14.04.11
21:41
Здравейте,понеже вече нямам възможност да ходя на фитнес ,реших колкото мога да се натоварвам някак си ,затова го правя в нас.
По принцип тренирам футбол(ако е от значение)
18год,56кг...
В нас правя следните упражнения.
Загрявам мускулите.
1. 3х15 лицеви опори (обикновенни)
2. 3х15 лицеви опори (слагам си краката на високо някъде)
3. 3х8 набирания за бицепс
4. 3х8 набирания за гръб
5. 3х20 кофички на пейка
6. 3х8 лицеви опори за грицепс.
Като цяло добре ли е? Какво да променям.По принцип във фитнеса тренирах за маса.
Тези упражнения за какво ще ми помогнат?
Правя ги през ден.
Благодаря Ви!
14.04.11
22:26
Добре тренираш, но ако намериш и успоредка някъде да правиш кофи ще е още по-добре. Тренирай и корема, тъй като си футболист може би няма смисъл да тренираш краката.. ;)
Напротив. Все едно да кажеш, че състезател по канадска няма смисъл да тренира ръцете :D
14.04.11
22:30
Е то повечето футболисти краката са им здрави и “напомпани”, но както си иска той де :)
казано от Петко К на 14.04.11, 22:28:
Напротив. Все едно да кажеш, че състезател по канадска няма смисъл да тренира ръцете :D
Петко сравнението не е много точно. Ако на един състезател по канадска, добре развитата мускулатура по ръцете би му помогната, при футболистите положението с краката не стои точно така. След един определен момент, наличието на прекалено голяма мускулна маса по краката ще оказва по-скоро негативно влияние, отколкото положително. Тренировките за крака, над които трябва да наблегне, трябва да са по-скоро за издръжливост (каквато той прави на футболното игрище по време на тренировка)
Аз не го карам да тренира краката за мускулна маса, пък и се съмнявам че той е дори близо до това ниво, когато тая маса ще му пречи ;)
Трябва му сила и експлозивност. Футбола е основно кратък спринт, последван от потичване по терена.
14.04.11
23:25
казано от monster1993 на 14.04.11, 21:41:
Здравейте,понеже вече нямам възможност да ходя на фитнес ,реших колкото мога да се натоварвам някак си ,затова го правя в нас.
По принцип тренирам футбол(ако е от значение)
18год,56кг...В нас правя следните упражнения.
Загрявам мускулите.1. 3х15 лицеви опори (обикновенни)
2. 3х15 лицеви опори (слагам си краката на високо някъде)
3. 3х8 набирания за бицепс
4. 3х8 набирания за гръб
5. 3х20 кофички на пейка
6. 3х8 лицеви опори за грицепс.Като цяло добре ли е? Какво да променям.По принцип във фитнеса тренирах за маса.
Тези упражнения за какво ще ми помогнат?
Правя ги през ден.Благодаря Ви!
Еми вдигни според мене повторенията на 10 прави, сериите на 4, прави супер серий, прави задни кофички(кофички на пейка) след лицевите за трицепс или обратното :) правиш 20 задни кофи , и после 15 лицеви за трицепс даймъндс примерно 4 супер серий да си гръмнеш трицепса :) може да правиш набирания за гръб надхват широк и спартански лицеви пак на супер серий.Пробвай след трен една серия лицеви до отказ експлозивни, щото гърди сам с лицеви трудно, без успоредка или лежанка, не че не може :) но пробвай
казано от Venom X на 14.04.11, 22:44:
казано от Петко К на 14.04.11, 22:28:
Петко сравнението не е много точно. Ако на един състезател по канадска, добре развитата мускулатура по ръцете би му помогната, при футболистите положението с краката не стои точно така. След един определен момент, наличието на прекалено голяма мускулна маса по краката ще оказва по-скоро негативно влияние, отколкото положително. Тренировките за крака, над които трябва да наблегне, трябва да са по-скоро за издръжливост (каквато той прави на футболното игрище по време на тренировка)
Попринцип си прав, но в случая грешиш според мен, на 18 години и 56кг и ми тренира футбол според теб какви крака ще има ?
Аз бих те посъветвал да се храниш правилно, че ти трябват и малко килца футбола не е само тичане зад топката :).
Р.Р Да те питам какви други упражнения правиш за “ГРИЦЕПС” ? :D :D
Постът ми беше насочен към Петко и по-специално изцяло към сравнението, което е направил (състезател по канадска/ футболист -тренировки). То е ясно , че на момчето му трябва повечко мускулна маса в крачетата, но въпреки това тренировките му за крака трябва да са насочени в друга посока.
Незнам колко мускулна маса има на 18 години и 56 кила в краката..Първо и мускулчета там трябва да качи,после да търси експлозивни движения. Е ако речем, че успее да ги развие повече от футбола (като яде повече..), може да прави всякакви отскоци.. ;-)
15.04.11
15:33
Мойто тяло като цяло е слабичко, повечето сте видяли. Специално краката и те са ми слаби, но са ми мускулести ... прасеца ми е направо като дъмбел от 3 кг, футболисти са ми казали, че прасеца ми е супер голям и здрав. Ген.. ;) Бедрата само като ги стегна малко и се очертават малко ... :) Той като е футболист доста тренира краката, имат си упражнения всякакви.. така че може да направи хубави крака и с хубав хранителен режим ;) + горна част на тялото, не само крака