(пак) за корема

16.05.05
13:07

здравейте,
искам да се посъветвам с вас относно коремните преси. значи аз по принцип правя по 100 поне 3-4 пъти седмично (заедно с НВД, тичане и др.упр.). ефект има но само в горната част на корема, затова искам да ви попитам как точно трябва да ги правя (защото знам че има няколко варианта) или какви други упражнения в домашни условия можете да ми препороръчате за долната част на корема?

п.с. аз ги правя като съм легнала и краката са във хоризонтално положение, без да опират земята, ръцете зад тила и така се свивам като сгъвам и краката....

п.с.2. момиче съм

RE

16.05.05
13:57

лягаш кат труп на земята и почвап да си дигаш краката
или овисваш някаде и го повдигаш напред

16.05.05
14:31

първо правиш ли ги правилно?
основното е не колко повторения правиш,а как ги правиш.
трябва през цялото време и на долу и на горе да стягаш,дори статично,мускулите.така ще можеш да направиш към 20 повторения,колкото правя и аз.трябва да усещаш свирепа болка и да се опитваш да я преодолееш.
иначе от пода пробвайда сгъваш повече с краката и по-малко горната част на тялото.
трябва да се научиш да усещаш,упражнението да влиза там където искаш и да стягаш зверски през цялото време.

16.05.05
20:50

[quote author=“xtasss”]основното е не колко повторения правиш,а как ги правиш.

:D Абе, аз като нарпавя 3 серии
1) по 100
2) по 150
3) по 50 +допълнителна тежест

...ела ми кажи, че повторенията нямат значение.  :D

Но принципно, горната част на корема се товари когато краката ти са заступорени/примерно близо до тялото, или опънати/ и се сгъва трупа към тях. А долна част, която е и проблемната при доста жени, се тренира когато се вдигат краката, може и заедно с тялото да се вдигат... има варианти.

Вижте упражненията посочени в сайта, там мисля е описаното кое за коя част е.

19.05.05
17:46

А бе просто с един вид коремни преси не можеш да натоварваш сички коремни мускули.Затова прави 3-4 вида коремни преси.Аз права коремни преси на римски стол,на наклонена дъска,повдигане на краката на лежанка и от лакътна опора на едно такова специално(ако си ходил на фитнес ше се сетиш).Т’ва последното може да го праиш и на лост,ама тогава е по-трудно(или поне на мен).

19.05.05
17:52

Коремния мускул е един.

BU

19.05.05
18:23

тааака...който иска да постигне добри резултати на пресата нека прочете тази статийка...елементарно е обяснено,че като повдигате крака вие всъщност тренирате Илиопсиас, а не Абдоминал ректус(Илиопсиас се намира ДЪЛБОКО ПОД коремния мускул,започва от най-горната част на бедрото)...прегледайте една две снимчици и тогава ще си говорим пак за тренировката на корема!
За да тренирате ПРЕСАТА трябва да правите крънчове(свиване на колената към гърдите)...

http://www.exrx.net/WeightTraining/Myths.html#anchor7441959

19.05.05
19:11

[quote author=”Петко К”]Коремния мускул е един.

XaXaXa.Ходи се скрии некъде бе.ХАХАХАХАХАХАХА.
Не си ли чувал за коси коремни мускули,прави коремни мускули.Т’ва к’во ти говори.

19.05.05
19:44

[quote author=“BabaVanga”][quote author=”Петко К”]Коремния мускул е един.

XaXaXa.Ходи се скрии некъде бе.ХАХАХАХАХАХАХА.
Не си ли чувал за коси коремни мускули,прави коремни мускули.Т’ва к’во ти говори.

ОК. Правият коремен мускул е един. Мислех, че за него си говорим.

20.05.05
08:45

За долната част прави това: http://bb-team.org/exercise/000064.php ...

20.05.05
13:28

[quote author=“tpd”][quote author=“xtasss”]основното е не колко повторения правиш,а как ги правиш.

:D Абе, аз като нарпавя 3 серии
1) по 100
2) по 150
3) по 50 +допълнителна тежест

...ела ми кажи, че повторенията нямат значение.  :D

ами добре!
НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ
това че ти така правиш не означава че така трябва да се правят
като бях начинаещ и аз правих по 150 повторения в серия ама резултата го нямаше някакъв
ама ако искаш и по 1000 прави пак няма да има резултат
това което правиш е по-скоро аеробно,отколкото анаеробно

20.05.05
13:35

Действително така става доста аеробно.Но тука въпроса е спорен.Корема е доста особена мускулна група.Корема непрекъснато се разтяга,за разлика от другите мускули.Имаше един културист,който в програмата си имаше 600 повдигания на краката от лежанка.Само една серия.В друг ден прави двойни или тройни суперсерии за корема.А пък в една книга Атанас Джананов пишеше,че правел по 3-4 упражнения в суперсерия.Т’ва го давам като съвет.

20.05.05
15:25

[quote author=“BabaVanga”]Действително така става доста аеробно.Но тука въпроса е спорен.Корема е доста особена мускулна група.Корема непрекъснато се разтяга,за разлика от другите мускули.Имаше един културист,който в програмата си имаше 600 повдигания на краката от лежанка.Само една серия.В друг ден прави двойни или тройни суперсерии за корема.А пък в една книга Атанас Джананов пишеше,че правел по 3-4 упражнения в суперсерия.Т’ва го давам като съвет.

Ами по този метод тренирах и аз.Доста е добър,но и дава маса....абе ако няма диета и това не помага...иначе си трябва яко мачкане там.Аз правя преса 5-6 път в седмицата,но сега съм решил да я намаля до 2пъти за сметка на кардиото

21.05.05
10:43

Ами според мен красивия корем не е само корем без мазнини.За да красив трябва да има и плочки.А колкото са по-големи плочките толкова са по красиви и по-добре се виждат.Тоест масата нема лошо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1