05.05.11
22:43
Здравейте хора,
аз съм ужасно дебел и искам да отслабна 164см висок ,103кг тежък, на 31 години съм тази година 32 ставам .
Парите не са бол ,но сега нали почва сезона на зеленчуцуте ако някой мисли ,че имам шанс да отслабна 10-20-30кг и може да помогне да каже и да даде съвет .
Искам да попитам какво да закусвам
Какво да обядвам
Какво да вечерям
Решил съм да закусвам трици с вода
на обяд салата(домати и сирене) или салата с 50-100 грама месо
на вечеря същото .
Без да пия алкохол ,сладко,тестено и сокове само кафе със суха сметана понякой път .
Чудя се ако огладнявам между храненията какво да правя и вечер ако огладнея.
Не разполагам с много пари,но искам да отслабна :)
Чудя се дали е правилно 1 ден от седмицата дали да пия чаша бира с пица и 1 сладолед (за да стресирам организма)
Дайте съвет ще направя дневник и ще ослабна ако ще да свърши света.
п.п.Моля да ми пишат само добронамерени хора ,които да не ми предлагат диети за пари и т.н.
Лека вечер и весели празници
Здравей.Значи с това хранене което си измислил да ядеш трици и салата само ще навредиш на здравето и мускулите си.Пробвай тази диета http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd#axzz1LPN7FGY9 не мисля че е свързана с пари.Но е много добра аз лично съм свалял с нея.Успех.
И задължително започни да спортуваш, че ако свалиш 20 кг без да натрупаш мускул, ще увиснеш като чувал.
06.05.11
00:12
Освен кардио тае бо от друго ми е по-трудно ,да тренирам всеки ден или през ден ?
06.05.11
00:21
Да Спорт - Кардио +фитнес това е начин на живот НО ти сега започваш та моя савет първо воля -започни така вечер след 8 часа никакво ядене ако неможе да заспиш айрян или прясно мляко или мента чай но без да се яде така докато успееш да стигнеш до 6 часа след това не ядеш ако почнеш фитнес вечер след него ти се позволява бяло месо или риба салата от пресни зеленчуци и варени яица 1-2 но без жълтъка направи 1 или 2 седмици и пак пиши ! Почни да се движиш в домашни условия може да се правят много неща -лицева упора коремна преса клякане и други виж какво можеш!
Мнението беше редактирано от Miroslav Zahariev на 06.05.11 00:23.
На 31години не е късно да се вземат мерки и нещата да се обърнат драстично. Карай полека в началото, пази сърцето. Отрежи въглахидратите до минимум. Така хем няма да си гладен, хем ще сваляш. Пушиш ли?
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 06.05.11 11:36.
06.05.11
11:31
Не не пуша алкохола мога да го спра ,но да питам чаша бира или 50 ракия/уиски може ли 1 път седмично ?
Кажете как да закусвам и какво това ми е най-голяма мъгла ?
06.05.11
12:40
Здравей! Бил съм в твоето положение. Мога да ти дам няколко стартови съвета. Най-важния е да си подредиш мислите какво искаш да направиш защото ще ти е нужна много воля и самоконтрол! Отслабването няма да е лесно и бързо. Трябва да промениш начина си на живот:
- повече движение
- Нисковъглехидратен режим на хранене
- редовен фитнес (3 пъти в седмицата)
- кардио тренировки
- Дневник тук - като описваш храната и активноста ти
Няколко съвета започни сутрин рано да тичаш като редуваш бързо ходене с тичане в началото за около 15мин. Има статий за тичане в саита. Не намалявай храненето прекалено драстично, т.е. води се по НВД и си запълвай нужните калорий. Има кръгови програми за начинаещи в саита.
Успех!
1.Махни “боклуците” от менюто си:
- всичко тестено - банички,милинки,кифли,кроасани ...
- бързи храни - общо взето всичко от Мак доналдс,съблей ...
- газираните напитки - лимонади,коли,оранжади ...
- всичко пържено - картофи,месо,филии ...
- шоколадовите и захърни изделия - вафли,бискивите,торти,сладкиши ...
2.Раздели храненията си на малки порции, но на чести интервали. Гледай само да се насищаш, а не ядеш, колкото стомаха побере. За това помага по-бавното ядене, защото сигнала за насищане идва със закъснение до мозъка и затова време може да си преял. Гледай храненията да са на 2-3 часа.
3.Задължително закусвай и обядвай! Вечерята трябва да е 2-3 часа преди лягане и да е много лека. Аз лично ям салата с извара.
4.По-калоричните храни нека да бъдат в началото на деня, а както вече казах по-слабо калорични в края.
5.Приемай достатъчно белтъчини. Загубата на тегло е свързано и с загуба на тези важни хранителни елементи.
6. Хапвавай повече плодове,зеленчуци и риба. Пий много, подчетавам много вода. Тя донякъде премахва чувството за глад, а дори и да не отслабваше пак щях това да ти препоръчам.
7.Спортувай !
-Еженевна дейност - Движи се! Върви по често, движи се из къщи, не стой пред телевизора/компютъра, прави нещо свързано с физическа активност.
-Кардио - поради теглото ти не се впускай в бягане, колоезденето е добра алтернатива. Допускам, че сърцето ти е слабо. Така че постепенно натоварването трябва да се покача. Не започвай на макс. Гледай натоварването да е умерено, но да го има, а не просто да движиш крайниците.
-Тренировки с тежести - Кръгова фитнес програма би била много подходяща за целите ти. Но тук един фитнес треньор би бил много
по-точен, така че се консултирай с такъв.
9. В сайта видях диета за хора с голям процент подкожни мазнини. Гладуването бе част от нея. В определена част от деня или през целия ден не се ядеше нищо. Преди време и аз бях минал през нещо подобно и помогна. Разликата обаче е, че аз бях много физически активен и тялото бе готово за такова натоварване. Не мисля, че случаят при теб е такъв, така че не стигай до крайности. Яж по-малко от сега, но не гладувай с дни. Допустимо е през някоя част от деня да гладуваш, все пак сменяш менюто си, но както вече казах това си има граници.Недей да не ядеш с дни, все пак искаш да си здрав и слаб, а не само слаб, нали ?
10.Пожелавам ти успех ! За това използвай дневник. Пиши абсолютно всичко, което си ял през деня - закуска, обяд, просто изяхдане на малко сирене, ей така м/у храненията. ВСИЧКО ! Едно е на ум да си представиш какво си изял, друго е да го видиш черно на бяло в дневник.
Мнението беше редактирано от Overlord на 06.05.11 13:07.
казано от Пламака на 06.05.11, 11:48:
НВД + кардио
ГЛУПОСТИ!!! За 31 години, човека винаги се е хранил с боклуци, не си е мръднал крака да спортува, а ти му препоръчваш възможно най-тъпата диета след гладуването, ако го броим.. В случая само тренировки с тежести и намаляване на боклуците + увеличаване на качествената храна и ще има много добър резултат. До тогава да чете, научи повече за въглехидратите,протеините,мазнините, кога да ги приема, в какви количества и.т.н.
07.05.11
17:01
Аз лично ти препоръчвам РБД + 3 пъти седмично кардио, на този режим 6 месеца и сваляй много бавано, че кожата овисва по 1кг на месец свалай най-добре.След като свалиш 10кг. почни да ходиш на фитнес и намали малко кардиото до 1-2 пъти седмично.И според мене ти е рано НВД, почни постепенно да преминаваш към здравословно хранене.Съветвай се най-добре с дерматолог преди да почнеш да отслабваш за кожата как да процедираш по време на отслабването и още от сега да почнеш да се мажеш със стягащи кремове до като овреме, че после ако увиснеш язък, че си отслабнал.А и ти си на възраст на която риска от отпускане на кожата е доста по висок, след 30г кожата се променя и губи доста от сбособноста си да се събира при такива дръзки отслабвания, за това трябва да се прави много бавно и по правилния начин, и най-добре говори с дерматолог преди да почнеш да отслабваш.
10.05.11
17:48
Аз културист мислех да ставам а вие ме разочаровахте .Мислех да смъкна 20-25 кила и после само мускули да правя ,но дайте първо да ги смъкна кво за закуска 1 кисело мляко активия малко ли е ,към 10 часа кафе със сметана обяд 100 гр пържола+ салата слетобяд сок капи вечеря салата домати краставици и сирене 400-500 грама към 20-21 сусамов десерт .
Кажете си мнението
казано от debel tlast на 10.05.11, 17:48:
Аз културист мислех да ставам а вие ме разочаровахте .Мислех да смъкна 20-25 кила и после само мускули да правя ,но дайте първо да ги смъкна кво за закуска 1 кисело мляко активия малко ли е ,към 10 часа кафе със сметана обяд 100 гр пържола+ салата слетобяд сок капи вечеря салата домати краставици и сирене 400-500 грама към 20-21 сусамов десерт .
Кажете си мнението
Доста малко храна и не добре разпределена ми се струва.
Относно НВД, не мисля че е тъпа диета или пък някаква супер нездравословна. Вече 4 месеца се храня с ниски въглехидрати, може да не е стриктно НВД, но ми действа доста добре, нито се чувствам отпаднал, нито пък гладувам.
Може би е до организъм но такива крайни мнения чак....
11.05.11
15:39
Дай съвет някакъв относно храненето,как да го подобря?
12.05.11
13:41
За тебе Велалгометъра за начало е добър вариант и консумацията на краставици ,зеле ,обезмаслена извара ,риба и пилешки гърди .... варени яйца (само белтъка ядеш) а като ти се яде сладко -киви ,ябълка фреш грепфрут и си готов за бой !
Като се сетиш за другите храни след седмица -ако ти е писнало само на това да я караш :) питай пак !!!