18.05.05
13:12
Как е по добре..
Много (6-7) упражнение с по 2 серии с по 6-7 повторения
или
Малко (2-3) упражнения с по 3-4 серии с по 6-7 повторения
Тоест добре ли е да се разнообразява тренировката? Или да се съсредоточа върху 1 базово и 1-2 оформящи ?
първата серия от едно упражнение си е чисто загряваща, и трябва да си доста добре подготвен физически и психически за да се натовариш добре само от 1 серия- това си е чисто хеви дюти :). прави си по 2-3-4 упражнения с по 3-4 серии( и всичко е жица..:)
по-скоро съм любител на втората методика,чак 7 упражнения,иначе за начинаещ не е зле а прави по-разнообразен трен
19.05.05
09:42
Методиката за какво е? И какви са тежестите, има ли пирамид, дроп серии и т.н.?
[quote author=“Martin”]Аз съм любител на нещо средно - 2 упражнения по две серии :D
Аз пък си правя 3упр по 3 серии, като тежестите ми са значително по-малки, или само с тази на тялото.
А това 6 упр по 2 серии, ми се вижда доста недобро...
Губи се концентрацията, когато скачаш от упражнение на упражнение. По - добре по - малко упражнения, но изпълнение по - качествено. Аз лично препоръчвам две различни тренировки, които да се редуват. Не е казано, че трябва всички възможни упражнения да се правят в една тренировка :)
подкрепям 2 вариант така ще ти останат и упражнения с които след време да си направиш напълно нова тренировка и да “изненадаш” мускула
19.05.05
21:29
Дам, аз правя 3 упражнения с по 4 серии с по 10-10-8-8(при повечето упражнения) повторения.