.
Лелеле.... егати съвпадението.... Вчера правих точно тези 4 упражнения, които са посочени най-долу ..... Само където направих първо кофички, после флайс...
Мнението беше редактирано от Юли на 13.04.11 22:49.
Само искам да вметна, че частичните повторения, освен че държат мускулите под напрежение, те държат и сухожилията под напрежение, което обаче често довежда до болки в тях. На времето и аз мислих, че така е правилно, защото бях чел разни статии и действително мускулите се тренират качествено, но сега съм на мнение, че амплитудата трябва да е максимално пълна просто да не се заключват лактите (ако говорим за лег). Същото спазвам и при френското (с дъмбели или лост) - лактите в горно положение просто не ги заключвам, но иначе ръцете са максимално изпънати. Впрочем широкият хват при лег (не, че го препоръчвам) сваля работата от трицепсите.
14.04.11
11:05
казано от Калоян Цонев на 13.04.11, 17:42:
Блъскайте мнения, че започвам да влизам в сайтове за забранение медикаменти.. :X :D
Ми чупи си главата. Само да ти кажа нещо под секрет - 99% от забранените медикаменти тук са менте, а по сайтовете нарастват до минималните 100%. И само да те попитам знаеш ли какво е абсцес причинен от инжектиране на подобно менте и виждал ли си нещо подобно? Най-малко очаквах да прочета това от човек с 1000+ мнения!
14.04.11
15:45
казано от head_hunter на 14.04.11, 11:05:
казано от Калоян Цонев на 13.04.11, 17:42:
Блъскайте мнения, че започвам да влизам в сайтове за забранение медикаменти.. :X :D
Ми чупи си главата. Само да ти кажа нещо под секрет - 99% от забранените медикаменти тук са менте, а по сайтовете нарастват до минималните 100%. И само да те попитам знаеш ли какво е абсцес причинен от инжектиране на подобно менте и виждал ли си нещо подобно? Най-малко очаквах да прочета това от човек с 1000+ мнения!
Брат.. не се впрягай толкова.. не виждаш ли Охилената емотиконка накрая !? :) Написах го на майтап, но ако ще говорим сериозно (знам, че не му е тук мястото) за медикаменти, нямам намерение да си ги намирам по сайтовете. Последните няколко дни покрай мен, доста приятели си завършиха първите цикли..
Както и да е.. забелязал съм, че единствено на лег-а заключвам до край. Лег преса, клек, раменна преса - не го правя. Значи статийката излезе корект.. хмм.. (y) :)
14.04.11
16:41
мда статията е коректна но при такъв тип на изпълнение може отначалото да паднат малко тежестите, защото като заключиш лактите мускула си почива и един вид събира малко ‘’вътак’’ за следващото повторение :)