27.03.11
21:42
Здравейте и от мен, отварям тази тема защото бих искал да ми помогнете относно избора на добавки за мен..
Метаболизма ми е БЪРЗ, и не мога да кача килограми и предпочетох избора за добавките..
Чудя се в избора между Протеин и Gainer..
Някакъв Креатин също искам да си купя.. :biceps
И ако има някакъв продукт, който ще ми е от полза..
Да не са много скъпи, че бюджета ми е до 50лв. :D
На 15 години съм тежа някъде 55-56кг.
Също така ще ви помоля да ми дадете някаква тренировъчна програма, по която да тренирам..
През лятото бях си взел на NUTRIM - Super Mass Gain, ама нямаше ефект..
Искам да ви попитам какво мислите за тези добавки от този сайт:
Гледам, че са супер евтини— ———— на redis.bg, прочетох в форума, че са Румънски
Ето моята диета която ще използвам .
Закуска:
7:00-Няколко яйца зависи колко може да изядете, 100-200г. овесени ядки.
10:00-200г мляко , плодове и 50г мед
Обяд:
13:00-150г месо,100-150г картофи + салата(зеленчуци)
16:00-Протеинова напитка (пия я след като съм хапнал нещо сладко за по бързо усвояване на Хранителните добавки , визирам КРЕАТИН)
18:30-Плодове + натурален сок
Вечеря:
19:00-100-200г пилешко месо,салата(зеленчуци),също може да добавите и ориз
22:00-2-5 яйца
23:00- Една кофичка кисело мляко
Благодаря, че отделихте от вашето време за да ми помогнете. :hei
Има правилник - прочети го и не линквай в нарушение на правилата!
Темата беше редактирана от tonique на 27.03.11 21:43.
27.03.11
22:47
За 50 лв нищо няма да си купиш. По-добре събери солиден бюджет и тогава направо си вземи 1 гейнър хубав и повечко килца и бой напред :)
27.03.11
23:00
При тукашните цени, с 50лв можеш да си вземеш само 1кг качествен протеин, който ще ти стигне за... 15-16 дни.
По-добре тия пари ги дай за храна.
На 15 години и 55кг тегло - най-важното нещо ти е правилното хранене. Това постигнеш ли, прогресът ти е гарантиран дори без добавки и с по-малко интензивни тренировки.
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 27.03.11 23:01.
28.03.11
11:32
Nutrim не ги хвалят особено,като знаеш,че са българска фирма.. и аз бях тръгнал да си взимам Nutrim Whey Pro и всички се изразиха отрицателно за продукта.
А да кажете нещо отностно - REDIS.BG - разбрах, че са Румънски защо са толкова евтини?
И добре ли е диетата за хранене ?
А иначе като си събера пари, ако си купа:
1-во ABB EXTREME XXL - Гайнер
2-ро SCITEC Creatine 100% Pure - Креатин
1 от друг форум ми вика, че ще ми спре развитието..
На 15 години съм..
Мнението беше редактирано от tonique на 29.03.11 13:26.
29.03.11
14:00
Няма начин да ти спре развитието!
Висок съм някъде 1,67см. тренирал съм през миналото лято през 2010, но спрях защото не тренирах усилено нито съм ял според някаква диета.
пиех гайнер на Nutrim - Super Mass Gain но нямаше ефект..
И може ли да се пие Coca-Cola или някакъв друг вид газирана напитка, поне 1 път в месеца при креатин, защото с 1 приятел пиеме заедно и е пристрастен към колата.. :D
Мнението беше редактирано от tonique на 02.04.11 20:07.
казано от Welko Angelow на 02.04.11, 20:04:
тренирал съм през миналото лято през 2010, но спрях защото не тренирах усилено нито съм ял според някаква диета.
И може ли да се пие Coca-Cola или някакъв друг вид газирана напитка, поне 1 път в месеца при креатин, защото с 1 приятел пиеме заедно и е пристрастен към колата.. :D
Кола може и всеки ден ако щеш,но креатин с алкохол е много лоша комбинация.Доколкото разбрах си тренирал в зала,но си спрял фитнеса и сега искаш само с някаква добавка без никакво спортуване да натрупаш маса и сила.Правилно ли разбрах?
02.04.11
21:19
Добави си въглехидрати в хранителният режим..Как иначе ще качиш?Креатин преди да си влезнал в залата?
И тия от redis.bg в най-лошият случай да се натровиш,в най-добрият да са като тия гейнъри ,дето се продават в Билата от брашно и нишесте,само дето 4-5 пъти по скъпи..
02.04.11
21:23
казано от The Next на 02.04.11, 21:19:
И тия от redis.bg…
Ще споделиш ли кои продукти на Redis си опитвал, за да си изградиш такова мнение за тях?
Ще е полезно за всички, които са се насочили към тази марка. Благодаря.
02.04.11
22:30
казано от Кольо Пияндето на 02.04.11, 21:23:
казано от The Next на 02.04.11, 21:19:
И тия от redis.bg…
Ще споделиш ли кои продукти на Redis си опитвал, за да си изградиш такова мнение за тях?
Ще е полезно за всички, които са се насочили към тази марка. Благодаря.
Румънски боклуци..
Както и да е,темата ни не е redis.bg , дори и да вземеш нещо за 50 лева няма как , а като не си влезнал дори в залата защо ти е тоя креатин? Креатин преди поне 3 години сериозен стаж не взимай , както се казва да си похабиш козовете в ръкава..
Мнението беше редактирано от The Next на 02.04.11 22:31.
03.04.11
11:50
Рано ти е за добавки !
казано от Георги Христов на 03.04.11, 11:50:
Рано ти е за добавки !
Незнам дали ми е рано, но вече съм 57кг. :) няма и 1 седмица дигнах 2кг.. :)
Само от креатина :)
06.04.11
10:10
казано от Welko Angelow на 05.04.11, 22:24:
казано от Георги Христов на 03.04.11, 11:50:
Рано ти е за добавки !
Незнам дали ми е рано, но вече съм 57кг. :) няма и 1 седмица дигнах 2кг.. :)
Само от креатина :)
Нормално. Жалко, че тия два килограма са вода :)
06.04.11
10:53
казано от ProXxX на 06.04.11, 10:10:
Нормално. Жалко, че тия два килограма са вода :)
Такива ръсят лафове, че “си изпикават мускулите” :D
22.04.11
00:30
я сподели какви добавки си взе и как ги пи,че така за 3 седмици 5кг. си качил ;)
22.04.11
01:37
казано от Велко Ангелов на 22.04.11, 00:44:
само креатин монохидрат :) незнам дали са вода но не осещам некво меко :D
Ти си ми идол :)
казано от Георги Христов на 22.04.11, 01:37:
казано от Велко Ангелов на 22.04.11, 00:44:
само креатин монохидрат :) незнам дали са вода но не осещам некво меко :D
Ти си ми идол :)
Еми как искаш, не съм качил сила много малко но иначе като почнах креатина бях 55-56 макс а сега съм 60кг.
незнам ако искаш вярвай а и няма смисъл да лъжа малко смених и хранителният си режим :)
А и вредно ли е ако се тренира всеки ден - нямам някаква умора винаги чакам с нетърпение другият ден :)
Сутрин- 06:40 | 1 кисело мляко със 5-6 супени лъжици овесени ядки със сушени плодове + 1 банан
1-ра Закуска- 10:40 | някакъв сандвич от даскалото + 1 пакетче ядки (малко)
Обяд 13:00 | 2 чинии ориз със 3 варени яйца
2-ри обяд 15:20| 2 чиний варени картофи + малко прясно мляко за пиене
Следобедно хапване 17:40 | 3 ябълки + 2 банана
Преди тренировка 19:15 | 1 чиния с ориз + 1 чиния с варени картофи
Креатин - 19:30 | пия го тогава, тренировката ми почва във 20:05 съм във фитнеса
След тренировка - 21:40 | малко месо (предимно пилешко) + салата
Преди лягане: 22:40 | 2 чаши прясно мляко със малък плод (1 банан)
22.04.11
08:04
Ако тренировъчния, хранителния и възстановителния режим, както и стажа ти го позволяват, то не е вредно или лошо да се тренира всеки ден. Е, трябва да си има 1-2 почивни дни задълже, но пак - всичко е според изброените.
Да ви попитам по-напредналите:
Пия креатин на SCITEC имам и аминокиселини на SCITEC модел: ULTRA AMINO
Ето снимка на амино на 15г. съм 60кг.
На капсули са ама лошото е, че немога да гълтам капсулите :( още от малък имам проблем със тях.
Мога ли да ги стривам или някак да мога да ги приемам без да ми вредят.. :)
И как да ги приемам каква доза трябва да пия :)
Благодаря ви
Само ми стана странно , как качи толкова кг с тоя креатин ..... Според мен си прекалено малък за да взимаш добавки , признавам си и аз на тази възраст бях така но сега ако ме питаш за какво са ми трябвали тези добавки няма да мога да ти кажа . Тренирай редовно , храни се правилно не си застоявай г*за пред тоя монитор и резултата сам ще дойде няма как просто за 1 година да станеш на бик .
Еми иначе през времето което качих 5кг. ходих всеки ден на фитнес само сменях упражненията :)
с яко храна която написах по-горе и така качих :)
А иначе някой да каже нещо по въпроса със “Аминокиселините”..
дайте мнение :D
Мнението беше редактирано от tonique на 23.04.11 22:57.
Ще може ли отговор правя 2-ро мнение защото никой не отговаря на въпроса :(
28.04.11
11:23
Аз не мога да разбера какви са тия добавки дето си почнал да взимаш на 15 години?Трябва да си 9ти клас предполагам?На тази възраст мацките нито гледат колко голям ти е бицепса,нито пресата и т.н.Единственото което ти трябва е стабилен хранителен режим и едно нормално посещение в залата.Приеми го като инвестиция,а не моментно напомпване каквото ти се опитваш да постигнеш...Ще се наблъскаш с добавки и колко време мислиш,че ще продължи това?Ти си teenager мнението ти се мени като долни гащи и само ще дадеш толкова пари за глупости.Спирай *ибаните добавки и си следвай хранителен режим със стабилна фитнес програма и това е..Ако си редовен след време ще имаш прекрасно тяло постигнато по естествен път...Да не мислиш,че тия 5 килограма си ги качил само от добавките,които приемаш?Ако наистина си спазвал хранителния режим,който си посочил,да знаеш че той е отговорен за килограмите.Родителите ти как ти позволяват да взимаш такива неща на твоята възраст??Майка ми ако е била да ми е набила 2 шамара да се освестя...?Смехория.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.04.11 11:29.
Има добавки и добавки. На тая възраст не би пречило протеин амино някакви витамини минерали ,но тоя креатин наистина си похабяваш коз. Ако маика ми като бях 9 клас тоест на 14 съм бил научеше, че взимам някви добавки сиг щеше да ме учука с тиган по простата глава :D Решението си е твое но и аз те съветвам същото добро хранене хубави тренировки и ако искаш нещо си вземи някои хубав протеин като бонусче към храненето.
28.04.11
17:59
Аз съм с 1 година по-голям от теб(т.е. 16 год.) В началото вземах същия гейнър, но и при мен нямаше много голям ефект...Мислех да го продължавам, но вуичо ми ме светна, че от това няма смисъл.За мен си остава НАГОТВЕНАТА ОТ НАТУРАЛНИ продукти храна от майка ми или от баба ми. Това си е нак-сигурния начин за натруване на маса. Не се притесняваш от нищо. Яж редовно и по много, в момента нашата възраст ни кара да ядем по много. За 2 месеца качих близо 4-5кг без никакви добавки само яко хранене и треровки. Преди училище наяж се вкъщи(аз ям Макарони, сандвичи с телешко месо, юфка и т.н.) после в училище купи си 1 закуска (милинкиа, кашакавалка) избягвай тези мазните баници.След училище аз отивам на фитнес попринцип, след като се прибера изчаквам 30минутки и нападам манджата, после хапвам сладичко (1 шоколад, бисквити) Сбота и неделя си правя следобедна закуска. Яж повечко протеинови храни като ориз, яйца, месо(в телешкото няма никакви мазнини), риба и всичко го яж с хляб, високо съдържание на въглехидрати има. Това е моят съвет, но сам си реши дали да земаш добавки или не. ;)
04.06.11
21:16
тренирай здраво, след това яж много, имам впредвид качествени храни, и успеха ще дойде мн.бързо.и аз се бях подвел като теб по мисълта, че добавките правят чудеса, но повярвай ми нямах по-голям успех с добавките отколкото с истинската храна :)решението е твое :)
04.06.11
22:13
Тия пари дето даваш за гейнър и вода(креатин) си вземи месо да ядеш..Освен това си гориш само козовете,като пиеш от толкоз рано креатин!Както и да е де,твое решение!
Иначе бях по едно време станал 61кг и 300гр. като го спрях станах на 60кг. и 300гр. защото от тъпото даскало немога да ям как си требва :@ :D
А иначе през колко месеца се сменя 1 програма ?!
07.06.11
19:05
казано от Велко Ангелов на 07.06.11, 18:57:
Иначе бях по едно време станал 61кг и 300гр. като го спрях станах на 60кг. и 300гр. защото от тъпото даскало немога да ям как си требва :@ :D
А иначе през колко месеца се сменя 1 програма ?!
Най-много 6-7 месеца!
Мнението беше редактирано от The Next на 07.06.11 21:14.
казано от The Next на 07.06.11, 19:05:
А иначе през колко месеца се сменя 1 програма ?!НАЙ-МНОГО 6-7 МЕСЕЦА!
Модерация: Правила!
Когато спре да действа за теб, каква е тая простотия 6-7 месеца?
07.06.11
21:15
казано от Rikoo на 07.06.11, 20:22:
казано от The Next на 07.06.11, 19:05:
А иначе през колко месеца се сменя 1 програма ?!НАЙ-МНОГО 6-7 МЕСЕЦА!
Модерация: Правила!
Когато спре да действа за теб, каква е тая простотия 6-7 месеца?
И колко пъти ти е действал повече от 6-7 месеца и как точно го разбра.Без глупости моля :) Вярно е,че казах доста дълъг период от време!
В какъв смисъл е действал? С една програма можеш да караш много време, вкарваш суперсерии, дроп серии и нямаш проблеми..
08.06.11
09:56
EDIT!
Мнението беше редактирано от The Next на 08.06.11 09:57.
08.06.11
10:01
казано от Rikoo на 07.06.11, 22:41:
В какъв смисъл е действал? С една програма можеш да караш много време, вкарваш суперсерии, дроп серии и нямаш проблеми..
Виж има много причини поради които може една програма да мислиш,че не действа.Веднага се аргументирам!
Да речем,че правим силова програма.Целта е покачване на сила и трябва да се изпълнява примерно 3 месеца! Но на 2рият месец още ти почваш да не покачваш килограми,вероятно си мислиш,че вече програмата няма да ти е от полза,но особенно един начинаещ няма да разбере! Може да има всевъзможни други причини:
1.Неправилно хранене преди тренировка
2.Психологически стрес в семейство/работа ,който принасяш в залата
3.Несериозност към самата тренировка и тн ..
В случая ти говориш тренировки за сила, пича иска хипертрофия.Ти можеш и да кажеш, че примерно с 1х20 клек, от която се качва маса трябва да се смени с друга след известно време, но това е индивидуално. Даже джънкхеада във форума си кара доста време по нея, вдгиа си псотиженията и така. Нашия човек, който направи темата може да кара с един сплит за хипертрофия много време, особено като е начинаещ..