18.04.11
18:02
Здравейте,интересно ми какво е вашето мнение за рибата в консерви.
Имам голяма непоносимост към костите на рибите и когато ям прясна риба е голяма мъка за мен.За това предпочитам консервираните,но сега се зачудих,дали са добър избор.Спрямо прясно приготвената риба,няма място за сравнение.
Става дума за всякакъв вид риба,риба тон я изключваме,защото тук в България пресен вариант е почти невъзможно да се намери.
Като цяло има ли много негативи в консервирането?
Ами гледай да е в собствен сос, не в олио. Иначе рибата тон в консера е супер, ако намериш някъде по-евтина купувай смело.
Имаше една статия на сайта за това, че консервите отвътре се мажат с някакви шитове и не е добре да се яде редовно. Сега ще я потърся.
18.04.11
18:28
#3
Ето ви статията http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51175
Не знам за мазането, но не взимайте консерви, които са смачкани/изкривени/вдлъбнати.
казано от martin iliev на 18.04.11, 18:28:
Ето ви статията http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51175
Сега прочетох темата,там се говори по-скоро за зеленчуци,но все пак са в консерва.
Моя прием е далче от 2-3 на ден,рядко даже достига на седмица толкова.
Тряскани са консерванти и други канцерогенни “Е”-та. Оттам идват най-страшните болести. За съжаление повечето взимат мерки, когато ги сполети.
казано от Ivan P на 18.04.11, 19:59:
Тряскани са консерванти и други канцерогенни “Е”-та. Оттам идват най-страшните болести. За съжаление повечето взимат мерки, когато ги сполети.
Много общо казано според мен. Риба тон в консерва е идеално ядене, пък и не всеки ден ядем консерви. Много добра комбинация е риба тон в зехтин.