18.05.05
20:52
Значи правя гърди 2 пъти седмично ,а искам да дигам и маса(но не много) и сила , намерих една програма според ,която гърди се правят веднъж седмично ,но губех сила и килограмите които можех да дигам единя понеделник следвашия път ми идваха повече и вместо да качвам тежести аз ги намалявах,така един месец продължи и спрях защото не се чувствах добе сега правя гърди 2 пъти седмично и се чувствам добре качилсъм малко маса и сила.
И въпрос ми е лошо ли е че правя 2 пъти седмично гърди и това пречи ли на мусколния растеж.
Зависи с какви серии и повторения и килограми ги правиш. Но принципно аз съм против многото разводнени тренировки. Трябва ти еднократно пълно натоварване ДО ГРАНИЦАТА и спираш. Така мускула ще расте и ще се развива.
Макар че бас ловя, че може да се измисли такава методика с такива трен. и такива суплементи. Всеки ден да се тренрат гърди с перфектен ефект, ама не е за всеки... :D
Значи правя 2 упражнения за гърди , флайс с 16,5 кг дъмбел 4 серий по 7 повторения ,и от лежанка 1 серия с 50 кг 7 повторения, и 2 с 60кг по 6 повторения, накрая правя 1 серия с 50 кг по 6 повторения
[quote author=“Belov”]Значи правя 2 упражнения за гърди , флайс с 16,5 кг дъмбел 4 серий по 7 повторения ,и от лежанка 1 серия с 50 кг 7 повторения, и 2 с 60кг по 6 повторения, накрая правя 1 серия с 50 кг по 6 повторения
Ако това го правиш 2 пъти седмично според мен ще претренираш./не ти знам личното тегло и опит, разбира се, но... съм на 99% сигуурен../
Пич, защо не пробваш една проста система, прави я само 3 седмици и ако нищо не стане, пак си мини на твойта. Гледай сега- Прави веднъж седмично гърди, като предния ден си имал почивка, прави примерно понеделника/неделя ако си почивал/.
Започваш-
1)ЗАГРЯВКА, ама яко, не да си изпукаш 1 път пръстите и да почнеш направо с 90% килограми.
2)загрявъчни 3 серии с хирок хват лицеви опори в пирамида/като гледаш да не са до отказ, че да ти спадне мускулния тонус, още от началото/
3)кофички, 3 серии пирамида със МОНГО ДОБРЕ преценени килограми, пирамидално, като покачваш повторенията със всяка серия. Ако прецениш, че няма да претренираш може да се доближаваш до отказа, или да добавиш допълнителни тежести/ама само ако имаш опит, без опит несей още/
4) мяташ се на лежанката и правиш като за маса, ама вземи прочети сайта, че да имаш повече инфо и да не правиш грешки
Дерзай,
чао
п.п. И си направи диетата и възстановяването
п.п.п. Не претендирам, че тази системка е върха на сладоледа, но от личния ми опит... мисля, че става. :)
Не е сигурно, че ще претренира. Той сам казва, че с две тренировки седмично си качва силата. А това значи, че поне засега, не претренира.
Аз лично бих препоръчал да се сменят местата на лежанката и флайс. Т.е., лежанката да е на първо място. И флайса да е само 2 или 3 серии, а не 4. И също така бих препоръчал двете тренировки седмично да са различни - примерно във втората да се прави наклонена лежанка. Две еднакви тренировки седмично няма смисъл, освен ако не искаш да дадеш приоритет на дадено упражнение.
Наи добре е сам да си прецениш дали е добре да праиш гарди 2 пъти седмично или 1 път.Ако усещаш че като ги тренираш 2 пъти имаш по голям напредък караи си така
Първо тоя tpd въобще не го слушай.Т’ва при него може и да помага,ама за първи път виждам някой да тренира по тоя начин.Т’ва е грешно най-малкото,защото лега не може да е накрая.Когато вдигаш от лег гледаш да праиш с голяма тежест а като е накрая ти си изморен и си слагаш 60 кила обаче не можеш да дигаш.Лега е основно упражнение слага се в началото.Друго как може да гледаш да се доближаваш до отказ при кофичките и да не претренираш ебаси.Ти праи максимум от способностите си,е нема ли да претренираш?
Петко К е прав,че трябва да се сменят местата на лега и флайса.
И накрая мога да ти кажа,че никой не може да ти каже дали претренираш(освне некой доктор),сам трябва да го усетиш.
Бъди малко по-сдържан при коментарите си! Ок?
kaloiancho
Значи лега винаги го правя преди флайса просто така ми доиде да го напиша :D .Аз не претренирам , имам си тонус след тренировката и не се чувствам изморен, и по следващия път като правя пак гърди нито болка нито нищо, все едно за пръв път в седмицата дигам от лег.А относно кофичките, ми като правя преди да легна на лежанката и като легна не се чувствам добре ,а не прекалявам с кофичките.А както по нагоре казаха не си изпуквам пръстите и да мисля тва за разгрявка, винаги разгрявам около 5-6 минути и чак тогава лягам на лега.
[quote author=“Belov”]Значи лега винаги го правя преди флайса просто така ми доиде да го напиша :D .Аз не претренирам , имам си тонус след тренировката и не се чувствам изморен, и по следващия път като правя пак гърди нито болка нито нищо, все едно за пръв път в седмицата дигам от лег.А относно кофичките, ми като правя преди да легна на лежанката и като легна не се чувствам добре ,а не прекалявам с кофичките.А както по нагоре казаха не си изпуквам пръстите и да мисля тва за разгрявка, винаги разгрявам около 5-6 минути и чак тогава лягам на лега.
Това за пръстите го казах хиперболично. 5-6 минути е нищо като времетраене за загрявка. Ако искаш опитай това което казах.
след кофички не знам какво не ти е добрето, но все пак това е ТРЕНИРАНЕ, не ядене на бахур, много ясно, че няма да се чувстваш свеж и релаксиран като репичка/поне не в началото, после, точно така ще се чувстваш/ :lol:
Значи като правя кофички се уморявам и като направя лега и нямам сила за флайс.Е знам 4е няма да се чувствам свеж като репичка :lol:
[quote author=“Belov”]Значи като правя кофички се уморявам и като направя лега и нямам сила за флайс.Е знам 4е няма да се чувствам свеж като репичка :lol:
Еми щом е така, особено ако имаш и треперене и повечко немощ на флайса, то сигурно претренираш. Просто не го прави. Може да варираш упражненията всяка седмица да сменяш по нещо. Но ги прави качествено и като за маса.
Треперне нямам , но претренирам когато правя кофички, не го харесвам тва упражнение колкото и да ми го препоръчват