09.05.11
00:43
Добър вечер на всички :), значи въпроса ми е следния :
Ще е проблем ли, ако вкарам още 1-2 упражнения за бицепс с програмата ми?
Ето и нещо за мен :
Години 16
Ръст 172 см
Kилограми - 65кг
Стаж 2 години ( 5 месеца без прекъсване в момента )
Програма, по която тренирам в момента - http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa
Цел към която се стремя - покачване на мм , ( снимката )
Преди правех по 4-5 упражнения за бицепс и се чувствах добре, но сега само с 3 упражнения по 8 повторения...
Поздрави ;)
Темата беше редактирана от Borko на 09.05.11 00:45.
09.05.11
01:09
снимката е целта..... нали? Щото ако не е май няма кво да се каже.
09.05.11
10:34
По-скоро не е до брой упражнения, а до брой серии. Типично бодибилдърски е да тренираш мускулна група с (примерно) 4 упражнения х 2 серии, отколкото 2 упражнения х 4 серии. Естествено и повторенията оказват влияние.
Мисля, че програмата, по която тренираш в момента съдържа достатъчно упражнения и серии за ръцете. Ако ще вкарваш още упражнения при ръцете, то трябва да е за трицепс, а не за бицепс (с оглед големината на мускула). Ако искаш голяма обиколка на мишницата, уголеми трицепса, а не бицепса. :)
казано от ProXxX на 09.05.11, 10:34:
По-скоро не е до брой упражнения, а до брой серии. Типично бодибилдърски е да тренираш мускулна група с (примерно) 4 упражнения х 2 серии, отколкото 2 упражнения х 4 серии. Естествено и повторенията оказват влияние.
Мисля, че програмата, по която тренираш в момента съдържа достатъчно упражнения и серии за ръцете. Ако ще вкарваш още упражнения при ръцете, то трябва да е за трицепс, а не за бицепс (с оглед големината на мускула). Ако искаш голяма обиколка на мишницата, уголеми трицепса, а не бицепса. :)
Трицепса се натоварва добре, на другия ден мускулна треска върху него, а на бицепса колкото и да правя каквото и да правя спрях да имам мускулни трески и прочие... тренирам 3 упражнения по 3 серии по 8 повторения на всяка серия на упражнението добавям килограми ..
09.05.11
19:13
добре де трицепса е по-голям няма спор но това ‘’уголеми трицепса а не бицепса’’ според мен е малко ..... демек дай да прайм само трицепс, защото той е по-големия мускул от двата.. и двата мускула са еднакво важни.. Всеки мускул е еднакво важен спрямо останалите :)
09.05.11
19:30
Е, че ти тълкуваш грешно думите ми е друг въпрос. Арнолд също е казал, че идеалната мишница е 1/3 бицепс и 2/3 трицепс. Също така, трицепса е мускула, който прави мишницата голяма дори и в отпуснато състояние...та, това имах в предвид...че големи ръце не се правят само от бицепс. :)
09.05.11
19:43
Пробвал ли си ден за ръце ???
Направи 2-3 тренировки по тази програма. Ако не ти се отрази добре, ще ти предложа това:
- Изтласкване на щанга от лег с тесен хват – 4x10-12 (Триглави мишнични мускули, трицепси (Triceps brachii))
- Френско с лост – 3x10-12 (Триглави мишнични мускули, трицепси (Triceps brachii))
- Трицепс на въже / кофички за трицепс – 3х10-12 (Триглави мишнични мускули, трицепси (Тriceps brachii))
- Бицепсово сгъване с щанга – 3х8 (Двуглави мишнични мускули, бицепси (Biceps brachii))
- Кръстосано чуково сгъване с дъмбели – 3х12 (Бицепси дълги глави - водят (Biceps Brachii, Long Heads))
- Чуково сгъване от скот / концентрично сгъване – 3х10 (Бицепси (Biceps brachii), дълги глави), Брахиалиси (Brachialis anticus) – зависи от хвата)
- Суперсерии за предмишница от: Извъртане на горен скрипец + Сгъване с крив лост в надхват – 3х12
Тук съм разделил упражненията така, че да натовариш цялата ръка. Накрая суперсетовете за предм. можеш да ги промениш. :)
Само идейки ти давам. Виж кое от твоите упражнения кой мускул натоварва и си направи една такава “равносметка” :)
10.05.11
19:43
10-12 повторения МНОУ УА... Коко... :D 6-10 според мен като упражненията са добри дето ги е дал колегата