07.05.11
19:33
Здрвайте!
На 17 години съм 1.85 висок и тежа 84кг.Имам 3месеца стаж във фитнеса,като за тези 3 месеца качих около 14кг,спрях цигарите(пуших около 4 години за мое голямо съжаление,но какво да се прави детска ми работа) и ръцете ми пораснаха с 7-8см ( бяха 29см,а сега са 36лявата,37 дясната в студено състояние).Проблемат е,че краката ми бая се омазниха(пих Мас ъп гейнер),а искам красиво и хармонично тяло.Въпросат ми е дали с тичане по 20-30минути на ден и от време на време на кростренажора,ще стопя мазнините по краката без да губя маса от кръста на горе?Гледам да се храня здравословно - не ям сладко,пържено и не пия газирано.Определям начинат си на хранене като ВВД - като целта ми е да кача маса.но не искам мазнини по краката.
Благодарско в аванс ! :)
07.05.11
19:37
Пробвай въглехидратна ротация - http://www.bb-team.org/articles/1580_oformyane-chrez-vaglehidratna-rotatsiya#axzz1LJAjmg00
07.05.11
19:54
Бюджета не ми позволява определен хранителен режим,но както по горе споменах гледам да наблягам на въглехидратите.Закусвам мляко с овесени ядки и 2 банана,като междино хранене ям сандвичи с извара и кашкавал-запечени,или пък извара и домат,като хлябът е ръжен-пълнозърнест.Също така преди тренировка хапвам въглехидрати:картофи,ориз,бобец,а пък след задължително пилешко месо,или пък свинска рибица...по късно повтарям междинното,за вечеря хапвам каквото има,като задължително НЕ консумирам сладко,пържено,газирано и всичко което съм изчел,че НЕ трябва да хапвам във този така полезен сайт :).
07.05.11
20:59
казано от Боби Велинов на 07.05.11, 19:54:
Бюджета не ми позволява определен хранителен режим,но както по горе споменах гледам да наблягам на въглехидратите.Закусвам мляко с овесени ядки и 2 банана,като междино хранене ям сандвичи с извара и кашкавал-запечени,или пък извара и домат,като хлябът е ръжен-пълнозърнест.Също така преди тренировка хапвам въглехидрати:картофи,ориз,бобец,а пък след задължително пилешко месо,или пък свинска рибица...по късно повтарям междинното,за вечеря хапвам каквото има,като задължително НЕ консумирам сладко,пържено,газирано и всичко което съм изчел,че НЕ трябва да хапвам във този така полезен сайт :).
Ем пробвай да намалиш въглехидратите малко да стане РБД за определено време ,и другото нещо което за мене е много голяма грешка е че ядеш голи въглехидрати а не трябва,преди тренировка яж една ябълка вместо това което изброи а след тренировка с месото яж тези неща които ядеш преди трен :)
07.05.11
21:02
Ок мерси за съветите,а я да се възползвам - като по разбиращ,как мислиш да мина ли на НВД?Щото нали се качва чиста мускулна маса :)
07.05.11
22:21
НВД е за загуба на мазнини и като добавка... загуба на мускулна маса. Не ти я препоръчвам. РБД би била по-ефективна програма.
07.05.11
23:38
казано от picco ’ на 07.05.11, 22:21:
НВД е за загуба на мазнини и като добавка... загуба на мускулна маса. Не ти я препоръчвам. РБД би била по-ефективна програма.
Не съм съгласен с теб и то изобщо ако си загубил ММ по-време на НВД значи си изградил некадърно диетата от 4 седмици съм на НВД загубил съм точно 4кг и всичко е мазно и вода .Но все пак за случая на автора да най-добре ще е РБД.
08.05.11
07:40
Боби, за съжаление това няма как да стане. Точковата редукция е разбит мит. Когато искаш да редуцираш мазнините си в определена зона от тялото си, трябва да започнеш да се храниш по определен начин. Тялото гори мазнини от цялото тяло, а не само от определена зона. Т.е. ако намаляш мазнините в краката, ще намляш и тези в горната част на тялото. Е, ако в горната част на тялото нямаш много мазнини, а всички са се наляли в краката, най-вероятно най-голямата загуба на мазнини ще дойде от тях.
08.05.11
09:42
От кръста нагоре нямам много мазнини,малко по корема.Проблемната зона са краката.Искам с течение на времето,да направя мускулесто тяло без мазнини.Как мислиш дали НВД е режимат за мен?
08.05.11
09:49
казано от Боби Велинов на 08.05.11, 09:42:
От кръста нагоре нямам много мазнини,малко по корема.Проблемната зона са краката.Искам с течение на времето,да направя мускулесто тяло без мазнини.Как мислиш дали НВД е режимат за мен?
През първите месеци от тренировките си, начинаещия може да постигне както увеличаване на мускулната си маса, така и изгаряне на подкожни мазнини...макар и несъзнателно, това се случва. Според мен трябва да потренираш още няколко месеца (5-6) и чак тогава да мислиш за диети редуциращи подкожните мазнини. Най-добре е да продължиш да се храниш равномерно и балансирано т.е. РБД е режимът за теб. След време, когато натрупаш опит и достатъчно мускулна маса можеш да изкараш един цикъл за редуциране на подкожните мазнини и оформяне. Да, неприятно е в началото да ходиш с мазнини, но нещата в тази сфера се движат бавно и поетапно. :)
08.05.11
10:05
За сега ще се придържам към съвтът ти.Благодаря на теб,както и на другите отзовали се на въпроса ми ! Надявам се тичането 20-30 минутки на ден,за въздух(както казах съм бивш пушач) и за допълнителното топене на някоя и друга подкожна мазнинка,няма да пречи на процеса на покачване на мускулна маса :)
08.05.11
10:31
Не тичай всеки ден. Може би 3,4 пъти на седмица е идеално, като се стараеш всеки път да тичаш по-продължително или по-бързо.
08.05.11
10:57
Казаното от теб ми се вписва точно по график :) Понеделник,вторник,четвъртък,петък по 20-30 минутки тичане.Сряда ми е ден за крака,а събота и неделя почивам.
08.05.11
15:05
И аз съм за РБД + кардио, според мене качи си масата, която искаш и тогава чисти, но мисля, че и РБД ще посттигнеш желания резултат, просто ще отнеме по дълго време.Успех с целите! :)
08.05.11
17:17
По принцип за проблемните зони пробвай с yohimbine по 15мг на ден за 1 месец и би трябвало да се махнат мазнините по корема и краката :)
08.05.11
17:31
@ Божидар Стефчев - и аз се спрях на РБД + кардио,а се поразрових малко за продуктат,който Филип Буцев спомена.Дали РБД+кардио+йохимбин ще окаже се окаже добра комбинация,как мислите?