02.05.11
00:05
Инфо за мен + снимки: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49994
Та, лятото наближава и е време да се отървем от тези излишни сланинки. Започвам строга НВД и сменям програмата. Смятам да е нещо от сорта на 2 тренировки за цялото тяло + кардио: Т1-кардио-Т2-кардио-Т1-кардио-почивка и т.н. ( или е прекалено? ). Кардиото предпочитам да е 20 минути интервали, защото повече ми доскучава, но ще разнообразя, ако е прекалено интензивно да ги правя 3 пъти в седмица. Тук идва и запитването ми - какви да са двете тренировки ( упражнения, серии, повторения ) и дали изобщо е удачно това което изписах ( да, смятам да правя крака ). Още един въпрос - продължавам да си взимам протеина, но кога ще е най-удачно да го приема в деня с кардиото? Добре ли е 2 часа след хранене да тичкам и чак след час да го взема?
Целта ми е за месец-два да сваля ~5 кила ( не че гледам кантара, по-скоро докато се харесам ). От снимките може да не си личи но имам шкембе :O Тааа, това е май, вие сте!
По-здрави!
Темата беше редактирана от pewpewlasers на 03.05.11 23:46.
02.05.11
00:12
Шанс, брат.
Блъскай здраво и тежко още някоя и друга година, яж още по-здраво, качи минимум 10 кила мускули и тогава може да си помислиш за чистене.
02.05.11
01:02
Идеята е да изчистя сланините за лятото, после пак ще качвам. Искам да изглеждам добре, не държа да съм огромен, та ако може следващите коментари да са по темата.
02.05.11
01:36
Както отбелязах - от снимките може да не си личи, но имам, а и смятам, че може да се довериш на преценката ми. Относно мускулите - напълно съм съгласен и съм доволен от това което имам ( колкото толкова ). Все пак говорим за месец наблягане на кардио и разнообразяване на тренировката, не за спиране. И ми е ясно, че релефът е сигурен начин за забавяне на прогреса, но предпочитам да го забавя до края на лятото, отколкото да не се харесвам. Не че разбирам, но къде греша?
П.с. Ако искаш ще направя още някоя снимка, та да ти докажа, че има какво да махам.
Мнението беше редактирано от pewpewlasers на 02.05.11 01:37.
02.05.11
08:10
Релефа не е сигурен начин за забавяне на прогреса...той е част от прогреса.
Може би сам не можеш да го видиш и осъзнаеш, но наистина на теб ти трябва маса. След като имаш някаква мускулна маса, тогава има ефект от релефа. Изчистването на подкожните мазнини открива мускулите и ги показва в една по-добра светлина. Ако обаче нямаш достатъчно мускули какво мислиш, че ще се открие? Нищо.
Сега колко килограма си...74? По снимките ти давам максимум 9-10% подкожни мазнини. Това са 7кг. мазнини. Естествено ти под 5-6% няма как да паднеш, та...твоята цел е да свалиш 5кг., това означава да останеш с 2кг. подкожни мазнини, което е 3%, и което е невъзможно за обикновените хора като нас. Културистите се състезават на по 3-4% мазнини. Пак казвам, най-много да паднеш до 6-7%, което означава, че имаш за сваляне 1,5-2кг. Мислиш ли, че има смисъл да минаваш на диети за сваляне на килограми, НВД-та, аеробни упражнения и какво ли още не, за да свалиш 2кг.?? Помисли над това...и не търси грешка в изчисленията ми...верни са...и да, това обяснява защо всички ти казват, че няма смисъл да чистиш. ;)
Сега погледни другия вариант, който всички ти препоръчват. Да натрупаш малко мускули. Сега си 74кг. и 10% мазнини. Ако ядеш и тренираш правилно, за няколко месеца ще успееш да стигнеш 80кг. Естествено, от тези 6 качени килограма, 2 ще са мазнини. Какво обаче показват сметките...сегашните 7кг. мазнини ще станат на 9кг. Така ти ще бъдеш 80кг. с 11% мазнини, което означава, че ще се виждат плочките...няма да е супер релеф, но ще се виждат. Ако качиш пък 10кг. ще станеш 84кг. От тези 10кг. 4-5 ще са мазнини. Може и по-малко, може и повече...зависи. Сметките отново показват, че ще си 85кг. с около 14% мазнини. Е тогава вече можеш и да се замислиш за сваляне на няколко килца! Тогава обаче ще има какво да се покаже и релефа ще е по-ефектен.
Естествено всички сметки са хипотетични, защото зависят от изключително много фактори, но ако се храниш и тренираш правилно са напълно постижими и общо взето всеки минава по един такъв път. Та...обмисли отново нещата. Кое ще бъде...сваляне или качване? :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.05.11 08:11.
02.05.11
14:27
Братле не искам да се сърдиш,но съвсем ще се счупиш ако се “изчистиш”.Вместо това се възползвай от бързия си метаболизъм хапвай мъжката,тренирай,наспивай се до другата пролет и повярвай ми тогава ще има ефект от чистенето :) Успех !
02.05.11
22:24
Не си губи времето в чистене. Петко К ти го каза. Сядай и прави нов план.
02.05.11
22:33
ПФфф ти отпред си без грам мускул тебе ще ти се броят ребрата като свалиш, да не говорим че малкото което си качил по раменете и по ръцете ще изчезне ако се усереш с тренировките и тогава ,не ще забавиш прогреса ами направо ще го нулираш ,ти нямаш какво да чистиш не си релефен защото няма мускул който да си личи.
03.05.11
10:33
Понеделник - 5-7х5 тяга
Вторник - 5-7х5 лег
Сряда - почивен
Четвъртък - 5-7х5 клек
Петък - 5-7х5 набиране (с тежест) / гребане
Събота - 5-7х5 военна преса
Неделя - почивен
- Научи техниката на движенията добре
- Старай се да прогресираш с тежестите редовно (като пазиш добрата техника)
- Храни се според апетита, който ти идва от тренировките
- Забрави кардиото за момента
Следвай препоръките 2 месеца и ще имаш не само повече мускули, но и ще изглеждаш доста по-релефен.
Успех!
03.05.11
23:47
Смятам да се доверя на Лазар. Ще се видим след 2 месеца.
04.05.11
14:43
Да не мислиш пък,че ще стане без да ядеш за маса ;)
05.05.11
00:33
Че аз си ям за маса. :)
05.05.11
00:49
Колега странна птица си ти...задаваш въпрос,колегите си губят времето и ти отговарят,а ти си знаеш твоето?!С риск и мен да ме сложиш към листа на “неразбиращите” за мен на тоя етап ти реално НЯМАШ нужда от чистене.Аз съм 175 и съм почти колкото твоите кг.Защо не тренираш балет?
EDIT:
Сега ти разгледах профила колко кг си,пиши ме с 3-4 отгоре!
Мнението беше редактирано от Симеон Михайлов на 05.05.11 01:11.
05.05.11
13:06
Нека човекът потренира така два месеца и се храни с хубава храна и колкото тялото му иска в следствие от тренировките и след това може да подновим дискусията :)
поздрави