18.04.11
20:09
Въпроса ми е следния:
Тренирам от 6 месеца (без пропуски в тренировките), но днес докато тренирах се зачудих нещо. Когато започнах да тренирам правех серии на лег с 45-50 килограма, а в момента правя най-много с 55 (говоря за пълна серия, а не за 1 повторение). Та ми беше интересно дали това е нормално и по точно дали е нужно да сменя програмата си поради ясният проблем с увеличаването на тежестите.
Тренировката за гърди е:
4x8 дъмбели от полулег
4x8 щанга от лег
3-4x10 Кофички
4x9-10 флайс (Така и не разбрах как е добре да се прави флайса, всеки ми казва различно, но за момента го правя на пейка наклонена между лег и полулег)
На 18 години съм, 1.75 висок, 73,3 килограма.В началото започнах да си пооправям хранителният режим малко по малко. В момента не ям никакво сладко и чипсове, пуканки и т.н. Ям повече млечни продукти, също и картови ориз и т.н. и не пия газирано. Общо взето гледам колкото може да се храня правилно.
Благодаря предварително
18.04.11
20:12
ами първото което се набива на очи е, че тренираш лег-а като второ упражнение ( чисто практически това не е грешка ) ако искаш да наблегнеш на него и работните тежести го сложи като първо упражнение.. и второ какво ще рече пълна серия, защото и 1 повторение е пълна серия и 2 повторения са пълна серия... зависи от целите :) логично повече повторения по-малка тежест ... по-малко повторения повече тежест.. отностно флайса ами трябва да разбереш кой начин на изпълнението му най-много те натоварва това какво казват другите ... може да не действа при теб
ПП: намали сериите на 3 най-много за даденото упражнение
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 18.04.11 20:14.
казано от kristiancho на 18.04.11, 20:12:
ами първото което се набива на очи е, че тренираш лег-а като второ упражнение ( чисто практически това не е грешка ) ако искаш да наблегнеш на него и работните тежести го сложи като първо упражнение..
На същото мнение съм.Сложи лега като първо упражнение.Можеш да опиташ 4-5 серии с 55 кг,след това 2 серии полулег,2 серии флайс от лег и 2 серии кофички.Последните две ще решиш кое да бъде трето и кое последно четвърто упражнение.Освен това ако тренираш по някакъв сплит и търсиш силен лег,сложи гърдите в понеделник след двата почивни дни. А за другите мускулни групи, гръб,ръце,крака,там доволен ли си от силата си?
18.04.11
22:05
Лично АЗ когато преди няколко месеца започнах тренировки във фитнес залата започнах със 4х8 от лег с тежест 50кг, от полулег 4х8 с 40кг и от обратен лег със 40 кг, но след 2 месеца тренировки покачих сила и мускулна маса ... сега след грубо казано 3 месеца същите упражнения със 10-15 кг повече. Но моята тренировка за гърди е малко по натоварваща :
Повдигане на щанга от лег 4х8
Повдигане на дъмбели от лег 4х8
Повдигане на щанга от полулег 4х8
Повдигане на дъмбли от полулег 4х8
Повдигане на щанга от обратен лег 4х8
Повдигане на дъмбели от обратен лег 4х8
и Кросоувър за гърди на скрипец 4х8*
Кросоувър за гърди на скрипец
* в зависимост от наклона на тялото по време на изпълнение на това упражнение е акцента върху : горна, долна или средна част на гръдните мускули :-)
Тази програма за гърди е ефикасна за добавяне на мускулна маса и сила !
казано от Христо Йорданов на 18.04.11, 22:05:
Лично АЗ когато преди няколко месеца започнах тренировки във фитнес залата започнах със 4х8 от лег с тежест 50кг, от полулег 4х8 с 40кг и от обратен лег със 40 кг, но след 2 месеца тренировки покачих сила и мускулна маса ... сега след грубо казано 3 месеца същите упражнения със 10-15 кг повече. Но моята тренировка за гърди е малко по натоварваща :
* в зависимост от наклона на тялото по време на изпълнение на това упражнение е акцента върху : горна, долна или средна част на гръдните мускули :-)Тази програма за гърди е ефикасна за добавяне на мускулна маса и сила !
28 !!!! серии за гърди.След две години си готов за Strongman сериите.:D
18.04.11
22:20
казано от Христо Йорданов на 18.04.11, 22:05:
* в зависимост от наклона на тялото по време на изпълнение на това упражнение е акцента върху : горна, долна или средна част на гръдните мускули :-)Тази програма за гърди е ефикасна за добавяне на мускулна маса и сила !
Тиии ташак ли си правиш с нас :) аз тренирам от 6 години и не права толко много серии за гърди пък даже и едни и същи упражнения до никъде няма да стигнеш това е претоварване по добре да акцентираш върху гърдите от всеки ъгъл от колкото тая безсмислица дет си направил пък ти тренираш от 3 месеца :О даже да ти вървят добре генетично гърдите това си е претоварване просто.Абсолютна безсмислица и сега ще кажеш че тренираш 5 пъти в седмицата и не правиш крака и направо ще ме оставиш без думи :Д
19.04.11
09:07
казано от Миро на 18.04.11, 20:30:
казано от kristiancho на 18.04.11, 20:12:
А за другите мускулни групи, гръб,ръце,крака,там доволен ли си от силата си?
Общо взето съм доволен от силата при другите мускулни групи.
А за лег, до скоро ми бее първо упражнение, но просто реих да го сменя с полулег за да има разнообразие малко в тренировката.
19.04.11
15:57
казано от a.k.a. The Boss на 18.04.11, 22:12:
28 !!!! серии за гърди.След две години си готов за Strongman сериите.:D
след две години ?! та той вече е готов :D