Търсене в рамките на една тема - възможно ли е?

Размислите ми са провокирани от няколко случая през изминалите дни, в които търсех нещо определено в дневника си. Търсачката на форума работи чудесно с ключова дума или словосъчетание, но посочва темите, които съдържат търсения елемент, а това не винаги е достатъчно удобно. Форумът съдържа сравнително голям брой доста обемисти теми (дневниците, важните теми и други), а често в тях се крият 1 или 2 мнения, които ме интересуват. Такава е ситуацията например, когато търся информация за конкретен продукт - често се оказва, че трябва да прехвърля десетки страници, за да открия точно къде се споменава той.

Та... има ли техническа възможност да се извърши търсене по ключова дума само в рамките на дадена тема?

21.04.11
15:11

Ще е добре пак да си излизат както сега но просто като се кликне на темата и да ми отваря коментара с посочената дума направо а не в началото на темата :)

Bocko, в една и съща тема търсената дума може да е споменавана повече от веднъж. При това положение вариантът, предложен от теб, отново няма да е достатъчно ефективен, защото не отменя ровенето в темата (нещото, което аз с удоволствие бих си спестил).

Разбирам ли правилно? Търсене по начина, по който работи сега, но при листване на резултатите, да има директен линк към мненията, където ключовата дума (или думи) присъства?

Ами... да, единият вариант е този - линк към мненията, в които присъства търсената дума. Другото, което съм срещал (в друг форум на друга платформа, обаче) е 2 обособени търсачки - една за теми (каквато е тази) и една за търсене в самата тема (и само в рамките на нея). Такава възможност има във форума на HardwareBG например (давам screenshot - горе е общата търсачка, а долу - локалната, търсеща само в темата).

Добре, нека помислим. Принципно “надробяването” на търсачките не е в особена услуга на потребителите. Имаме работен вариант на по-добро търсене и ще видим, дали може да се конкретизира по такъв начин.

Ами... в HardwareBG нещата са решени по един начин, но съвсем не е задължително и тук да се ползва същата рецепта. Въпросът е да има начин да се стига до конкретни мнения (съдържащи ключовата дума), за да не се налага ровенето на обемисти теми. В крайна сметка - това е само предложение...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.04.11 23:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1