В началото съм. Нуждая се от кратък съвет!

16.05.05
14:56

Здравейте!
Мисля да започвам фитнес 3 пъти седмично като за начало ще се водя по програмите за начинаещи които сте ги сложили във сайта! Досега проблем ми беше времето, но откриха доста луксозен фитнес точно в моя блок и вече съм доволен :D

Проблема ми е, че немога да преценя за какво да тренирам :oops: наистина! Немога да разбера за мен кое е правилно. Хем искам да заякна хем да смъкна килограми.

Аз съм пълничък, не може да се каже, че съм дебел, но съм пълничък. Хем искам мускули хем да смъкна килограми.

В крайна сметка кажете за покачване на теглото ли да тренирам или за смъкване? Много ламерски въпрос нали :(  :(  :(

Ако ще ви помогне висок съм 185 а тежа 79 килограма.

Благодаря предварително!

16.05.05
15:05

Въпросния фитнес които са открили да е в парка - квартал Възраждане ... :)
Бих ти препоръчал за  начало  да започнеш да си тренираш да се адабтираш към тренировките ... и да поизчистиш малко.. :) пък после съм сигурен ,че ще ти се прииска да качваш :) ... Успех!

16.05.05
15:14

[quote author=“g3n40”]...за  начало  да започнеш да си тренираш да се адабтираш към тренировките...

В смисъл? За смъкване?

PS

16.05.05
17:44

Прави кръгови тренировки-всички мускули в един ден. Около 10 повторения.в1-2 серии. Айде успех

PO

16.05.05
19:07

[quote author=“g3n40”]Въпросния фитнес които са открили да е в парка - квартал Възраждане ... :)

да не би да си от Русе?

16.05.05
19:32

И аз така правя... всичко в 1 ден... не дигам максимума 10 пъти, а малко по-малко 15… и мн важно ти  е кардиото...преди тренировка и след тренировка

16.05.05
19:33

Изобщо не се нуждаеш от кратък съвет, а много обширен... Естествено, че ще си неориентиран, напълно нормално е. Във Витнеса :), и бодибилдинга всичко е много относително и споредзависи.  За да започнеш да схващаш нещата в “занаята” ще трябва да прочетеш известно количесто информация-статии и т.н., които създателите и сътрудниците на ББ-тийм, любезно са написали в сайта си.

Чети и успех.

16.05.05
19:43

Аз съм пълничък, не може да се каже, че съм дебел, но съм пълничък. Хем искам мускули хем да смъкна килограми.

мои дорее е да направи6 тази маса в мускули стига да си се надухал да посе6тава6 фитнеса пове4е от редовно...

X_

16.05.05
19:45

Здравейте!
Мисля да започвам фитнес 3 пъти седмично като за начало ще се водя по програмите за начинаещи които сте ги сложили във сайта!

за програмата-ОК

роблема ми е, че немога да преценя за какво да тренирам  наистина! Немога да разбера за мен кое е правилно. Хем искам да заякна хем да смъкна килограми.

твоят проблем е познат и ето какво ще ти препоръчам,започни по програмата в сайта,НО ОБЪРНИ ГОЛЯМО ВНИМАНИЕ НА ИЗПИСАНОТО ТУК ЗА ХРАНЕНЕТО :lol: не ти трябва специална диета,просто виж какво трябва да хапваш и какво да не докосваш :wink: Изчисли си калорийните нужди и приемай малко в повече калорий.Това е :D
Успех!

16.05.05
19:50

[quote author=“x_man”]твоят проблем е познат и ето какво ще ти препоръчам,започни по програмата в сайта,НО ОБЪРНИ ГОЛЯМО ВНИМАНИЕ НА ИЗПИСАНОТО ТУК ЗА ХРАНЕНЕТО :lol: не ти трябва специална диета,просто виж какво трябва да хапваш и какво да не докосваш :wink: Изчисли си калорийните нужди и приемай малко в повече калорий.Това е :D
Успех!

Е пич, аз на това си му викам баш диета, ама както и да е...  :D :lol:

А в случая на автора на темата, може да постигне много ако си изгради едно правилно хранене и тренира за маса-сила и после мине на релеф. /За целта... му трябва информация/

16.05.05
19:54

[quote author=“Recordzz”]мои дорее е да направи6 тази маса в мускули стига да си се надухал да посе6тава6 фитнеса пове4е от редовно...

3 пъти седмично достатъчно ли е като за начинаещ?

[quote author=“x_man”]твоят проблем е познат и ето какво ще ти
препоръчам,започни по програмата в сайта,НО ОБЪРНИ ГОЛЯМО ВНИМАНИЕ НА ИЗПИСАНОТО ТУК ЗА ХРАНЕНЕТО :lol: не ти трябва специална диета,просто виж какво трябва да хапваш и какво да не докосваш :wink: Изчисли си калорийните нужди и приемай малко в повече калорий.Това е :D
Успех!

Хмм да относно храненето не спирам да чета. Аз така и така от 2-3 седмици друго освен ориз, яйца и месо не съм хапвал (освен няой друг зеленчук :oops: )

X_

16.05.05
20:05

tpd
:D :D :D

Е пич, аз на това си му викам баш диета, ама както и да е...

не е диета ПИЧ :lol: ,просто премахва някои храни от менюто си по целесъобразност.ПРИМЕР:Факт е ,че болшинството от хората в Бг се хранят предимно с въглехидратни храни-хляб,боб,леща...и т.н.Според теб всички са на диета :D :D :D и то ВВД, да ама не-правят го целесъобразно,хем да са сити,хем парното и тока да са си платили...но стига толкова,не е тук мястото за такива приказки.Напиши нещо като съвет към автора на темата,вместо да вкарваш клишета. :D

19.05.05
19:52

Абе в крайна сметка май ще започна по тази програма за вдигане на маса за начинаещи: http://www.bb-team.org/training/000156.php . Ще я тренирам 3 пъти на седмица - Сряда, Петък, Неделя (нали няма проблем, че няма да е Понеделник, Сряда, Петък?, пак на същия интервал е но други дни!).

Ако имате друго на ум споделете :)

19.05.05
20:52

Лично аз ти препоръчвам да правиш екстензията за гръб и да забравиш за придърпването на хоризонтален скрипец.

Вместо раменното разгъване да правиш избутване на щанга от стоеж  -от нивото на гърдите избутваш нагоре.

19.05.05
22:29

[quote author=“x_man”]tpd
:D :D :D

Е пич, аз на това си му викам баш диета, ама както и да е...

не е диета ПИЧ :lol: ,просто премахва някои храни от менюто си по целесъобразност.ПРИМЕР:Факт е ,че болшинството от хората в Бг се хранят предимно с въглехидратни храни-хляб,боб,леща...и т.н.Според теб всички са на диета :D :D :D и то ВВД, да ама не-правят го целесъобразно,хем да са сити,хем парното и тока да са си платили...но стига толкова,не е тук мястото за такива приказки.Напиши нещо като съвет към автора на темата,вместо да вкарваш клишета. :D

:lol: Абе ясно какво имаш в предвид, ама е много тънак замисала за мойта глава. За мен щом определяш какво да ядеш и какво не, си е диета . Ама както и да е...

Иначе за клишетата, как няма да ги вкарвам. Конкретен съвет няма смисъл да се дава след като човека не знае главните принципи и основите за храненето. Все едно да му кажа, чж месо и той да почне да тъпче само мето а мазнини и въглехидрати да ги кара, едно към гъотере... Не става, трябва да прочете статиите, които хората са написали и така... Иначе става като въпросите: “От захарта пълнее ли се” Отг.: “Еми не се пълнее много ясно, ако не ядеш мазнини и протеини с нея, няма да наддадеш и грам”

Поздрави :D

21.05.05
16:56

Днес направих първата си тренировка като я направих по тази програма http://www.bb-team.org/training/000156.php и засега съм доста доволен :)

Имах честа да се запозная с един човек който всички твърдяха, че навремето е бил един от най-добрите културисти в България. Той на едни начинаещи правеше точно такава базова програма, но забравих да го помоля и на мен да ми изготви. Дано утре пак да го видя.

Защо във сайта не пуснете такава програма за неориентирани като мен? Които незнаят как да започнат?

Предварително Благодаря!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1