Кофички

Въпроса ми е кофите товарят ли изобщо гърба и ако го товавят кое товавят и как го товарят (слабо,средно,яко) ?

20.04.11
00:30

Слабо или никак.

20.04.11
00:36

Доста стрийт билдъри, ми казват че правят гръб на ширкото на успоредката, а на тясното правят гърди и малко трицепс :D

20.04.11
10:59

Преди няколко седмици за пръв път от години насам правих кофички на успоредка и на следващия ден имах силна треска на средната част на гърба.

@Стоянчо: нормално е при слаби ромбоиди да са се “обадили” след като си ги ударил с кофичките.
И да, латисимусът също участва подпомагайки движението.

20.04.11
11:28

казано от Oranje на 20.04.11, 11:04:

@Стоянчо: нормално е при слаби ромбоиди да са се “обадили” след като си ги ударил с кофичките.

Факт, за съжаление. Не го констатирам с очуда, а по-скоро в подкрепа на това, че ДА, товари среден и малко горен трапец.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.04.11 11:29.

20.04.11
11:34

ако пускаш много надолу е нормално е да си натовариш и гърба

20.04.11
13:01

Извинявам се,че сега няма да се съобразя с автора на темата,бих му казал ако знаех отговора на въпросът му,но не го знам.

За да не отварям друга тема,ще попитам тука,ако имате желание да отговорите - благодаря :).

Каква ефективност се получава при следните две програми за кофички?Кои са минусите и плюсовете на всяка от двете?
1.Повече серии с по-малко повторения.10 серии по 8 кофички (10x8 = 80 кофички).
2.По-малко серии с повече бройки .5 серии по 10 кофички (5x10 = 50 кофички).

В първата програма като цяло бройката е повече(80),а във втората по-малко(50).Но надали това прави като цяло първият метод по-добър.Нека да разгледаме вашите мнения.

Мнението беше редактирано от Nownownow на 20.04.11 13:02.

АЧ

20.04.11
14:13

По-добре прави по-малко серии, повече повторения :) Но се старай да си в диапазона 4-8 серии, 10-20 повторения :) Стигнеш ли във всяко над 15 повторения започвай с тежести :)

20.04.11
14:25

Определено товари долен трапец!
Защото като се изтласкваш нагоре,малко или много буташ раменете надолу от което идва натоварването в трапеца,също така малко и латисимус има.

20.04.11
15:23

Гърба в случая е антагонист, т.е., има само стабилизираща функция, а не основна. Разбира се, и той участва и се натоварва, но за да имате мускулна треска там, или гърба е много слаб, или не правите кофите правилно. Аз лично от кофите никога не съм усещал натоварване там. Трапеца участва по-активно, ако се заключва движението горе.

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.04.11 15:23.

20.04.11
16:29

Е да,не е нормално да тренираш гръб с кофи ;Д
Ако не си правил никога/от много време е нормално да имаш мускулна след това,но всеки път-едва ли...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1