24.04.11
20:44
от 6 месеца редовно (всеки ден) си правя коремни преси и от 4 месеца горе долу си ги правя по 1 програма, която малко или много си е тежка. Винаги си правя упражненията на гладно (смисъл да не съм се наял и да ми тежко), по възможност след бягане и напрежението е голямо, но от 2-3 дена насам работите се обърнаха някакси... правя си абсолютно същата програма, по абсолютно същия начин, но това натоварване изчезна внезапно - след като свърша с упражненията все едно, че съм направил 20-30 коремни и това е - няма умора, няма натоварване на корема... а преди е имало случай, който направо си оставам да лежа още 2 мин докато се поотпуснат малко мускулите... защо така ?
24.04.11
21:06
Ух, неприятно ми е да съм тази, която да ти разкрие малката мръсна тайна на коремните мускули..СВИКВАТ, мама им стара! :D
Гадно, но факт. Решението-сменяй упражненията през известно време. Спри някои, включи нови, след време се върни на старите. Просто гледай да “изненадваш” корема. Съвет-добави тежести зад главата (в ръцете-гири) при правенето на коремни, може тежести при повдигане крака от вис и т.н. Но разнообразие ОПРЕДЕЛЕНО трябва, особено при коремните мускули.
24.04.11
21:43
Мис ти отговори много правилно. Стресирай корема с нови упражнения. Например на лостовете можеш да го потренираш с вдигания на крака от вис на успоредка или шведска стена ;) Разнообразявай с упражненията.
казано от Miss Fight на 24.04.11, 21:06:
тежести при повдигане крака от вис
Искам да предупредя привържениците на тежести в тренировката за корем точно за това упражнение че си докарах дископатия от него :( и да внимават много,,,
Естествено аз съм си виновен заради неправилната техника въпреки че си вдигам краката от вис от години но стават и грешки...
На кратко само да разкажа да си имате предвид.. Значи упражнението ми е доста лесно и реших да добавя тежест.. Мисля че сложих 7кг дъмбел (не съм сигурен) и започнах да правя упражнението със свити колене което си е препоръчително когато се слага тежест.. Всичко 6 обаче от мерак да се изцедя и да си тествам възможностите почнах да правя повторенията вече с изпънати напред крака но с лека чупка в коленете... пак 6… На края вече да тествам колко време ще задържа пълен L изпънах коленете изцяло... стъпалата в щпиц с дъмбела между тях и цак.. получи се огромно напрежение.. разконцентрирах се.. може би съм отпуснал корема преда да сваля краката и нещо се прецака от дясно под кръста (дископатия разбрах че се казвало)... От тогава 3 месеца съм като болно прасе :D Правя упражнения които определено помагат но на другия ден пак съм с болежки като се навеждам..и все не ми остава време да отида на чекракчия да види все пак...
Интересното е че след тази случка изключих изцяло пресите от тренировката си и почнах да правя само планчета, везни, ренегатско и усуквания... та стана така че получих доста по добър резултат от пресите ;)
Ми тва е :) просто като съвет да внимавате с желестите при вис и ако слагате такива то по добре го правете със свити колене във форма на Г.. пак си товари достатъчно.
25.04.11
12:04
Уау, важна информация!!! Благодаря! Всъщност аз досега съм изпълнявала това упражнение без допълнителна тежест, но мисля да включа.
Определено ми помогна, защото не знаех, че краката трябва да са свити, и можех и аз да се прецакам яко..Иначе се надявам при теб да няма повече подобни експерименти :)
Наистина, коремът става най-добре когато се съчетаят различни типове упражнения, не само преси.
Живи и здрави.
25.04.11
12:52
Също така разгревай хубаво кръста. Когато правиш подвигания на крака от лег, слагай ръцете си под кръста, така няма да се натоварва много.
25.04.11
13:15
Ясно, благодаря. Абе опасна работа си е това кръстът.
Ами, като не го тренирате и остава слаб, нормално е.
Прекаленото трениране на корема за сметка на кръста води до дисбаланси и от там до травми.
П.П. И зарежете ги тия коремни преси, няма файда от тях ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 25.04.11 13:18.
казано от animus на 24.04.11, 20:44:
от 6 месеца редовно (всеки ден) си правя коремни преси и от 4 месеца горе долу си ги правя по 1 програма, която малко или много си е тежка.
Трудно ми се вижда хем да правиш коремни преси, хем да е тежко. Я кажи тая програма да я видим първо, после ще говорим. И между другото, да направиш толкова много преси, че да трябва да лежиш докато се отпуснат коремните мускули след това е толкова безумно (не само безполезно, ами направо опасно в дългосрочен план), че не е истина.
Като цяло, корем нито е нужно, нито добре да се тренира всеки ден целенасочено, а пък още по-малко е оферта да се тренира с коремни преси по-често от “един път на много време”. Тия тъпотии по vbox-а с 8те минути и т.н. смешки освен контузия от преиграване или от слаб корем като следствие на такова “трениране”, друго няма да стане от тях.
25.04.11
13:37
Г33К. да ти кажа, донякъде си прав, но аз зимата тренирах с тая 8 мин програма и съм доволен. Даде ми доста сила в корема, а и г/д по-хубав вид. Сега корема го тренирам само на лостове.
Петко К: А на лостовете по-безопасно ли е за кръста да се тренира корем ?
казано от Ачо на 25.04.11, 13:37:
Г33К. да ти кажа, донякъде си прав, но аз зимата тренирах с тая 8 мин програма и съм доволен. Даде ми доста сила в корема, а и г/д по-хубав вид. Сега корема го тренирам само на лостове.
Доста сила ти даде викаш .. и колко dragon flag-а започна да правиш след програмата, колко секунди human flag, колко клек можа да направиш без да те огъне в кръста?
Я дефинирай “сила в корема” ;)
При положение, че поясът има бая различни една от друга и предимно стабилизиращи функции ще ти е доста трудно, но все пак опитай, за да мога да коментирам и аз :)
За по-хубавия вид е относително, ако заради скъсени коремни мускули ходиш като горила изгърбен - мерси за тоя вид (не казвам че ти си така, а че по принцип преиграването с коремните преси в крайна сметка там забива нещата).
25.04.11
14:27
Флаг немога още, там не се изисква само корем, а и други мускулни групи. Драгон флаг още не съм се пробвал да го правя. Повече правя L sit - 30 секунди, V sit - уча се на него. Клек с щанги не правя, тъй като не тренирам във финтес. Просто с тая 8 минутна програма зимата тренирах в нас и си давах повече зор на корема, повече сила да добие, и що годе по-довър вид :) И аз съм чул, че при много тренировки на корема като такива се води до изгърбване, затова започнах да тренирам корема на лостовете с вис на успоредка и шведcка стена и др упражнения.
Мнението беше редактирано от Ачо на 25.04.11 14:27.