Турнир по набирания във Варна

Прескочи до:

20.04.11
14:36

А като сравним, гръдната обиколка и обиколката на ръцете на един добре трениран 100+ атлет и един 70 кг на кого са му по-големи мускулите?? Тук се сравнява силова издръжливост и качество на мускулатурата спрямо собственото тегло!!!

Не може да има категории в състезание където за тежест се използва собственото тяло. Ако се сравнява извършената работа - тогава е ясно - теглото по бройката и се вижда кой е свършил повече работа. Но за сравняване на броя на набиранията няма категории. Там всички са при равни условия - работят със собствено тегло. Иначе споровете ще бъдат безкрайни и винаги ще има недоволни.
Категории има само там, където се изпитва силата на състезателите (както е при щангистите). Иначе във всички спортове щеше да има категории. Все едно спинтьорите да се оплакват, че някои са по-леки от други и затова трябва да им закачат тежести, та всички да с уеднаквено тегло.
Надявам се разбра какво имам предвид :)

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 20.04.11 14:41.

20.04.11
15:01

Поне това,което виждам като анонс за следващото състезание е набирания с допълнителна тежест.Пускането на мнението ми по тази тема бе продиктувано от твърдението,че при този тип набирания по-тежките биха имали предимство,което е абсолютно невярно.

ПП:Обемът на мускулатурата и гръдния кош не винаги е предимство. ;)

20.04.11
15:36

Добре, не представи си момче 60кг, което прави 20 набирания и 90кг, правещо 17-8 набирания. Като се сложи допълнителна тежест би следвало по-тежкия да смачка по-лекия... например ако се добавят 30кг, то за 1ния това е 1/2ра от теглото му, докато за другия е 1/3та.

20.04.11
16:05

Не може да има коректно съревнование, ако добавим тежести. Тогава вече се тества сила и трябва да има задължително категории. Иначе няма как да се отсъди.
Правете прости упражнения и не ги усложнявайте. За да е интересно правете турнира веднъж месечно. В първия турнир победителя е направил само 24 набирания и вие вече искате да го усложните!!!
Ами нека хората първо се научат да правят както трябва набирания, след това да има поне десетина човека, които правят над 20 набирания и тогава мислете за нови варианти. Нетърпението и желанието да се покажеш не винаги дава добри резултати :)
Като искате да е по-трудно и да няма категории (т.е. да е по-опростено) пробвайте следващия път две дисциплини:
- набирания
- силови възлизания с надхват (че се съмнявам някой от участниците да може силово с подхват или да може повече от една бройка ако евентуално някой го може ;)

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 20.04.11 16:10.

20.04.11
16:59

Вижте сега аз едно време бях 75 килограма и знам каква е разликата между 75 и 100 кг. Тогава правех повече набирания със по слаб гръб. Плюс това над 100 кг 24 набирания си тежът МНОГО и определено са много много малко хората които мога да направят тази бройка. Аз просто предлагам регламент който би поизравнил силите. А с допълнителните килограми аз бих тежал 112 кг, 75 килограмовия би тежал 85-пак няма база за сравнение. Моят личен рекорд от 12 набирания би бил издухан от някой съвсем начинаещ 75 килограмов (какъвто аз бях) не защото има по силен или издръжлив гръб ами защото тежи по малко, което не би било честно спрямо тежкия.

П.С. В сегашния си вариянт турнира мога да го сравня със състезание по най много повторение лежанка със 100 килограма ..

Мнението беше редактирано от Xeeu3 на 20.04.11 17:04.

20.04.11
17:34

Ами в този случай е много просто. Правят се два регламента. Един за максимален брой набирания със собствено тегло и втори за набиране с максимална тежест, където да има категории, примерно до 70 кг, до 80 кг, до 90 кг и 90+
Първия регламент е ясен.
При втория не се гони брой повторения с някаква тежест, а се тества 1 чисто набиране с максимална тежест във всяка категория.
Накрая, при желание може да се обяви и абсолютен победител - този, който се е набрал с най-много килограми. Ако има двама и повече участници с еднакъв резултат, победител е най-лекия от тях.

:)

21.04.11
01:04

От дете ми е било весело когато по тежките се оправдаваха с теглото си за невъзможноста да се повдигнат на лоста.. Това че така несъразмерно са устроили тялото си че да не могат да издържат собственото си тегло е лично тяхна заслуга. В никъв случай не се променя сложноста на набирането спрямо категориите освен когато се добавя тежест което е + за по тежките както каза Voyager защото вдигат по малка част от личното си тегло.

пс. Би било интересно да се направи и онлайн надпревара във форума като всеки участник си качи клипче и па се премерят сили :)

Мнението беше редактирано от Manigga на 21.04.11 01:05.

21.04.11
01:31

Абе трибойци по 80 90 100кг си правят по 10-15 чисти набирания, дето само краката им тежат колкото цялото тегло на повечето лостаджии :D
Опитвам се да кажа, че има хора и 40 кила които не могат да се набират, има и 140 килограмови които могат, обратното също :)

Мнението беше редактирано от Madboy на 21.04.11 01:32.

21.04.11
06:10

Без да съм трибоец правя 11-12 зависи от деня (тегло 102-103) тренирам 3 години и половина. Един приятел започна да тренира с мен преди месец тежи 64 килограма и прави 17? Мисля че и двамата си нямате на идея колко тежат 100 килограма на лоста. Специално на мен ми е много трудно заради хвата с фитили ми е много по-лесно. Да говориш че сложноста на набирането не се променя е абсолютна глупост на която и ти не си вярваш. Да си виждал 120 килограмов катерач? Всичките са хърби и има защо. Дори автора на темата каза че понеже е натежал му е по трудно.

21.04.11
07:27

Трудно ми е, защото не съм свикнал high rep на новите килограми. С тежести съм по-силен.

За да ви опровергая, скоро ще кача клип с 15 набирания (chin-ups), deadhang + 20кг. Няма да са 100кг, но 90+, което се доближава.

21.04.11
11:30

казано от Xeeu3 на 21.04.11, 06:10:

Без да съм трибоец правя 11-12 зависи от деня (тегло 102-103) тренирам 3 години и половина. Един приятел започна да тренира с мен преди месец тежи 64 килограма и прави 17? Мисля че и двамата си нямате на идея колко тежат 100 килограма на лоста. Специално на мен ми е много трудно заради хвата с фитили ми е много по-лесно. Да говориш че сложноста на набирането не се променя е абсолютна глупост на която и ти не си вярваш. Да си виждал 120 килограмов катерач? Всичките са хърби и има защо. Дори автора на темата каза че понеже е натежал му е по трудно.

Ако са ти слаби сухожилията, са ти слаби. Като си тренирал и си качвал маса, за да станеш по-силен, що не си мислел да тренираш и сухожилията? Сега нямаше да се оплакваш толкова. Стига с тия 100 кг. Има хора, които знаят колко са. Ако аз съм 75 и се набирам 15 пъти с 25 кг допълнително, какво доказва това - нищо. Нямам твоята сила щото съм 75 кг, а не 100. Но може би имам по-качествен мускул, с по-голяма силова издръжливост и по-високо КПД, защото сухожилията ми са по-силни. Стига плакахте по-тежките, ами си плюйте на ръцете и се хващайте на лоста та да ви се заздравят малко и сухожилията. Тогава мисля, че ще спрете да се оплаквате. :)
Нищо не му е по-сложно на набирането с повече килограми, ако са ти собствено тегло. По-сложно е когато си закачиш допълнителна тежест, щото се измества центъра на тежестта. Състезанието не е за сила, а за силова издръжливост.
Като искате да си мерите силата, вече ви предложих - направете два регламента и се тествайте.

П.С. А 120 кг катерачи няма състезатели. Теглото има значение за скоростта, с която се катериш. Но иначе тежки катерачи има ;)
А освен това, от какво точно се оплакваш ти? висок си 190 см и тежиш 100 кг. всеки в тоя форум, който има тегло по-голямо от ръста му в см - 100 е в твоето положение, без значение колко тежи.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 21.04.11 15:00.

21.04.11
14:03

Ето един негър който оборва всичките ви претенции за теглото http://www.youtube.com/watch?v=-699wWYRHU0&feature=channel_video_title Може да не са такива набирания за които говорим в темата но каквито и да са, са си 45 ! и на всичкото отгоре говори по време на набирането като си ги брои сам на глас... а тва е супер трудно. Ето и друг негов клип със силови набирания на тва тегло http://www.youtube.com/watch?v=IyKSECMfdDg&feature=channel_video_title

Мнението беше редактирано от Manigga на 21.04.11 14:05.

21.04.11
14:17

ххаха, интересно сравнение, и ти да си на 2-3 шприца ще счупиш лоста :D

АЧ

21.04.11
14:24

Май не се набира баш много до горе.. но все пак 45 набирания са си доста ;)

21.04.11
14:48

Е този ми беше под ръка просто... Майната му на зоба.. колко бабанки има които зобват и бутат 200 от лег ама пак не се набират. Ае няма да флудвам вече по тоя въпрос който има съмнения да пише “beastmode workout” в тубата...има тежки пичове без шприцове :)

21.04.11
14:54

А тези дето се набират пък нямат 200 лег - въпрос на приоритети моя ;)

казано от Manigga на 21.04.11, 14:03:

Ето един негър който оборва всичките ви претенции за теглото http://www.youtube.com/watch?v=-699wWYRHU0&feature=channel_video_title Може да не са такива набирания за които говорим в темата но каквито и да са, са си 45 ! и на всичкото отгоре говори по време на набирането като си ги брои сам на глас... а тва е супер трудно. Ето и друг негов клип със силови набирания на тва тегло http://www.youtube.com/watch?v=IyKSECMfdDg&feature=channel_video_title

Тоз ме изкърти отвсякъде! Прави ги с лекота :O

21.04.11
17:52

Svetoslav - най-малкото съм тръгнал да се оплаквам-нито имам възможност да доийда да се състезавам нито имам желание. Просто предложих вариянт който би  бил по интересен за участниците в това състезание. Спирам да пиша по тази тема аз казах каквото мисля и си стоя зад него бил съм и слаб и тежък и знам разликата-очевидно болшинството не я знаете.

22.04.11
13:41

казано от Xeeu3 на 21.04.11, 17:52:

Svetoslav - най-малкото съм тръгнал да се оплаквам-нито имам възможност да доийда да се състезавам нито имам желание. Просто предложих вариянт който би  бил по интересен за участниците в това състезание. Спирам да пиша по тази тема аз казах каквото мисля и си стоя зад него бил съм и слаб и тежък и знам разликата-очевидно болшинството не я знаете.

Младежо, извинявай не ти знам името :), както ти казах, ти си висок 190 см и тежиш 100 кг. Кое му е необичайното, че да е необходима специална категория??? Всеки, който тежи в кг повече от ръста си в см минус 100 е в твоето положение!!!
Аз лично знам колко са 75кг, 100 кг, както и повече от 100 кг. Затова съм си позволил да напиша коментар. Обикновено коментари не пиша за неща, които не знам и които не съм пробвал сам. Варианта, който предлагаш, по същата логика би бил много интересен и за лекоатлети, плувци, колоездачи и т.н. Но в нито един от тези спортове не са проявили интерес към него просто защото е неприложим за спортове, в които силата не е водещо качество. Тук целта не е да се тества колко е силен дадения състезател, а каква силова издръжливост има в определено движение (в случая набирания). Надявам се да си разбрал какво искам да кажа. :)

АН

25.04.11
20:19

http://www.youtube.com/watch?v=BAUUTwoimpI&feature=player_embedded

Поздравче от мен 58 Pull Ups in 2min

Уличен Фитнес Украйна! Този Е Нечовек Малко надъхвация за утре :)

АЧ

29.04.11
22:37

Денис Минин. Наистина е НЕЧОВЕК :)

30.04.11
22:50

Днес беше доста весело : ) Радвам се, че много хора се престрешиха да се пуснат на тежестите. Най-добрият резултат беше 12 набирания, аз направих 11 и малко ми оставаше до 12тото :д. На свободните набирания най-добрият резултат ако не се лъжа бе 21. Чакаме и скоро клип. Планувах малко фрийстайл да има в клипа, но след набиранията и канадските лично аз не можех да покажа нищо особено. Но ще има и други събирания : )

Очаквайте утре втората част

Мнението беше редактирано от Ники Николчев на 01.05.11 02:27.

Обещаната втора част. Приятно гледане!

Мнението беше редактирано от Ники Николчев на 01.05.11 12:40.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1