08.05.05
18:56
Тва нещо кат’ кардио ли ще да е? И какво точно прави клякането.
Кое развива ?
Също имам и още един въпрос.Казвате,че кафето сутрин рано е полезно,но преди или след тичане (кардио) ?
Клякането развива страничния бедрен, широкия вътрешен бедрен, правия бедрен, широкия межденен бедрен, двуглавия бедрен, подсухожилния, получипестия и големия седалищен мускули. :)
С две думи развива цялата група - четириглавия бедрен мускул, групата на сгъвачите и седалищния мускул.
Клекът с щанга е базово упражнение и трябва да се включи в тренировъчната програма.
[quote author=“US”]Тва нещо кат’ кардио ли ще да е? И какво точно прави клякането.
Кое развива ?
Също имам и още един въпрос.Казвате,че кафето сутрин рано е полезно,но преди или след тичане (кардио) ?
Бе к’во кардио те гони па тебе бе.Ходи се наспи и тогавай попитай пак,че нещо си се объркал сериозно.Виж дали немаш температура.
Второ предупреждение, бъди по-сдържан :)
kaloiancho
15.05.05
21:49
основно упражнение за маса е,не е никакво кардио,кафето се пие сутрин преди тичане за да изгориш повечко калории при кроса
[quote author=“xtasss”]развива също и кръста,заедно с корема,дори и трапеца
:!: :?: :evil: :evil: :evil: :shock:
Не бе не си прав.Развива раменете,предмишниците,бицепса и трицепса,гърба.К’во изпуснах.А да мимическите мускули на лицето,шото като ти е тежко и праиш к’ви ли не физиономии и по този начин много ги натоварваш.Също много се натоварват ноктите на краката(за т’ва немам толкова нерви да измисля защо).А най-много се натоварва космите по ръцете(и т’ва не мога да измисля защо) :D :D :D
1)Т’ва не е сарказъм,това е ирония :D .
2)Вие луди ли сте!!!Трапеца има съвсем друго действие.Корема също.Корема ако си го стегнеш(което не е възможно да не напраиш)ше ти се стори,че ти се напряга.Ама на мен по същия начин ми се струва,че ми се напряга корема,когато права разгъване на скрипец за трицепс.
3)Много хора има тука дето си мислят,че разбират беее(не казвам,че съм некъв голем разбирач).
на разбирач приличаш. но ако си такъв може да отворим една тема да те видим?
Да, корема се стяга при клякане и при разгъване за трицепс, не ти се струва. Функцията на трапеца всички я знаем.
Мдаа, мен трапеца ми расте предимно от клекове и мъртва тяга. А повдигането на раменете го правя едва ли не за рамо.
19.05.05
20:54
BabaVanga, не сме се събрали тук, за да се обиждаме.
Искам да попитам и аз ..освен че е базово упражнение.... вярно ли е че при хиперсериите до изтощение води и до добър стимулиращ кръвообръщението ефект или фатбърнинг..... :?
Аз лично за себе си мисля че от клековете и лег пресата свалих най-много см от краката ( момиче съм целта ми е сваляне не маса) :P
[quote author=“drbrd_f”]Искам да попитам и аз ..освен че е базово упражнение.... вярно ли е че при хиперсериите до изтощение води и до добър стимулиращ кръвообръщението ефект или фатбърнинг..... :?
Аз лично за себе си мисля че от клековете и лег пресата свалих най-много см от краката ( момиче съм целта ми е сваляне не маса) :P
Абсолютно вярно :wink: (не е задължително в супер/хипер серий)
Много брагодаря.. това означава да продължавам в същия дух и ще псотигна това към което се стремя :lol:
Да съм обидил някой в прав текст.
Здр. на всички. Имам колебание относно резултатите, които би трябвало да се постигнат от клякане. Моля ви, кажете дали ако се прави клякане без утежнение, но с повече повторения (от порядъка на 25-30 в серия) има опасност от нарастване на масата в областта на седалището. Ако да, дайте някакъв съвет за смъкване на маса в тази област. :?:
Диета + бягане :wink: