16.05.05
13:07
здравейте,
искам да се посъветвам с вас относно коремните преси. значи аз по принцип правя по 100 поне 3-4 пъти седмично (заедно с НВД, тичане и др.упр.). ефект има но само в горната част на корема, затова искам да ви попитам как точно трябва да ги правя (защото знам че има няколко варианта) или какви други упражнения в домашни условия можете да ми препороръчате за долната част на корема?
п.с. аз ги правя като съм легнала и краката са във хоризонтално положение, без да опират земята, ръцете зад тила и така се свивам като сгъвам и краката....
п.с.2. момиче съм
16.05.05
13:57
лягаш кат труп на земята и почвап да си дигаш краката
или овисваш някаде и го повдигаш напред
първо правиш ли ги правилно?
основното е не колко повторения правиш,а как ги правиш.
трябва през цялото време и на долу и на горе да стягаш,дори статично,мускулите.така ще можеш да направиш към 20 повторения,колкото правя и аз.трябва да усещаш свирепа болка и да се опитваш да я преодолееш.
иначе от пода пробвайда сгъваш повече с краката и по-малко горната част на тялото.
трябва да се научиш да усещаш,упражнението да влиза там където искаш и да стягаш зверски през цялото време.
[quote author=“xtasss”]основното е не колко повторения правиш,а как ги правиш.
:D Абе, аз като нарпавя 3 серии
1) по 100
2) по 150
3) по 50 +допълнителна тежест
...ела ми кажи, че повторенията нямат значение. :D
Но принципно, горната част на корема се товари когато краката ти са заступорени/примерно близо до тялото, или опънати/ и се сгъва трупа към тях. А долна част, която е и проблемната при доста жени, се тренира когато се вдигат краката, може и заедно с тялото да се вдигат... има варианти.
Вижте упражненията посочени в сайта, там мисля е описаното кое за коя част е.
А бе просто с един вид коремни преси не можеш да натоварваш сички коремни мускули.Затова прави 3-4 вида коремни преси.Аз права коремни преси на римски стол,на наклонена дъска,повдигане на краката на лежанка и от лакътна опора на едно такова специално(ако си ходил на фитнес ше се сетиш).Т’ва последното може да го праиш и на лост,ама тогава е по-трудно(или поне на мен).
19.05.05
18:23
тааака...който иска да постигне добри резултати на пресата нека прочете тази статийка...елементарно е обяснено,че като повдигате крака вие всъщност тренирате Илиопсиас, а не Абдоминал ректус(Илиопсиас се намира ДЪЛБОКО ПОД коремния мускул,започва от най-горната част на бедрото)...прегледайте една две снимчици и тогава ще си говорим пак за тренировката на корема!
За да тренирате ПРЕСАТА трябва да правите крънчове(свиване на колената към гърдите)...
http://www.exrx.net/WeightTraining/Myths.html#anchor7441959
XaXaXa.Ходи се скрии некъде бе.ХАХАХАХАХАХАХА.
Не си ли чувал за коси коремни мускули,прави коремни мускули.Т’ва к’во ти говори.
XaXaXa.Ходи се скрии некъде бе.ХАХАХАХАХАХАХА.
Не си ли чувал за коси коремни мускули,прави коремни мускули.Т’ва к’во ти говори.
ОК. Правият коремен мускул е един. Мислех, че за него си говорим.
[quote author=“tpd”][quote author=“xtasss”]основното е не колко повторения правиш,а как ги правиш.
:D Абе, аз като нарпавя 3 серии
1) по 100
2) по 150
3) по 50 +допълнителна тежест
...ела ми кажи, че повторенията нямат значение. :D
ами добре!
НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ
това че ти така правиш не означава че така трябва да се правят
като бях начинаещ и аз правих по 150 повторения в серия ама резултата го нямаше някакъв
ама ако искаш и по 1000 прави пак няма да има резултат
това което правиш е по-скоро аеробно,отколкото анаеробно
Действително така става доста аеробно.Но тука въпроса е спорен.Корема е доста особена мускулна група.Корема непрекъснато се разтяга,за разлика от другите мускули.Имаше един културист,който в програмата си имаше 600 повдигания на краката от лежанка.Само една серия.В друг ден прави двойни или тройни суперсерии за корема.А пък в една книга Атанас Джананов пишеше,че правел по 3-4 упражнения в суперсерия.Т’ва го давам като съвет.
[quote author=“BabaVanga”]Действително така става доста аеробно.Но тука въпроса е спорен.Корема е доста особена мускулна група.Корема непрекъснато се разтяга,за разлика от другите мускули.Имаше един културист,който в програмата си имаше 600 повдигания на краката от лежанка.Само една серия.В друг ден прави двойни или тройни суперсерии за корема.А пък в една книга Атанас Джананов пишеше,че правел по 3-4 упражнения в суперсерия.Т’ва го давам като съвет.
Ами по този метод тренирах и аз.Доста е добър,но и дава маса....абе ако няма диета и това не помага...иначе си трябва яко мачкане там.Аз правя преса 5-6 път в седмицата,но сега съм решил да я намаля до 2пъти за сметка на кардиото