30.04.11
09:04
Нямам възможност да ходя на фитнес, разполагам с гири и дъмбели.
1-ви ден: гърди-гръб
2-ри ден: почивка
3-ти ден: бицепс-трицепс
4-ти ден: почивка
5-ти ден: рамене-крака
6-ти ден: почивка
7-ми ден - като първи
1-ви ден: ГЪРДИ-ГРЪБ
Упражнения за гърди:
1-во упражнение за гърди: лицеви опори - 4-5 серии по 8-10 повторения
2-ро упражнение за гърди: събиране на ръцете с дъмбели от лег - 3-4 серии по 8-10 повторения:
Упражнение за гръб: дърпане на дъмбел към тялото:
2-ри ден: ПОЧИВКА
3-ти ден: БИЦЕПС-ТРИЦЕПС
Упражнение за бицепс: сгъване с дъмбел от стоеж - 5 серии по 7-8 повторения
Упражнение за трицепс: повдигане на дъмбел зад главата от седеж - 5 серии по 7-8 повторения
4-ти ден: ПОЧИВКА
5-ти ден: КРАКА-РАМЕНЕ
Упражнение за крака: клек с дъмбели в ръцете - 5 серии по 10 повторения (за краката са позволени малко повече повторения)
Упражнение за рамене: повдигане на дъмбели от седеж - 5 серии по 7-8 повторения
6-ти ден: ПОЧИВКА
7-ми ден: повторение на 1-ви
Подходяща ли е за начинаещ като мен тази програма и колко месеца трябва да се движа по нея?
30.04.11
10:02
Според мен са ти малко упражненията. Можеш да добавиш по още 1-2 към мускулните групи и всичко ще е ок.
30.04.11
10:08
Освен ако не правиш по 1000-1500 лицеви опори, то няма смисъл да тренираш гърдите си веднъж на 7 дни. Направи си програма, с която да тренираш цялото си тяло в един ден и изпълнявай програмата 3-4 пъти в седмицата. Дори и да имаше възможност да ходиш във фитнес зала пак щеше да трябва да тренираш цялото тяло 3 пъти в седмицата. Какво те кара да мислиш, че като си в домашни условия, с по-малко възможности за качествена тренировка, ще можеш да се натовариш така, че на мускула да му трябват 7 дни почивка. Попринцип мускула при нормални обстоятелства се възстановява за 48 до 72 часа. Няма смисъл да му даваш 168…поне не и на сегашното ти ниво ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.04.11 10:09.
30.04.11
10:21
Ами кажете какво друго да добавя :) че не съм много запознат
30.04.11
10:25
Не да добавяш, човече. Промени всичко. Стурктурирай следната схема от упражнения:
1. Крака
2. Гърди
3. Гръб
4. Рамо
5. Ръце
За всяка мускулна група добави по 2 базови упражнения в 2 до 3 серии по 8-12 повторения и изпълнявай програмата 3 пъти в седмицата. Нищо ли не разбра от предното ми мнение или и ти си от хората, които си имат нещо на ум и докато не се появи човека, който да е на същото мнение не приемат съвети от друг?!