16.05.05
21:24
Здравейте,
Ходя на фитнес вече почти от два месеца.Започнах да тренирам всички мускулни групи на една тренировка.Ходих 3 пъти седмично.
След месец започнах да правя упражнения по програма.Проблема бе, че бях неопитен и не знаех методиките, които трябва да се спазват от един начинаещ.Почти всяка седмица си сменях начина на трениране (разбирайте - броя на сериите,упражненията и повторенията).Сега вече съм се установил на една програма, която я “чувствам” най-добре.
Сега вече научих доста за фитнеса, но в същото време съм отчасти объркан и реших да ви попитам за няколко неща.
Проблем ли е ако правя лицеви опори (10х10) три пъти в седмица?
Нали е подходящо за човек който ходи на фитнес за да натрупа маса (мускулна) да прави по 2-3 упражнения за мускулна група , т.е. да не е задържа повече от 50-60 минути в залата?
След колко време трябва да почна да използвам протеин?Да ми препоръчате нещо?
Играенето на футбол, разбирайте многото бягане и потене проблем ли е?
Благодаря за вниманието.
16.05.05
22:02
hardboy
тук е изписано доста и ако се поразтърсиш ще намериш отговор на нещата ,за които питаш.
Проблем ли е ако правя лицеви опори (10х10) три пъти в седмица?
не е проблем, но вкарай тази тренировка в тренировката за гърди-при твоят стаж се налага да избираш,лицеви или работа с тежести :)
Нали е подходящо за човек който ходи на фитнес за да натрупа маса (мускулна) да прави по 2-3 упражнения за мускулна група , т.е. да не е задържа повече от 50-60 минути в залата?
при теб като начинаещ са много 2-3 упражнения,макс-1-2
След колко време трябва да почна да използвам протеин?Да ми препоръчате нещо?
ами веднага,но протеина не е всичко,той е само добавка.Направи си диета след като попрочетеш малко тук.
Играенето на футбол, разбирайте многото бягане и потене проблем ли е?
зависи какво разбираш под “проблем”ако играеш няма да растеш така както ако не играеш,но футбола е супер и ти препоръчвам да компенсираш с правилно хранене и режим.
Успех!
ако целта ти е мускулна маса,пооткажи се от футбола,пренастрой си приоритетите,веднъж-два пъти в нетенировъчни дни няма да е зле,като преди това се заредиш с въглехидратки,щото да си запазиш масата.
протеини не е проблем да ползваш и сега,но щом си в началото,с един добър хранителен режим ще постигнеш добри резултати
относно продължителността на тренировката и броя на сериите,добре си се ориентирал.3-4 упражнения е оптималното за мускулна група според мен,иначе ще претренираш
1) Причети повечко от форума и сайта, наистина ще намериш, може би всичко което ти трябва.
2) НАблегни на базови упражнения, в трен. система/повторения и серии/ като за маса. Като според мен 2-3 упражнения за мускулна група са си ок. Зависи от групата, по-големите групи е добре да се товарят повече/не разбирай да тренираш до припадък. :)/
Поздрави и успех
Благодаря за отоговите.Ориентирах се успешно.
Сега искам да ви обърна внимание на храненето.
Тежа 63 кг и съм 170 висок.
Какво ям?Ето какво:
9:00 часа: препечени филии с мед, две филии с пастет, 4 белтъка един желтък, 100 грама извара 50 грама кашкавал и 50 сирене, 3 чаши плодов сок, един банан, както и разбира се кисело мляко или прясно.
12:00 час: ориз,грах,картофи (варени или на пюре) и като цяло гарнитурата, която е подходяща (за справка сайта на бб-теам) и месо - пилешко и пуешко - имам село където роднини отглеждат доста кокошки и съответно пуйки.
16:00 часа: както по обед
19:30 часа: както по обед
23:30 часа: както по обед, но след него и кофичка кисело мляко и банан
Не съм си играл да пресмятам калории,белтъчини и въглехидрати.Откакто ходя на фитнес съм качил само 1 кило но по моя преценка се дължи на неправилния метод, но сега всичко е наред.
Какво мислите за храненето ми?
[quote author=“hardboy”]Благодаря за отоговите.Ориентирах се успешно.
Сега искам да ви обърна внимание на храненето.
Тежа 63 кг и съм 170 висок.
Какво ям?Ето какво:
9:00 часа: препечени филии с мед, две филии с пастет, 4 белтъка един желтък, 100 грама извара 50 грама кашкавал и 50 сирене, 3 чаши плодов сок, един банан, както и разбира се кисело мляко или прясно.
12:00 час: ориз,грах,картофи (варени или на пюре) и като цяло гарнитурата, която е подходяща (за справка сайта на бб-теам) и месо - пилешко и пуешко - имам село където роднини отглеждат доста кокошки и съответно пуйки.
16:00 часа: както по обед
19:30 часа: както по обед
23:30 часа: както по обед, но след него и кофичка кисело мляко и банан
Не съм си играл да пресмятам калории,белтъчини и въглехидрати.Откакто ходя на фитнес съм качил само 1 кило но по моя преценка се дължи на неправилния метод, но сега всичко е наред.
Какво мислите за храненето ми?
:shock: ПРЕДПОЛАГАМ, че не ядеш всичко наведнъж, а просто изреждаш продукти, които ядеш разделно, НАЛИИ? :lol:
Съветвам те:
- Разбери какво е разделно хранене и какви са основните принципи в него/изключително важно е, за успешната диета. иначе просто се тъпчеш и никакъв ефект/
- Прочети различни дието написано във форума, както и рецепти. Обърни внимание на количеството храна което се поема. Ако прекаляваш, няма да станеш по-голям, просто поетото ще го издрискаш/с извинение/ без да го усвойш.
Дерзай
17.05.05
09:11
от голямо значение е почивката така че тва ядене ж 23:30можеш да го пропуснеш, все пак най важния сън е м/у 20:00 и 24:00 часа
Значи ако се храня правилно и 4 пъти хранене на ден са достатъчни?
tpd, разбира се, че не ям всичко наведнъж.Просто изброх нещата, които редувам при хранене сутринта.
Благодаря на всички обърнали ми внимание.
[quote author=“hardboy”]Значи ако се храня правилно и 4 пъти хранене на ден са достатъчни?
tpd, разбира се, че не ям всичко наведнъж.Просто изброх нещата, които редувам при хранене сутринта.
Благодаря на всички обърнали ми внимание.
Еми да, 4, ако са идеално са добри, 5 са още по добри... :)
хаха, абе за това всичко наведнъж, знам ли... тука всякакви чишити може да срещне човек... :lol: