06.05.11
23:50
Аз съм на 16, ходя на фитнес от няколко месеца. Целта ми е покачване на ММ. Имам си програмка, която си направих сам и имам 1 въпрос към нея.
1 ден: рамо+корем
2 ден: гръб+прасец
почивка
4 ден:гърди+корем - за гърди правя хоризонтална и наклонена лежанка 2-3 серийки, дъмбели на наклонена пейка(флайс, бутане), пуловър на машина и кофички или гладиатор понякога.
почивка
6 ден:бицепс+трицепс
7 ден:бедро+прасец
почивка и пак от начало
След гърдите винаги имам жестока мускулна на трицепса и се чудя, дали успява да се въстанови до следващия ден, в които пак го натоварвам интензивно? Някой ако има критики и коментари по програмата да казва :)
ПС: На някой може да му се стори странна комбинацията гръб и прасец, но съм чел за две тренировки на корема и прасеца на 1 тренировъчен цикъл и реших освен с бедра да го тренирам и с гърба. Кажете ако бъркам нещо с това :)
Темата беше редактирана от cigomigo на 06.05.11 23:53.
Прасец и корем даже може да ги правиш през ден, те са малки мускулни групи и бързо се възстановяват. Явно като правиш гърди техниката ти не е добра и се товари повече трицепса, така че в началото загрей добре гърдите с 1-2 серии с леки килограми, прави стречинг (преди, след и по време на всяка тренировка, независимо какво тренираш) и се старай като правиш упражненията да ги правиш бавно и да усещаш как гърдите ти се помпат. Немога да ти кажа дали програмата ти е добра, защото ти си написал само сплита. Напиши упражненията, които правиш за рамо, ръце, гръб ....
Мнението беше редактирано от cchapo на 07.05.11 00:33.
И аз бих те посъветвал да изпълняваш лежанката бавно и да се стремиш да буташ с гърдите, а не с трицепса.
07.05.11
08:39
Правя си заключението, че според теб упражненията, сериите и повторенията не са част от тренировъчната програма. Жалко, за което.
Виждаш ли как има 2 коментара само за тренировката ти за гърди. Ако не опишеш и останалите упражнения и серии за другите мускулни групи ще си останеш само със съвети за лежанката.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.05.11 08:41.
07.05.11
10:10
Аз лично не те съветвам да правиш моята грешка, а тя е да тренираш 5пъти седмично и то с тази програма.На същата възраст съм и аз, тренирах по 5дневна програма подобна на тази дори почти същата. Месец и половина се блъсках и нямаше никакъв прогрес, а само травми в рамото и болки в гърба. Погледни Сплитовите тренировки Бутане/Дърпане или Горна/Долна част, според мен са много по-ефкиасни и това го съдя по себе си. По-добре комбинирай 2-3 мускулни групи в един ден и така го съкрати треовките до 3-4 дни седмично като правиш по 2 -3 уражнения на Мускулна група 3серий по 8-10 повторения.
07.05.11
11:05
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40303 - три пъти на седмица и ще се притесняваш за цялото тяло.
Aми въпроса ми беше конкретно за гърдите и трицепса, затова написах само упражненията за гърди и сега отчитам грешката си.
За рамо правя около 10 серии. което май е прекалено много, но искам здраво да го натоваря, Правя военна преса 3 серии с 40-45 кг тежест, след това упражнения с гирички от изправено положение по 2 серии( не им знам имената на упражненията, но не са толкова много упр. за рамо с гири, така че се сещате). Повторенията с щангата са около 10, а с гири около 15. За гръб започвам с набирания 3 серии 8-10 повторения(теглото ми е 73-74 кг), после мъртва тяга с 70-80 кила десетина повторения, после мечка и дърпане към корема на една машина с макари(надявам се че се сещате). Трапец правя със щанга и гири по 2-3 серии всяко по доста повторения, може би 15-16. За ръце правя набиране за бицепс 12 повторения 2-3 серии, с щанга и гири 2-3 серии 8-10 повтореня. За трицепса френско, скрипец, кофички и лежанка тесен хват понякога. По десетина повторения. За крака правя клек с 50-60 кг. 10-12 повторения, после на сгъване на уреди за задна и предна и странична част по3 серии всяко и доста повторения 15-18. За прасец 4-5 серии общо 2 упражнения- седнал и прав по 15-20 повторения.
Лежанка за гърди правя 60 кг хоризонтална и 45 наклонена. В 1 фитнес ме бяха посъветвали да си направя такъв сплит с по 15 серии дневно, да почивам след големите групи и да си разделя мускулите по дни. Чакам още мнения и забележки :)
edit: относно техниката на изпълнение съм на 97% сигурен, че за толкова време в залата съм усвоил правилното изпълнение :)
Мнението беше редактирано от cigomigo на 07.05.11 12:33.