Отделен ден за бицепс !

08.05.11
22:28

Как ви се вижда идеята за тренировка само на бицепс в даден ден.
Примерно: 1.Сгъване с прав лост - 3 серии
            2.Сгъване с дъмбели от наклон - 3 серии
            3.Скотово с щанга/дъмбели - 3 серии
            4.Концентрично - 3 серии

Трицепса го играя след рамото и го усещам много добре така !
А и все пак да внеса малко разнообразие : )
СТАЖ - 10 месеца ....  ръст 189 , тегло 97 кг !

По - здрави !

08.05.11
22:33

Вижда ми се грешно да отделяш цял ден за толкова малък мускул абсолютна загуба на пари и време ,плюс това ръката става по-голяма от трицепса не от бицепса :) ,според мен най-добре го сложи бицепса с гръб :)

08.05.11
22:41

А според мен ръцете можеш да ги играеш и 2 пъти седмично, при мен най-добър ефект така...
1. гърди бицепс корем
2. гръб кръст
3 почивка
4 рамо трапец трицепс
5 крака
6 бицепс, трицепс вкъщи с дъмбелите..
7 почивка
Много съвети са ми казали и тук и във форума, но най-добре е да разбереш какво работи най-добре за теб. Тук могат да ти кажат, че и от 6 серии бицепс/трицепс след гърдите/гърба ще ти пораснат ама друг път. При мен трябваха 20 серийки допълнително за да има растеж.

АН

08.05.11
23:00

Защо един отделен ден?! Нека са два.

08.05.11
23:16

Толкова много упражнения за този малък двуглав мускул е ненужно. Едно многоставно и едно изолиращо е предостатъчно. Айде и още едно - напомпващо за миризма.
1.Бицепсово сгъване прав с прав/крив лост
2.Скотово или концентрично
3.Сгъване на долен скрипец (напомпващо).

Друг вариант е в 2 отделни дни да тренираш бицепс с по 1-2 упражнения.

09.05.11
17:18

Нали мислеше да почваш ХИТ програма? Относно темата в отделен ден за бицепс има също толкова смисъл колкото в отделен ден трапец, отделен ден прасец, отделен ден задно бедро и тн.

Мнението беше редактирано от default на 09.05.11 17:20.

09.05.11
20:39

За ХИТ програмата, пробвах, но не мога да направя пълноценна тренировка! Просто съм такъв тип, че по - продължителните тренировки ми се отразяват по - добре, по - добре го чувствам !

Относно темата, обичам да тренирам и го правя 5 пъти седмично! А просто последните няколко пъти играех трицепса след рамото и го усещах много много добре ( не че след бицепса не де ).А за бицепса, да - малък мускул е,но защо пък да не му се обърне по - спец. внимание ;)

Поздрави !

P&

09.05.11
21:03

Ако беше пуснал тая тема 6,7 месеца по-рано, може би някой щеше да ти обърне внимание, но сега... Помисли над това да тренираш краката, гърба, гърдите в 2,3, 4 дни даже, а не бицепса :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1