Правилно ли е да сменя програмата ?

20.04.11
17:37

Здравейте ! Аз съм на 17 години 65кг и целта ми е естествено да качвам килограми ;) .Започнах фитнес преди 6 седмици като тренирах по 3 дневна програма и не съм правил загряваща седмица(да тренирам всички муск. групи в един ден).За тези дни във фитнеса качих 4 кг с много тъпчене,но мисля че доста от тези качени килограми отидоха на корема :) .Реших да си взема аминокиселини,защото след тренировка на гърди имам 2 дневна мускулна треска всеки път,което не е нормално според приятелите ми които блъскат.Избрах си тези на универсал 1900,та въпроса ми е да увелича ли тренировъчните дни след като ще приемам аминокиселини за по-добро въстановяване ?
Програмата с която тренирах до сега е следната:
Понеделник гърди и бицепс:
Лег
Полулег
Кофи(на машина защото не мога да правя истински)
пек дек
сгъване на щанга прав
чуково
концентрично

Сряда рамо и крака:
Раменни преси
Вертолет
Повдигане на ръце в страни
Разтваряне на пек дек машина
Лег преса
Бедрено разгъване
Бедрено сгъване
Калф машина
Повдигане на пръсти с тежест

Петък гръб и трицепс:
Вертикален скрипец
Хоризонтален скрипец
това не знам как се казва викам му легнала мечка(ляга се на 1 пейка и се дърпа тежест която е под нея)
и още едно упражнение пак на уред нз как да ви го обясня
френско
разгъване на скрипец с надхват
разгъване на скрипец с подхват

Очаквам вашите отговори мерси предварително.

Темата беше редактирана от darkdevil на 20.04.11 17:39.

Това, което ти наричаш ‘загряваща седмица’ е нещо, което продължава между 3 месеца и цяла година. И ти си го изпуснал. А то дава основата, която е нужна, за да растеш от програма като сегашната ти. Без тази основа си просто един глупав участник на стола на “Стани богат”, който има три жокера и ги изразходва на първия въпрос. След което играта става дяволски трудна.
Имаш 2 варианта, които ще доведат до успех:
- връщаш се назад и започваш да тренираш като начинаещ. Това са клек, тяга и сие 3 пъти седмично. Сплитовете са за след месеци или година напред.
- продължаваш да тренираш мускул веднъж седмично, като избягваш клека и тягата. Т.е. - както правиш и сега. С много добавки, а по-късно и зоб, ще станеш як. На външен вид. И чуплив.
Изборът е твой :)

20.04.11
18:01

Значи аз просто не разбирам какви са предимствата на тази “загряваща седмица” пред тридневния сплит.Ако правя по 1-2 упражнения за муск. група няма да си натоваря достатъчно мускулите и съответно няма как да има растеж.Преди да започна фитнес не съм се чувствал физически неактивен,защото веднъж седмично на село е имало някаква тежка физическа работа,да речем дърва или чували с нещо,общо взето не се чувствам слаб макар че всъщност съм такъв.Явно ще продължа да тренирам даден мускул веднъж седмично,но освен тези амини няма да взема други добавки ,а за зоб и дума да не става.Целта ми не е да ставам як на външен вид ,а просто да кача някой друг килограм та да си скрия кокалите и да добия по-приличен образ :)

Мнението беше редактирано от darkdevil на 20.04.11 18:03.

20.04.11
18:08

1-2 упражнения, но 3 пъти седмично. Капиш?

20.04.11
18:35

казано от darkdevil на 20.04.11, 18:01:

Значи аз просто не разбирам какви са предимствата на тази “загряваща седмица” пред тридневния сплит.Ако правя по 1-2 упражнения за муск. група няма да си натоваря достатъчно мускулите и съответно няма как да има растеж.Преди да започна фитнес не съм се чувствал физически неактивен,защото веднъж седмично на село е имало някаква тежка физическа работа,да речем дърва или чували с нещо,общо взето не се чувствам слаб макар че всъщност съм такъв.Явно ще продължа да тренирам даден мускул веднъж седмично,но освен тези амини няма да взема други добавки ,а за зоб и дума да не става.Целта ми не е да ставам як на външен вид ,а просто да кача някой друг килограм та да си скрия кокалите и да добия по-приличен образ :)

Замисли се щом изобщо са създадени тези “загряващи седмици” значи има защо. Моя съвет е (не ,че много разбирам) и е малко като на Oranje да отделиш поне 2 седмици преди да започнеш с тежките тренировки. И като правиш всичко както трябва и правилно натоварваш мускулите ще се изморяваш и така организма ти ще иска да се храни (не с протеини) и ще качваш без помощта на добавки :) Това е моето мнение де ...

С не многото знания, които имам ще се пробвам да ти обясня защо трябва да правиш “загряваща седмица”. През първите няколко седмици(3 месеца) от тренировките ти, мускулът започва да се подготвя за натоварването, като ръсте с огромна бързина, ако се храниш правилно. За това казват, че първите 3-6 месеца са най-важни и най-бързо се забелязва напредък.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1