По-малко повторения с повече килограми?

11.05.05
13:47

Такамм-въпросът ми е свързан с лежанката,но и за другите уреди смятам,че също може да се отговори.Та-на лежанката права 4х8 с 45 кг.Искам да попитам,дали ако започна да права 4х6(даже 5повторения,6 са ми много) с 50 кг,ще има по голям ефект при увеличаването на гърдите(тренирам си от около 5 месеца и в момента целта ми е трупане на мускули )?А при другите уреди ще има ли ефект,ако увелича тежеста и намаля повторенияте?

11.05.05
13:54

Тежестта трябва да я увеличаваш задължително, но не непременно за сметка на повторенията. Тоест, ако сега правиш 4 х 8 с 45 кг, пробвай се да направиш следващия път същите серии и повторения с 50 кг. Когато успееш, сложи 55 и така.

PS

11.05.05
15:10

Прави това, което каза Петко.
Но мисля, че смисълът на въпроса ти е друг. В отговор аз ще ти кажа- Прави по 5-6 повторения. Това е оптималния брой за постигане на хипертрофия. Прави ги в пълна амплитуда и добра форма с 4сек негативна и 2сек позитивна(преодоляване на тежестта)част.
Успех!

ZW

11.05.05
15:48

Според мен 5-6 повторения са прекалено малко, с толкова може да тренира за сила, но не и за натрупване на мускулна маса. Мисля че 4 серии, като първата е по-скоро загряваща, с по 8-10 повторения е уместно.

11.05.05
16:05

Нищо не пречи да тренираш за маса с 4 - 6 повторения.

PS

11.05.05
16:07

Петко го каза вместо мен. Освен това гърдите са голяма мускулна група.

11.05.05
18:47

Тренирай по метода на пирамидата . Така ще играеш с малки , големите тежести и с повече и по-малко повторения . Този метод за мен е универсален . При моето тяло лично слизането под 6 чисти + 1-2 форсирани повторения е загуба на съответната серия , просто някак си до 4то -5то повторение работя със сила и чак след това имам чувството ,че тренирам мускула . Това си е лично за мен , хора тренират с 3-4 повторения и пак имат растеж . Моят съвет е да опиташ всичко , това че при един работи не значи ,че и при теб ще работи :)

11.05.05
19:37

ShitHappen би ли обяснил какъв е този метод на пирамидата...аз не разбирам много от тези неща.
И значи все пак е по-добре за маса да си правя 5-6 повторения с по-голяма тежест.А за 10 не може и дума да става на мен с 45 ми е трудно да стигна до 10…просто зор.

11.05.05
20:23

Сега ако не можеш, в бъдеще трябва да можеш и с повече. С колко започна в началото?

11.05.05
21:17

Че с колко...в началото малко-с лоста(20кг) и после минах на 30,35,40 и така .Но преди правех 5х10 повторения с тези килограми(който бяха леки)а сега е изключено да направя толкова с 45,камо ли с 50…

12.05.05
02:52

Добре бе, не казвам от утре да вдигаш толкова, но в бъдеще ще вдигаш. Нали не мислиш, че цял живот ще си вдигаш 45 кг? ;)

12.05.05
09:05

Неее рабира се :D
Мерси и за отговорите.Утре като отида ще туря 50 кг пък...каквото сабя покаже;)Дано успея направя 4 серии по 5-6,пък после ще се мъча да увеличавам :D
И само да питам пак нещо...за маса се прави с голяма тежест нали?

12.05.05
22:05

Мда... маса, сила... става с по-малко повторения, повече тежест... и си намери някой да те пази като не си сигурен в тежеста и в силите си :)

16.05.05
23:55

това е наи-бажното някои да те пази някои на които имаш доверие 4е дори да не може6 да ги друпне6 обратно на горе този които е до теб 6те ти помогне в избутването .....6ото друго си е да имаш 4овек до себе си и знаи6 4е 6те ти helpni… аз така бутнах за прув пут 100-така...но само с помо6та на партниора разбира се ина4е експирименти такива сам не сам си правил таи като са много кила и недаи си боже да ти останат на гърдите ....лошо става

23.05.05
14:57

Вчера в залата ми казаха,че на лежанката за растеж на гърдите е по-добре да увеличавам тежеста(имам предвид 5 серий първата с 35,втората с 40 и.т.н. като в същото време намалявам повторенията)И накрая да направя 3-4 със 55-60кг(ако мога)Вярно ли е това?Ще бъде ли по-добре отколкто да правя с една и съща тежест?

23.05.05
17:20

[quote author=“vatchev”]Вчера в залата ми казаха,че на лежанката за растеж на гърдите е по-добре да увеличавам тежеста(имам предвид 5 серий първата с 35,втората с 40 и.т.н. като в същото време намалявам повторенията)И накрая да направя 3-4 със 55-60кг(ако мога)Вярно ли е това?Ще бъде ли по-добре отколкто да правя с една и съща тежест?

Мисля, че са се опитали да те насочат към пирамида /като тренировачна методика. Виж информацията в сайта по този повод.

Идеята при нея е, че, да, спомага разтежа и освен това можеш да направиш своеобразна загрявка на мускулите и цялото тяло, плавно, а не да го метнеш на нещо голямо и да се травмираш примерно.

Пирамида може да праиш на всички упражнения. НА лежанката опитай с 4 серии, 5 май малко множно идва... Примерно:
*Загрей се хубаво без тежести
1) 12 вдигания само на лост
2) 10 вдигания с умерена тежест
3) 8 покачваш тежестта
4) 6 пак я покачваш

Тежестта ти си я избираш.

А ако искаш и доста повече да правиш сила, за сметка, Евентуално на маса, може да пробваш вече с единични или по 2 пъти повдигания на щангата с повече килограми натоварена, но според мен е рисковано и не си струва. Аз не бих го правил.

24.05.05
19:10

Силата ще се повдигне така може и масата но не спадай под 6

DO

24.05.05
20:04

В повечето литература на тази тема пише че оптималните повторения за мускулна хипертрофия са между 8-12 , но това зависи много от индивидуалните особености на трениращия , примерно ако ти си ендоморф , за теб може да е удачна пирамида с 10.8.6 повторения , но аз също съм на мнение че серии със по под 6 повторения са предимно за моментна или максимална сила . Все пак истина е че и тогава има хипертрофия , просто тя не е така оптимална , както при 8-10 повторения. Пак казвам - въпрос на индивидуални особености !

M.

14.06.05
14:54

Аз подкрепям dontoni_ при всеки е различно! Просто ако при мен едно работи при теб може да не работи, при всеки е индивидуално, затова трябва да пробваш, за да разбереш дали е добре за твойто тяло!!!

15.06.05
09:40

dontoni_, сори, ама виж я пак литературата, защото аз мисля, че са 6-12. Ако си говорим за литература де.. :D
Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1