27.04.11
15:22
Та значи искам да мога да правя поне 10 бройки раменни преси.А под раменна преса разбирам като си кача краката на гардероба и рацете са ми на земята и пускам главата на долу и после дигам до горе пак.Така сега в момента не мога да направя и 1.Разполагам с 2 гири по 10 кг и правя 1 път в седмицата 5 упражнения за рамо,хода на лостове и успоредки,там лицеви ала бала,но не мога да правя раменните преси.Та ако някой може да ми каже как да го направя ще съм му много благодарен !
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 27.04.11 16:16.
27.04.11
15:29
Ами прави опити ;) То и аз неможех ама права по 5-6, не чисти, ама се старая ;) Разгревай хубаво китките и рамената. Старай се кръста да ти е изправен, цялото тяло да е изправено, да няма чупка в кръста ..
Явно нямаш необходимата сила и мускулна маса. Т.е. след време ще можеш (евентуално). Не спирай да се опитваш, ако ще само негативни повторения да правиш. Прави раменни преси с 10-ките, ако не са ти прекалено леки.
27.04.11
15:45
Вместо това , използваи си двата дъмбела. Вземи 1 стол облеги си гурба на него така че да ти е изправен и вдигаи дъмбелите над главата . От това малко ще ти заякнат раменете и тогава премини към тези раменни преси
27.04.11
17:24
Предполагам упражненията, които правиш включват:
http://www.bb-team.org/exercise/1165_povdigane-na-ratse-vstrani#axzz1KdtPvDM9
http://www.bb-team.org/exercise/1191_povdigane-na-ratsete-napred#axzz1KdtPvDM9
http://www.bb-team.org/exercise/1167_ramenni-presi#axzz1KdtPvDM9
На третото обърни най-голямо внимание. И прави упражненията 2 пъти в седмицата. С времето като ти заякнат раменете ще можеш. Прави раменните преси (тези, които ти искаш) с 1/2 амплитуда. Така би трябвало да можеш да се изправяш обратно и ще ти помогне за прехода към пълна амплитуда на изпълнение. И както вече се спомена - не спирай да се опитваш. Храни се правилно и оставяй тялото си да почива добре, за да може да се адаптира към новото натоварване. Успех! :)
27.04.11
17:28
Аз бих те тренирал със...стойка на ръце. Много. И после пак. Тя е основата. Като начало само нея. И на по-късен етап вече и с негативни. Друга работа тип ‘преса’ вече в зависимост от останалото ти тренировъчно натоварване.
Разбира се, може и с билдерските упражнения на Прокс да стигнеш дотам, че да правиш 10 преси. Но ще е доста по-бавно.
В допълнение на писаното от Oranje:
- Стойка на ръце, краката подпряни - задържане с постепенно увеличаване на времето.
- Леко приспускане и изправяне. С времето приспускането ще става все по-дълбоко.
- Качване на краката на стол и заставане в стойка торсът вертикален, краката под прав ъгъл. Така теглото ти ще е намалено и ще свикнеш с раменната опора, но с по-малка тежест.
- Опити за изправяне от положение челна стойка, краката подпрени на стената. Няма да можеш да се изправиш чисто в началото, но усилието ще допринесе за крайната цел.
Успех!
Мнението беше редактирано от Vic на 27.04.11 17:44.
казано от e_s_n на 27.04.11, 17:43:
Освен упражненията за стойка на ръце като основа,
не трябва ли да може да правиш раменни преси с тежест равна на собственото тегло?
Не. Аз правя 1 повт раменна преса със 100 кг, но съм стигал до 20+ повт на раменна опора.
27.04.11
17:47
не трябва ли да може да правиш раменни преси с тежест равна на собственото тегло?
Има голяма разлика в зависимост от разстоянието на дланите то до стената и дали си прав в пояса, или се изкривяваш като летен билдер. А ако вкараш и кипинг като кросфитърите, то вече няма нищо общо :)
27.04.11
17:48
казано от Vic на 27.04.11, 17:45:
не трябва ли да може да правиш раменни преси с тежест равна на собственото тегло?Не. Аз правя 1 повт раменна преса със 100 кг, но съм стигал до 20+ повт на раменна опора.
Правиш 1 от гърдите, не от върха на главата ;)
27.04.11
17:49
казано от Vic на 27.04.11, 17:44:
- Качване на краката на стол и заставане в стойка торсът вертикален, краката под прав ъгъл. Така теглото ти ще е намалено и ще свикнеш с раменната опора, но с по-малка тежест.
За да е нагледно - http://www.youtube.com/watch?v=U7JV9Kf8Keg&feature=player_detailpage#t=12s . :)
Амплитудата е по-малка от колкото при раменната преса с лост и освен това можеш да си помагаш с краката (самото им опиране в стената отнема част от теглото), затова е по-лесно, от колкото да си вдигаш собственото тегло на щангата.
Мнението беше редактирано от Петко К на 27.04.11 17:50.
казано от Oranje на 27.04.11, 17:48:
казано от Vic на 27.04.11, 17:45:
не трябва ли да може да правиш раменни преси с тежест равна на собственото тегло?Не. Аз правя 1 повт раменна преса със 100 кг, но съм стигал до 20+ повт на раменна опора.
Правиш 1 от гърдите, не от върха на главата ;)
Точно това имам предвид.