Разпределение на тренировките при 2/2

26.04.11
10:42

Здравейте колеги! На 25год. съм 70кг 176см, тренирам от 3-4 год. с дълги прекъсвания поради различни причини. Сега от 3 седмици пак тренирам сериозно. Целта ми е да кача кг, но чисто без много мазнини, искам чисто тяло до колкото е възможно. В момента като добавки приемам суроватъчен протеин по 2дози по 24гр. на ден. и креатинова матрица Греен маг. Мисля, че от към сън, нямам проблеми, за храната единствено може би въглевхидратите трябва да увелича.
Проблема ми е следният: работя 2/2 и не мога да си разпределя добре тренировките. Сега тренирам така:
1ден Гърди-бицепс
2ден рамо-крака
3ден на работа
4ден на работа
5ден гръб-трицепс
6ден пак гърди-бицепс
само, че съм правил гръб предишния ден и бицепса ми е уморен, което се отнася и за трицепса при гърдите.
Тук ми е проблема, че ако ги разпределя 1ден гърди, 2 ден гръб, 2работя, 5 ден ръце 6 ден рамо крака пък се получава тренировка на гърдеите и гърба по 1 път на 8дни, което мисля е малко. Какво ще кажете ? Как да го измисля?

26.04.11
11:07

При гръб+бицепс и гърди+трицепс няма да имаш такива проблеми. Другия вариант е 4 дневен сплит. Или двудневен :)

26.04.11
11:12

По принцип аз на рамото не помня да съм имал мускулна треска някога. Мога да пробвам така:
гръб-бицепс
гърди-трицепс
почивка
почивка
рамо-крака
гръб-бицепс
почивка
почивка и т.н

ако пробвам
гърди предно рамо
гръб задно рамо
почивка
почивка
ръце
крака
почивка
почивка
Тук се получава на 9ден чак пак да правя гърди

03.05.11
19:03

И аз съм на същата схема на трениране 2/2 и доста време вече експериментирам различни комбинации.Не мога да намеря примерни програми за такава схема 2/2.Това което съм срещал не ми допада,а и тази почивка от 2 дни много бърка нещата.Сега съм се спрял на
1-гърди,трицепс,рамо.
2-крака,гръб,бицепс.
3-почивка.
4-почивка.
и после пак същото през два дена.Вече 2 седмици съм на тази схема и тренировката ми пасва,както за напомпване на мускулите така и за издържливост.
Ако някой може да предложи друга комбинация,съм благодарен.И все пак говорим за начинаещи до 6 месеца стаж.

04.05.11
17:36

1.Гръб
2.Гърди
3.Почивка
4.Почивка
5.Рамо+Крака
6.Ръце
7.Почивка
8.Почивка
9… от начало

Така ще имаш 7 дни почивка м/у мускулните групи и ще можеш да си позволиш малко повечко серии в тренировката + добър хранителен режим и добавки ще имаш резултат.
А от тази програма , но в 7 дневен вариант (1 ден почивка м/у гърди и рамо) съм бил най-доволен и винаги я ползвам в периодите за качване.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1