Handstand / Isometric Squat

02.05.11
17:50

Handstand / Isometric Squat

10 rounds of (10 рунда):
* 30 seconds Handstand (30 сек стойка на ръце, крака подпрени на стената)
* 30 seconds Isometric Squat ( 30 сек изометричен клек)

Темата беше редактирана от Vic на 17.11.11 10:33.

02.05.11
17:52

Handstand / Ismometric Squat

Правено на:
02.05.2011

Хааа! Леко изглежда, нали? Дали...
Доста боли...

Продължих с този комплекс.

Мнението беше редактирано от Vic на 02.05.11 18:05.

02.05.11
18:28

Това изометрията хич не е шега работа. Правих death by air squats преди два часа. Уловката беше, че стоях клекнал по време на почивките до следващата минута. Работата е там, че вече не ми е така удобно просто да си клеча, не съм толкова разтегнат както в дните от Славия, което го направи основната трудност. Самите клекове бяха почивката...

03.05.11
11:53

казано от Thrashmetal на 02.05.11, 18:28:

Това изометрията хич не е шега работа.

Напълно съгласен!

казано от Thrashmetal на 02.05.11, 18:28:

Правих death by air squats преди два часа. Уловката беше, че стоях клекнал по време на почивките до следващата минута. Работата е там, че вече не ми е така удобно просто да си клеча, не съм толкова разтегнат както в дните от Славия, което го направи основната трудност. Самите клекове бяха почивката...

Вярвам ти. И от клека за “почивка” боли.
А изометричния клек си е още по-гаден...

03.05.11
12:40

И те боляха, но пък поне имаш някоя друга секунда между повторенията, в която не си под напрежение - ей тази секунда е рай.

Какво е това изометричен клек?

Мнението беше редактирано от Веселин Трайков на 04.05.11 12:32.

04.05.11
13:15

казано от Веселин Трайков на 04.05.11, 12:32:

Какво е това изометричен клек?

Най-просто обяснено - клякаш до паралела и задържаш в тази позиция, без да отпускаш до долу. Можеш да протегнеш ръцете напред за баланс.

04.05.11
13:24

И се стремиш двата ъгъла, които се образуват (в коленете и в кръста) да са максимално близки до 90 градуса. ;) Иначе не е много интересно.

13.05.11
10:01

Тази сутрин го пробвах, много добре ми се отрази! Последните 2 рунда ме поозориха :)
Другият път ще пробвам 5 рунда: 1 мин. стойка на ръце, 1 мин. изометричен клек :)

13.05.11
10:13

Този комплекс аз съм го измислил от нямане какво да се прави в нас един ден:)

13.05.11
13:45

Slavko - не бих предположила, че ти си автора, защото не беше достатъчно трудно и гадно :D Но пък то сутрин няма и време за някакви твърде скапващи неща, идеално ми дойде - чакаме още предложения в тоя дух :)

13.05.11
14:00

казано от Atom на 13.05.11, 13:45:

Slavko - не бих предположила, че ти си автора, защото не беше достатъчно трудно и гадно :D Но пък то сутрин няма и време за някакви твърде скапващи неща, идеално ми дойде - чакаме още предложения в тоя дух :)

Нещо ме втрещявате и двамата.

Славе, този комплекс е от списъка с комплексите.

Atom, сериозно ли ти се стори лек?!? Значи нещо не е било както трябва, май... Щото на мен ми се стори предостатъчно натоварващ.

13.05.11
14:06

Ами допускам и нещо да съм чийтнала някъде... Уж вложих старание, при клека се стараех да гоня правите ъгли уж - доколко се получи, не съм убедена. Другия път ще направя клип, май така е най-добре!
Към края се поизморих и примерно стойката ми се получаваше от 2 или 3 опит на засилката, това не знам дали се брои за чийт :)

13.05.11
14:24

не го видях...ама сериозно не съм го търсил, просто така ми дойде да потренирам вкъщи:)

не се втрещявай, всичко е наред бате Вики:)

Атмочето, като е почнала мутацията и ти е леко, сложи тежести на глезените и китките и пак пробвай...или вдигни времето на 40сек.

Иначе...да, по принцип си падам по истинските гадости...сигурно ми е било сънено, като съм го правил:)

13.05.11
14:33

казано от Atom на 13.05.11, 14:06:

Ами допускам и нещо да съм чийтнала някъде... Уж вложих старание, при клека се стараех да гоня правите ъгли уж - доколко се получи, не съм убедена. Другия път ще направя клип, май така е най-добре!
Към края се поизморих и примерно стойката ми се получаваше от 2 или 3 опит на засилката, това не знам дали се брои за чийт :)

Клипче/снимка е добра идея.

Това за правите ъгли не е съвсем правилно - застани в правилен клек до хоризонтала и виж къде има прав ъгъл. Ако държиш на правите ъгли, получава се нещо като полу-клек, който е доста по-лек за задържане, според мен.

Колкото до стойката на ръце, ако при заключени лакти предмишницата и мишницата образуват права линия (180 градуса) или дори повече от 180 градуса, то ти си в изгодна позиция да задържаш стойката на ръце с по-малко мускулни усилия от мен, например, който не мога да изпъна ръката повече от 170 градуса (анатомична особеност) и усилията за задържане на изпънато положение са по-големи.

Не знам дали го обясних правилно, виж ми последния качен клип в профила (Death by HSPU), забележи къде започвам и завършвам движението, това моя случай е максималния обхват на разтваряне в лакътната става.

Освен това при стойката на ръце с подпиране на стена може да чийтваш по много начини. Т.е. да я направиш много лесна. И, съответно, да не извлечеш основните ползи от това фундаментално упражнение в гимнастиката.

13.05.11
14:40

казано от Oranje на 13.05.11, 14:36:

Освен това при стойката на ръце с подпиране на стена може да чийтваш по много начини. Т.е. да я направиш много лесна. И, съответно, да не извлечеш основните ползи от това фундаментално упражнение в гимнастиката.

Много начини? Ще споделиш ли, моля?

казано от Vic на 13.05.11, 14:40:

казано от Oranje на 13.05.11, 14:36:

Много начини? Ще споделиш ли, моля?

Разстояние от стената, положение на главата, къде на дланите ти е тежестта, дали ще ‘shrug’-неш, големина на извивката в кръста, дали са свити краката към стената. И като добавиш, че може не само петите да подпреш на стената, то вече отиваме на двуцифрено число вариации по темата.
Опитай примерно две серии - едната да опреш и глава в стената, а другата - без :)
Ето една снимка от миналата седмица, когато учихме стойка на ръце на тренировките на открито. Олег е застанал малко по-далеч от стената и добре се вижда, че не прави стойка тип банан - ядрото е право и извивката към стената не е за сметка на него.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 13.05.11 14:50.

13.05.11
15:11

казано от Oranje на 13.05.11, 14:49:

...
Разстояние от стената, положение на главата, къде на дланите ти е тежестта, дали ще ‘shrug’-неш, големина на извивката в кръста, дали са свити краката към стената. И като добавиш, че може не само петите да подпреш на стената, то вече отиваме на двуцифрено число вариации по темата.
Опитай примерно две серии - едната да опреш и глава в стената, а другата - без :)
Ето една снимка от миналата седмица, когато учихме стойка на ръце на тренировките на открито. Олег е застанал малко по-далеч от стената и добре се вижда, че не прави стойка тип банан - ядрото е право и извивката към стената не е за сметка на него.

Рзбирам. Но има и индивидуални особености.
Хм... Ако опра главата в стената ще ми е леко невъзможно да се задържа изправен. А за да застана стабилно и да мога безпроблемно да правя раменни опори, тряба да съм по-отдалечен от стената в сравнение с Олег на снимката. Мобилност на рамената.

Относно подпирането краката и извиването на тялото - ако не си се извил като скорпион и “стъпил” на стената, отнемайки от тежестта на тялото, не виждам с какво малко по-отдалеченото от стената тяло ще облекчи натоварването. Стига, разбира се, торса да е прав, а краката просто да поддържат баланса с леко допиране до стената, без облягане. Май ще трябва да се снимам, за да онагледя за какво говоря.

14.05.11
10:40

казано от Vic на 13.05.11, 14:33:

Това за правите ъгли не е съвсем правилно - застани в правилен клек до хоризонтала и виж къде има прав ъгъл. Ако държиш на правите ъгли, получава се нещо като полу-клек, който е доста по-лек за задържане, според мен.

Викторе, може би аз нещо не разбирам, но това, което имам предвид е да пробваш да застанеш със събрани крака в този полуклек, стремейки се да имаш прави ъгли при всички сгъвки: в глезените, в коленете (бедрата са хоризонтално на земята) и в кръста(тялото е изправено) и задръж. По принцип е невъзможно да се получат 3 прави ъгъла, защото проекцията на центъра на тежестта на тялото излиза извън опорната площ (не можем да избягаме от законите на физиката ;) ), но именно това прави упражнението доста трудно. Класика в статическите упражнения за сила в китайските бойни изкуства :)

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 14.05.11 13:00.

14.05.11
15:26

Аз съм срещал да го правят, облегнати на стена само и му казваха “китайска почивка”. Иначе и аз разбирам изометричния клек като Вик.

14.05.11
17:25

Здравей :)

Да, това е другия вариант - да се облегнеш на стена. Тогава и трите прави ъгъла са перфектни и въпреки облягането, натоварването е доста голямо. Аз просто не разбрах точно варианта, който Виктор коментира и затова обясних варианта, който аз имам предвид.
Пробвайте го, няма да съжалявате. Или пък кой знае, може да отнеса някоя и друга попържня ;) от някой ентусиаст решил, че упражнението е лесно :)

17.11.11
11:11

Сряда, 16.11.2011

Handstand / Ismometric Squat
10 rounds of (10 рунда):
* 30 seconds Handstand (30 сек стойка на ръце, крака подпрени на стената)
* 30 seconds Isometric Squat ( 30 сек изометричен клек)

Правено на:
02.05.2011
16.11.2011

Колко лесно изглежда написано на хартия...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1