Помощ за начинаещ

15.04.11
15:37

Ходил съм на фитнес на много малки периоди ,общо взето все 1 не съм ходил. Та ако може някой да предложи програма и някой друг съвет за храненето ,доста съм слаб  и искам да кача маса като цяло 1.90 80 кг съм. Също с кое упражнение мога да заместя лежанката тъй като ме е срам като отида и се зоря с 30 кг .

15.04.11
16:55

И да го заместиш с избутване на дъмбели,там също ще вдигаш малки тежести.Срам,не срам ще буташ с времето,силата нараства.Повярвай ми никой няма да ти се смее.

15.04.11
16:56

От какво те е срам бе, човек? Фитнесът да не е създаден само за хора като Арнолд? Дори и само с лоста да го правиш, пак си е ок. Лежанката е най-доброто за гърди. Прави си базови упражнения с каквато тежест можеш, храни се както трябва, почивай и готово.

Ако искаш да качиш килограми,предимно мускулна маса послушай двата поста преди мен,а и ти трябва постоянство.
И относно “срам”.. И мен ме беше срам в началото да легна в фитнеса на лежанката,въпреки че като тренирах волейбол си вдигах някакви килограми(30 до 45).В началото е така,докато опознаеш хората и свикнеш с обстановката,а ти като си прекъсвал доста време няма как да се адаптираш.
Както казах,постоянство ти трябва на тебе.
А за храненето.. ами трябват ти повечко въглехидрати,както и много протеин :)
Въглехидрати си набавяш от ориза,картофите,бобови култури,зеленчуци,а протеин главно от месни продукти,млечни продукти(сирене,кашкавал,извара) яйца и др.
Успех!

Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 15.04.11 20:07.

16.04.11
20:07

Пич не ти трябва да сменяш лежанката с друго упражнение голяма работа като вдигаш 30 кг всички сме почнали с толкоз.Успех

Мнението беше редактирано от Пламака на 16.04.11 20:08.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1