04.05.11
20:31
Таа пак на проблема със жълтъците. Проблем ли е за един подрастващ (да речем около 15 години :D) да яде по 4-6 цели яйца на ден?
04.05.11
21:16
В интервала 4-6 ми се струва нормално. Можеш да си хапваш :)
4 след тренировка( и то не всеки ден когато имам нерви иначе пера извара с мляко/зеленчуци) и 2 вечер за омлета :) мерси за бързия отговор :)
От бая време ям по 4-5 цели яйца на ден (сурови), па още съм жив.... нищо няма да ти стане!
04.05.11
22:13
Ако ядеш яйца всеки ден, ограничавай се до 2-3 жълтъка.
И по 10 цели да ядеш нищо няма да ти стане, лапай.. това е качествен източник на протеин.......Да кажем, че е и дсота евтин.
Абе аз от половин година поне не падам под 10 яйца на ден, много често минавам 20 и то все сурови. Нито жълтъка пречи, нито пък толкова лесно се хваща салмонела от яйца.
Ама като се хване, разстройството и повръщането са епични... затова е хубаво да се мият яйцата. Иначе няма проблем да са сурови.
04.05.11
23:54
Сещам се за едно изследване при епилептици. Емперично е установено, че кетогенната диета влияе много положително на състоянието им. Както може да се досетите, това значи минимално въглехидрати, нормално протеин и повечко мазнини.
Изследвания са хора, при които подобен начин на хранене е въведен още в детските години. Не са открити здравни отклонения с напредване на възрастта и навлизане в зряла възраст.
Това отговаря косвено на въпроса за яйцата.
поздрави
И не яж яйцата сурови! :)
Лазар Радков, аз съм вече 5 месец в кетоза. Засега само хубави работи мога да кажа...Заради нея открих хранителни продукти като синьо сирене, ементал, броколи със сметана, моцарела, бадеми, лешници. От 94 сега съм 70 килограма, а на стадиона се чувствам значително по-издържлив.