21.04.11
19:37
През ден правя следните упражнения за гръб в залата по здравословни причини:
1. Набирания с широк хват за гръб - 4 х 10
2. Гръбни преси (Хиперекстензии) - 4 х 15-20
3. Придърпване на Горен скрипец с широк хват - 4 х 10 с около 75-80 кг
4. Придърпване на Долен скрипец - 4 х 10 с около 50-60 кг. (Понякога го замествам с Мечка).
Проблем ли е да се правят през ден?
Правя и други упражнения, за да не изостанат останалите мускулни групи, но винаги тренирам гърба и това малко ме притеснява, да не би в бъдеще да ми се появи проблем. Горепосочената програмка използвам от 3 месеца и засега съм добре. На 22 години съм, 81 кг. Имам известен опит в уличния фитнес.
21.04.11
19:47
Какви са тези здравословни причини които да налагат това ?!
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 21.04.11 19:48.
21.04.11
19:48
През ден ми се струва много,и то само гръб.. гърди и крака също трябва да се тренират.
До два пъти в седмицата на мускулна група е достатъчно,даже е много.
Сколиоза. Вече няма и следа, но искам да постигна пълно изправяне.
Правя и лечебна гиманстика от време на време.
21.04.11
19:52
Има процент да претренираш и той никак не е малък. Макар и да нямаш мускулна, ще е добре да почиваш малко повечко. Без правилното хранене си е само морене и бъхтене.. Най-добре давай понеделник и четвъртък, аз така правя, въпреки, че в нас имам подобие на лост (астмата :Д) и се уча на силови и коремни. Долния скрипец по-добре го замести със мечка, при правилно изпълнение(краката успоредни, стъпка, стъпка и половина разстояние, приклекнал и приведен надолу)от този етап ще усетиш как най-много се натоварва гърба и ще идват големите резултати.
Моята тренировка се състои от 50-60 набирания, 4х10 мечка и накрая 2-3 серии пуловър или чукчета а понякога и гребане
21.04.11
19:57
абее хубаво е да тренираш гърба 2пъти в седмицата най-много :) и не се пести на другите тренировки не са по-малко важни :)
Значи трябва да спирам тренировката за гръб през ден. А иначе какво по принцип може да ми се случи, че малко ме притеснихте? :)
21.04.11
20:03
ами ако не правиш упражненията грешно нищо фатално спокойно .... просто рано или късно мускулите ще се претренират и ще спрат да ръстат :) ... иначе здравословно не мисля, че ще ти се случи нещо фатално :) а пък и другите мускули така ще изостанат
Не мисля, че е проблем. Щом тренираш вече няколко месеца така, трябва да си разбрал дали става или не. Тренирай си, а ако почувстваш нужда от почивка, просто пропускаш една или две тренировки за гръб и готово.
Освен гръб правя и по 1 упражнение за бицепс, трицепс и гърди, но аз така съм ги подбрал, че да въздействат за максимално изправяне на гърба.
Иначе имам много добри резултати. Усещам здравина в гърба. По отношение на масата и плътността също има подобрение.
Като цяло тялото ми е оформено като твоето, Петко К. Но ти имаш повечко мускулна маса. ;)
Благодаря за съвета.