21.04.11
15:00
Размислите ми са провокирани от няколко случая през изминалите дни, в които търсех нещо определено в дневника си. Търсачката на форума работи чудесно с ключова дума или словосъчетание, но посочва темите, които съдържат търсения елемент, а това не винаги е достатъчно удобно. Форумът съдържа сравнително голям брой доста обемисти теми (дневниците, важните теми и други), а често в тях се крият 1 или 2 мнения, които ме интересуват. Такава е ситуацията например, когато търся информация за конкретен продукт - често се оказва, че трябва да прехвърля десетки страници, за да открия точно къде се споменава той.
Та... има ли техническа възможност да се извърши търсене по ключова дума само в рамките на дадена тема?
Ще е добре пак да си излизат както сега но просто като се кликне на темата и да ми отваря коментара с посочената дума направо а не в началото на темата :)
21.04.11
15:15
Bocko, в една и съща тема търсената дума може да е споменавана повече от веднъж. При това положение вариантът, предложен от теб, отново няма да е достатъчно ефективен, защото не отменя ровенето в темата (нещото, което аз с удоволствие бих си спестил).
21.04.11
15:45
Разбирам ли правилно? Търсене по начина, по който работи сега, но при листване на резултатите, да има директен линк към мненията, където ключовата дума (или думи) присъства?
21.04.11
16:52
Ами... да, единият вариант е този - линк към мненията, в които присъства търсената дума. Другото, което съм срещал (в друг форум на друга платформа, обаче) е 2 обособени търсачки - една за теми (каквато е тази) и една за търсене в самата тема (и само в рамките на нея). Такава възможност има във форума на HardwareBG например (давам screenshot - горе е общата търсачка, а долу - локалната, търсеща само в темата).
21.04.11
21:43
Добре, нека помислим. Принципно “надробяването” на търсачките не е в особена услуга на потребителите. Имаме работен вариант на по-добро търсене и ще видим, дали може да се конкретизира по такъв начин.
21.04.11
23:00
Ами... в HardwareBG нещата са решени по един начин, но съвсем не е задължително и тук да се ползва същата рецепта. Въпросът е да има начин да се стига до конкретни мнения (съдържащи ключовата дума), за да не се налага ровенето на обемисти теми. В крайна сметка - това е само предложение...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.04.11 23:00.