Блед , изморен вид

27.04.11
12:20

Някой може ли да ме посъветва какво да правя.
Когато се виждам с приятели или познати всички ми казват ,че съм много блед ,дали не съм болен ,едва ли не съм щял да припадам, а аз всъщност си се чувствам добре но явно наистина съм по блед и вида ми изглежда изтощен. Какво мога да направя ,за да не изглеждам така?

Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 01.05.11 07:56.

27.04.11
12:45

Как се храниш :?

АЧ

27.04.11
13:03

Кажи нещо повече за теб височина, кг, как тренираш :) ?

Пич, възползвай се докато “Здрач” е на мода сред тийнейджърките :D

27.04.11
13:24

казано от Oranje на 27.04.11, 13:12:

Пич, възползвай се докато “Здрач” е на мода сред тийнейджърките :D

Не че ги знаеш , ама главния върколак е е*ати нацепеното копеле :х

Мнението беше редактирано от Anatoli Ivanov на 27.04.11 13:25.

27.04.11
16:54

вчера примерно ядох
7:00 една купа ягоди с кисело мляко  и мед
10 - сандвич с извара и мед
13- пилешко месо
17- 5-6 ореха
20 - пилешко месо с гъби и салата
22- извара

общо взето всеки ден ям подобни неща , не вярвам да е от това?
в момента не тренирам нищо 180 см съм 67 кг

Ми ти си с поднормено тегло и нито се храниш правилно, нито достатъчно. Помисли над това. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.04.11 17:39.

27.04.11
17:45

казано от Ачо на 27.04.11, 13:03:

Кажи нещо повече за теб височина, кг, как тренираш :) ?

От къде е, фейсбук да ти даде, номер, с някоя мацка да те запознае ?!?!?!

Най-вероятно си анемичен, иди си пусни една (ПКК) кръвна картина при личния лекар и ще разбереш какво ти е .

27.04.11
21:51

кръвна картина съм си правил заради други неща и всичко ми е в нормите
Прох някакви насоки къде бъркам можеш ли да ми дадеш?

Да видим...първо трябва да си оправиш менюто и храните да са в подходящото количество, което да дава достатъчно енергия на тялото ти. Примерно ягодите, киселото мляко и меда не са закуска. Липсва ти източник на достатъчно протеин, който има милиони функции в организма ти. Явно не спазваш точно определен режим, значи РБД е точно за теб. Купи си и мултивитамини и минерали от аптеката...рибено или ленено масло...повече плодове и зеленчуци в диетата...качи няколко килограма (за предпочитане заедно с физическо натоварване иначе ще натрупаш мазнини) и нещата може и да се оправят. Ако не се грижиш за цветята те увяхват. Така е и с човешкото тяло. Ето ти и няколко насочващи линка:
http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1KdtPvDM9
http://www.bb-team.org/articles/1463_mini-gid-za-trenirovkite-pri-novatsi#axzz1KdtPvDM9
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874
http://www.bb-team.org/articles/908_ravnomerno-balansirana-dieta-rbd#axzz1KdtPvDM9

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.04.11 07:39.

28.04.11
21:44

проблемът е че ръката ми е навехната в момента и съм с шина и не мога да се занимавам с какъвто и да е спорт и затова внимавам много какво ям, защото се притеснявам да не натрупам излишни мазнини
та отново ли трябва да използвам тази РБД диета ?

Мнението беше редактирано от master93 на 28.04.11 21:48.

Не гледай на РБД като на диета от списанията. Това е начин на хранене, чийто подтекст гласи “от всичко по малко”. Именно така (почти) се храниш и ти в момента и много други хора, които не спазват хранителен режим. Хапват си от всичко...естествено нещата трябва да са балансирани. Това дали ще натрупаш мазнини зависи първо и главно от броя на калориите, които приемаш. Тялото ти, щеш-нещеш, изразходва определено количество енергия (калории) всеки ден. Нарича се калориен баланс (КБ). Ако ти ядеш повече от твоя КБ, този излишък от енергия ще бъде складиран като мазнини. Обаче ако ядеш точно колкото твоя КБ, или малко по-малко, вероятността нещо да се складира като мазнини е минимална. Тук вече се намесват и другите фактори, а именно съотношението на въглехидрати, белтъчини и мазнини, което съотношение всъщност определя дали спазваш РБД, дали е ВВД, НВД и т.н. Третия фактор е вида на храната. Ако се храниш с боклуци и полуфабрикати също има голям шанс да трупаш мазнини, но ако храната е от качествени източници (които съм описал в линковете, които ти дадох), то отново шанса нещо да ти се лепне е минимален. Та, всичко опира до количества и качества. Ти се храниш с качествени храни, но пък количеството и начина им на комбиниране е неправилен. Всъщност само закуската ти е неправилна понеже нямаш източник на протеин. И освен това количеството на храната, което ядеш е недостатъчно. Твоето тяло изразходва около 1800 калории всеки божи ден само и единствено, за да се поддържа живо. А подозирам, че цялата ти храна за деня трудно ги стига тези 1800 калории. Това, което трябва да направиш е да си изчислиш енергията, която е необходима на тялото ти. Твоя КБ. И после да подбереш храната в необходимите количества, за да достигнеш този КБ. Всички тези “хватки” са описани в линковете, които ти дадох. ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.04.11 08:58.

29.04.11
12:28

да ,благодаря ти прочетох всичко
значи на ден ,за да не съм в калориен излишък трябва да изяждам по 2400 калории което правии 300 гр въглехидрати 180гр протеин и 53 гр мазнини
нещо не разбрах обаче..нали въглехидратите трябва да се взимат най-вече сутрин? а в  статията за РБД пише ,че трябва да са разпределени равномерно на броя хранения за деня. демек на всяко хранене трябва да изяждам по 50 гр въглехидрати?
и за закуската по-добър вариант ли е овесени ядки с прясно мляко?

Мнението беше редактирано от master93 на 29.04.11 12:29.

Въглехидратите да са само до обяд е препоръчително в други режими на хранене...като НВД. Дори и след това може, но вече зависи от въглехидратите. При РБД нещата не седят така. Можеш да си приемаш въглехидрати през целия ден, като естествено след обяд е добре да подбереш такива с нисък до умерен ГИ. За закуска можеш да сложиш повече въглехидрати...примерно 80гр...така и останалите хранения се намалят откъм въглехидрати.

Обаче правиш една грешка. Явно процентите ги смяташ по примера, който съм дал в темата, а при РБД тези проценти не седят така. За да караш по РБД, на теб ти трябват 175гр. протеин, 212гр. въглехидрати и 94гр. мазнини. Това прави по 35гр. въглехидрати на всяко ядене. Ако за закуска приемеш 50гр. тогава за останалите 5 хранения остават по 32гр. Протеина трябва да е по равно на всяко хранене, както и мазнините. Това е твоето РБД ;)

И да, за закуска овесените ядки или мюсли, с прясно мляко е идеално. Ако добавиш и 1 варено яйце още по-добре. :)

И да не забравя...купи си мултивитамини и минерали. Да не забравяш и плодовете и зеленчуците, като с плодовете не прекалявай...по 1-2 плода на ден е достатъчно :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.04.11 13:07.

30.04.11
11:37

Сега като дойде лятото,ходи на плаж и ще имаш здрав тен.Като стоиш само пред компа и телевизора целия ден така става.Ще приличаш на живи мощи. :)

01.05.11
01:01

Прох в 100 грама овесени ядки има към 60 гр въглехидрати с още петнайсетина в прясното мляко стават 75 грама само за първото хранене и после въобще не знам как да си ги разпределя останалите??

01.05.11
01:33

Има една ензимопатия, която се казва Морбус Жилберт до колкото помня. Изразява се в неспособност в някаква степен на черния дроб да абсорбира билирубина, който е нещо като отпадък при разграждането на хемоглобина. Аз имам такова нещо. Четох, че 3 от всеки 20 човека го имат и повечето от тях никога не разбират, тъй като не прави проблеми. ПРосто в определени моменти билирубинът скача 3-4 пъти над нормите и ме кара да се чувствам уморен и леко прежълтял един такъв. Виж си очите като се чувстваш отпаднал дали жълтеят леко. Не говоря както при хепатит разбира се. Ако при промяна на режима на хранене все още ти се случва върви да ти направят едно изследване и се небой ;)

казано от master93 на 01.05.11, 01:01:

Прох в 100 грама овесени ядки има към 60 гр въглехидрати с още петнайсетина в прясното мляко стават 75 грама само за първото хранене и после въобще не знам как да си ги разпределя останалите??

По същия начин. Гледаш в статията за РБД какви храни се препоръчва да се консумират и от тях по същия начин съставяш меню. :)

01.05.11
19:45

недоспиване,пушене,високо кръвно,стрес ?

03.05.11
22:21

Пусни си едни кръвни изследвания и следи за:

MCV
Еритроцити
RDW
MCHC
Hb
MCH

Серумно желязо

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1