Възможно ли е да тренирам година и нещо и да няма никаква промяна

20.04.11
08:38

Здравейте..
имам страхотен проблем,вече тренирам активно около година и 3-4 месеца .. и просто се отачайвам.. не виждам никаква Промяна
в тялото си .. нито качвам нито свалям нито мускулите ми растат.. Как е възможно това ??
храня се 4-5 пъти на ден  и тренирам през 1-2 дни

20.04.11
09:32

Сигурен ли си? Напиши тренировки и хранения ако може.

20.04.11
09:34

Се пак може да дадеш некви данни за себе си... ама най-вероятно проблема е в упражненията, ако винаги правиш 1 и съща ротация ... мускулите ти са свикнали и не растът - подложи ги на нещо ново за да ги стресираш и ще почнат.

20.04.11
10:07

Еми в началото точно ,не обръщах внимание какво правя и мислех че каквото и да тренирам просто ще нарастна
ами програмата ми е
първия ден правя бицепс и трицпес по 3 упражнения по 5 серии
и гърди едно упражнение и коремни преси,като всяка седмица покачвам с 20
след това почивам два дни
и тренирам гръб и рамене
.така тренирам от около 2 месеца
в началото правих бицепс и гърди в един ден и трицепс и гръб в другия
храненето ми е както казах 4-5 пъти на ден : Сутринта е сандвичи с някво месо + сирене и кашкавал
на обяд няква пържола с маруля
след това пак сандвичи
и за вечеря пак е месо или риба или бял ориз

20.04.11
10:11

иначе само да добавя,че лятото тренирах през ден като сутрин бягах по 30 мин
и вечерта ходих на фитнес и ей така правих рандом упражнения уж да не свикват мускилите им
ама пак не видях кой знае каква промяна
аз не правя с големи тежести понеже нямам голяма сила
примерно за бицепс правя с по 5 и по 7 кг
сега от около една седмица реших да пробжам много повторения - 15-20 .. може това да е
иначе съм висок 183 и тежа 74 кг.. Тялото ми си е стегнато
ама не искам цял живот да съм 70 кила искам да стана повечко релефен и да достинга поне 84-85 кг

Тренираш през пръсти и се храниш така. Т.е. на тренировките не стимулираш тялото да расте, а с храненето не му даваш и градивния материал за такъв растеж. Нормално е резултатите да са забелязаните, т.е. липсата на забележими такива :)
Досега не съм забелязал някой да прави яко клекове и/или тяги и да се оплаква от липса на апетит и растеж. Странно...

20.04.11
10:26

е добреа ама имам приятел
който тренира по подобен начин и не се храни толква
и пак стана супер релефен ,верно че не качва  и не прави лего и клекове..

Пък какво значи тренирам през пръсти ??
поджодам сас 100 % сериозност
Концетрирам се във всяко упражнение
Треноровката ми продължава един час

20.04.11
10:29

и как въобще разбирате че дадето упр,деиства за мускилите ви ??

Аз имам приятел, който си паркира Пасата със затворени очи. Аз не мога да си паркирам Тиграта на място за 3 коли.
Имам приятел, който повече от 4 не виждаше в училище, но знае италиански повече от мен.
Имам приятел, който е много по-сръчен от мен.
Имам приятел от година в САЩ, но знае английски много по-малко от мен. Аз в англоезична държава не съм стъпвал.
И т.н., и т.н.
ХОРАТА СА РАЗЛИЧНИ!!!
Това, което работи при един, при друг няма да даде същия резултат. Дори и клековете не дават на 100% резултат при всички. Например някоя балерина може да не може да клекне идълбоко под паралела, въпреки, че е бая разтегната. И т.н. и т.н.
Но 99% от хората, които правят тежките упражнения като клек и тяга растат. А 99% от хората, които сгъват концентрично и бутат за гърди, но не поглеждаш стойката за клек, си остават същите на външен вид.
Малко теория: погледни мускулите. Виж колко са големи бедрата, колко са гърдите и колко - бицепсите. Ти тренираш най-малките мускули с 3 упражнения по 5 серии, по-големият мускул (гърдите) - с 1 упражнение, а за краката няма нищо. Отделно и самите упражнения може да са подбрани предимно изолиращи, т.е. дефакто докато тренираш ти почиваш и не стимулираш тялото към растеж.
И всичко това дотук покрива 5% от проблема. Останалите 95% са ти храненето. А то е малко.

20.04.11
11:06

Добре
Копни ми някаква примерна програма
която да следвам

за крака не правя защото имам проблем с коленете и за това спрях

20.04.11
11:09

Имаш много да четеш. Над година губене на време в залата ти стига. Хаотични тренировки и нулево ядене водят до нулеви резултати...нормално. Виж в изданието има много добри статии, състави си програма и хранителен режим, пусни ги за коментари и почвай да действаш сериозно, ако искаш мускули ;)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.04.11 11:10.

На колко години си, моето момче, че имаш проблеми с коленцата? Или, може би, те е страх да клякаш?
Я си направи едно дневниче. Описвай какво ядеш и какви тренировки прюавиш. Давай повече информация за себе си и ще получиш адекватни съвети.

20.04.11
11:33

казано от Alessandro Matri на 20.04.11, 10:11:

аз не правя с големи тежести понеже нямам голяма сила
примерно за бицепс правя с по 5 и по 7 кг

Само ще спомена, че бившето ми гадже тренираше със 7 кг дъмбели за бицепс. Тя е 45 кг и няма за цел да прави повече мускули, а само да се подържа в тонус ;) Сам си прави изводите.
Oranje ти го е казал, тялото и мускулите трябва да се стимулират, за да има растеж. Плюс здраво хранене разбира се.
Въпроса не е само в програмата, а и в това как я изпълняваш. Трябва да влагаш усилие, да има прогресивно натоварване.

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.04.11 11:33.

20.04.11
11:34

да е ясно
ама като немога да вдигна повече от това ??
примерно с 10 кг мога да направя 2-3 повторения ,което ми се струва още по безполезно

20.04.11
11:46

само да уточня ,че сега правя малко упражнения защото преди правех по повечко (взех програма от Muscles & Fitness) и не видях резултат и затова реших ,че може би се претоварвам .. не си мислете ,че тренирам несериозно или се лигавя моля..

20.04.11
12:12

казано от Стоянчо на 20.04.11, 11:09:

Имаш много да четеш. Над година губене на време в залата ти стига. Хаотични тренировки и нулево ядене водят до нулеви резултати...нормално. Виж в изданието има много добри статии, състави си програма и хранителен режим, пусни ги за коментари и почвай да действаш сериозно, ако искаш мускули ;)

Ето това Алесандро,прочети,обмисли и действай

Четене майка,в този сайт ,на този етап търсенето дава отговор на 99% от върпосите,изключая дискусии относно новите продукти.

В залата която тренираш има ли тренер?Поразпитай го,нека ти състави една програма

20.04.11
12:16

еми добре хора
ще изчета тоя сайт от край до край..само че по късно днес
че сега съм се хванал с един курсов проект :) мерси за мненията

20.04.11
12:22

Докато смяташ бицепса за най-важния мускул, няма да видиш резултати. Спри да тренираш ръцете отделно, прави базови упражнения като клек и тяга, набирания, кофички, лег и ще видиш разликата много бързо. Не е важно с каква тежест ще ги правиш в началото, важното е да е правилна техниката, за което ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ти трябва инструктор.

20.04.11
12:35

Виждам те че те мързи да търсиш из форума но поне си направи труда да поразгледаш линковете които ти пращам

http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi

http://www.bb-team.org/fitness/workouts

20.04.11
14:10

ем това ви казвам ,че през лятото тренирах всички части (без краката) и всички които ме познават казват,че се храня мега много
сега съм понамалил ,защото нямам пари .. ама чак пък толкоз да няма една промяна по тялото .. мн ми е странно

20.04.11
14:27

казано от Alessandro Matri на 20.04.11, 14:10:

сега съм понамалил ,защото нямам пари .. ама чак пък толкоз да няма една промяна по тялото .. мн ми е странно

Значи първо, абстрахирам се от яденето, което макар и не много яко не мисля че е основното в твоя случай.

Сега, какво ти предлагам да направиш - година и няколко месеца тренировки не са чак толкова много, за да не помниш откъде си започнал, така че я дай тук един пост, в който да напишеш на следните упражнения с какви кила си започнал и с какви кила работиш сега:
лег, раменна преса прав, клек, тяга, набиране (бройки и максимална тежест), кофи (същото), лост за бицепс, лег с тесен хват, гребане с щанга
Дай тая информация и ако е както си мисля - съвсем точно ще ти стане ясно защо няма промяна. Няма по-големи тежести - няма причина да има промяна. Това се случва с масата трениращи, ако не в началото то най-късно на 2-3 година, когато е постигнат върха от “120-30 лег и 50-60 за бицепс” и се започват години тъпчене на едно място, или дори леко даване назад. Не прогресираш ли с натоварванията няма да прогресираш никак.

11.07.11
12:04

Е, не знам как седят нещата с тренировките при мъжете ама най-добре вземи смени тея сандвичи с нещо друго което наистина ти дава нужните вещества!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1