Ring Power

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.05.11
11:12

Happy B-day Жив и здрав да си Любчо всичко най-добро и само нагоре по пътя :)

13.05.11
13:16

Честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве,щастие,сила,късмет и всичко най-хубаво да ти се случва! :)

29.05.11
14:13

Благодаря на всички за пожеланията! Не бях влизал от много време и чак сега виждам : )

Мнението беше редактирано от Voyager на 12.05.12 09:47.

11.05.12
22:48

No weights. Снимам преди да специализирам планч/предна везна. Ще тренирам само това на халките и хендстенд преси на земя.

Краката ще са суинг с 2х16кг пудовки високообемни и sissy squat.

Яденето ще е обилно, няма да го описвам, ВМ-НВД както винаги (макар че няма да се церемоня за въглените).

В момента имам корав front lever, но в планча съм доста начинаещ и следователно ще е приоритет. Очаквам 2-3кг покачена маса до края на специализацията. Последните месеци се лигавя само с лицеви и набирания и затова очаквам сериозен напредък.

Мнението беше редактирано от Voyager на 11.05.12 22:49.

12.05.12
09:41

25 deadstop HSPU* (на речници по английски :д за удължена амплитуда, опирам темето в пода за 2 секунди)
L-sit hold на земя 6х10сек
50 double KB swings*
50 serratus push ups

*обща бройка

18.05.12
19:54

Уча за колоквиуми (и изпити) и като цяло стресът е много. Успях да потренирам обаче, съобразено със стъстоянието ми.

Deadlift 100kg 40reps
Sissy squat 40 reps
Calves с лично тегло, до болка

В ‘’нетренировъчните дни’’ правя символично HSPU, няколко серии (около 10) tucked planche hold по 5-6 секунди, лигавя се на халките и правя малко асистиращи за пре**ания ми ляв сератус.

Вчера правихме норматив по физическо за лицеви, спряха ме на 50, а аз тъкмо започвах :д

Защо имаш толкова повторения на тягата?

18.05.12
20:06

Е как защо? За хубаво дупе ;d ;D

18.05.12
22:21

Хубаво или голямо!? :D :P

18.05.12
23:09

Ако направя неестетично голям г*з от тяга, режа си главата ; )

19.05.12
14:09

Днес лека треска от тягата. За съжаление може би от ядове, стрес и ангажименти се чувствам ужасно психически, скован съм и постоянно ми е неспокойно и нервно. Взех всички колоквиуми + поправките и сега се готвя за сесия. Само като си помисля, че имам да се готвя за Анатомията и ме облива горещина, като жена в критическата :д

Поне спя добре и не съм сънлив, работя ефективно и съм съсредоточен. Имам усещането обаче, че се стапям и макар това да е само усещане... не е никак гот. Чудя се дали да не вкарам въглен под формата на ориз, за да се поугоя и да си протектирам масата, но не знам това до какво ще доведе.

Също така мисля да си взема някакъв адаптоген, че това постоянно четене, зорене и седяне у нас ми скапва психиката и се тормозя психически и физически. Ако знаете нещо подходящо, препоръчайте ми.

Днес ще позапаля прасеца, но като цяло ще почивам от други тренировки. Напоследък се храня много високобелтъчно и смятам да понамаля протеина, защото не ми се отразява добре. Ще вдигна мазнините и дори въглените (малко). Довечера ще се съберем приятели да гледаме мача, после евентуално диско и от утре ще съм заключеник в мрачния затвор на образованието.

Ии малко хубава музика:

19.05.12
15:23

Хаха, споко, не си сам с анатомията, колкото и да я четем няма научаване. :D Медицина ли учиш и ако да, къде? Аз съм в София, 2ри курс :)

19.05.12
15:42

От Варна съм аз. Медицина, 2ри курс. Радвам се, че споделяш мъката ми ;D

20.05.12
19:19

Днес:

Inverted hang to Full Front lever (3sec) to Tucked Back Lever (5sec) - не броях сериите, може би от порядъка на 6-7
Deadstop HSPU x 10
Diamond push ups x 30
Pull-ups х 50
Biceps tendon conditioning for planche

Вкарах един цял варен картоф, доста голям, преди тренировка. Няма такова напомпване. Чувствах се все едно съм на азотен буустер. Явно много ниските въглехидрати през повечето време ми изострят много чувствителността и разликата се усеща. Забелязвал съм и преди този ефект, но незнайно защо, само при картофите. Тестените изделия, дори ориза при мен не са давали такъв положителен ефект, по-скоро си спомням случаи с негативно влияние.

Възможно ли е да е плацебо напомпването от картофа :D ?
Biceps tendon conditioning for planche - планча с китки назад ли ще го правиш? Смисъл пръстите да сочат назад.

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 21.05.12 12:57.

21.05.12
08:22

Винаги усещам голяма разлика... може винаги да е плацебо. Дори преди самата тренировка ми изскачат вени и се чувствам ‘’анаболно’‘.

Planche го правя винаги с пръстите назад, за да обере бицепса възможно най-много бой. Тоя tucked back lever на халки съм го сложил заради planche-то, тъй като го правя на халки с длани, сочещи надолу, което пак зверски товари бицепса.

А това, което съм го писал като biceps tendon conditioning - това са planche leans… с крака на земята, но тяло много изнесено напред, дланите естествено назад.

28.05.12
21:10

Днес:
Double 16kg kettlebell swing & front squat 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10

С почивки. Не съм в кондиция и нямам въздух. Целта ми е да ги направя на един път. (Схемата е, например на 4та серия правиш 4 обръщания и след тях 4 клека).

Също така one arm ring rows, straight bar curls на 40кг. Има нещо в това сгъване с прав лост. Нещо повече от упражнение за бицепс е, дори правено стриктно.

Тези дни ще наблагам единствено и само на handstand-a и прогресиите за планч. Храната е от всичко по много, често на шейкове. Настроението - сесийно.

04.06.12
14:00

Тренировката днес:
Double 16kg KB lunges 20,15 на крак
30 sec rest
1x15 sissy squat (3 sec negatve)
1x15 single leg Glute bridge

Много бърза тренировка, отне ми няколко минути, задникът и квадрицепса гръмнаха. Нападите ги изпълнявах със стабилна пауза в долна позиция, сиси клекът с бавна негативна част и напомпването беше страшно. Сега ще почета 2-3 часа за изпитите и отивам на лостове. 30 deadhang muscle ups и Дим Да Ме Няма.

Храната: Опуквам по 200г mixed nuts на ден, около 50 г масло, 3-4 яйца. Месо и млечни почти не ям, но последните дни унищожавам по около 400-500г риба на ден, скумрия и лаврак. Хапвам здраво и авокадота, зехтинът присъства и той. Чувствам се супер, четенето се получава, намирам време малко и да излизам вечерите.

Мъча се да правя без стена headstand и да се избутвам в handstand. Oще не съм стабилен в това, но ставам все по-добър.

05.06.12
10:47

Днес доста гадна глутеус пейн ;D Няма да тренирам нищо повече от handstand 2 дена и ще гледам да хипервъзстановявам. Попрекалих със силовите възлизания тези дни, както и с предната везна. Гърбът ми е смазан. Почнах и пак да правя abwheel към стена, доста грозна треска на корема.

Ще се пробвам да вкарам 4000-5000ккал на ден днес и утре. Като почина стабилно ще пусна и едно видео на front lever, да видите как заспивам ;D

13.06.12
13:23

Ау, мина ми изпита по Анатомия, успешно... голямо бреме ми падна. Последните дни сърцето ми сигурно в покой удряше към 100/мин :D
Хич не съм тренирал, но не съм и спаднал. Много жега обаче, не ми се яде особено нито месо, нито яйца. Бухам ядки, масло и авокадота обаче, а яко белтъчна храна ям 1 път на ден, обикновено вечер. Поръчах си 5лбс синта-6 с вкус на бисквити и сметана, хем да се разхлаждам със студени шейкове, хем и анабол да влиза. Остават ми още два, сравнително по-леки изпита, но страшното мина. И в този дух подновявам тренировките, предимно deadhang силови възлизания и работа по handstand.

Докато учих най-яко и не тренирах, като че ли качих малко мускул или поне така се чувствам и може би изглеждам. Явно почивките от тренировки за по седмица, макар и некачествени почивки, си имат принос и е добре да се правят на няколко седмици.

16.06.12
18:49

Днес извергска тренировка:

5х 5-6 HSPU face-to-wall elbows tucked close grip (предно и средно рамо гръмнаха, трицепса барабар с тях)
6x fail Tucked front lever rows neutral, pronated & supinated grip (задържане в горна позиция 2 секунди)
2х 5 HSPU back to wall wide grip
2x10 hollow body wide grip ring dips
2x15 diamond push ups
2x8 ab-wheel rollout

След FL гребанията латисимусът толкова ми се напомпа... че ако бях скочил през терасата, сигурно щях да почна да планирам :Д Мишницата и предмишницата също гръмнаха, почти до пръсване.

Перките ми стават малко свръхдоминанти от многото движения в hollow body position и най-вече предната везна, че почнах да придобивам лек Internal rotation като гимнастиците. Ще наблегна на упражнения с ластици за средната част на гърба. За сметка на това усещам как перките започват да ме обвиват отвсякъде, което е много приятно усещане :д Ще постна някоя снимчица на гърба скоро :p

От няколко дена правя по 100 повдигания на пръсти с пикова контракция.. всеки ден (по идея от t-nation). Прасецът като по чудо почна да расте, до месец искам да е диамант ; ))

И да, syntha-6 има вкус на ангели. Ако не беше неприлично, щях да пия по 4-5 шейка на ден :х

В статията пише, че едно повторение отнема 6 секунди, аз не мога да си представя как едно повдигане отнема толкова. Трябва да се задържи в горна позиция, или просто да се прави свръх-бавно?

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 16.06.12 19:11.

16.06.12
19:17

По принцип е 2секудни позитивна, 2 негативна, 2 пикова контракия и без пауза долу. Аз обаче го правя само с 2 сек горе, а другото не му мисля много.

16.06.12
21:29

Цял живот се мъча да си направя прасеца, колкото бицепса... накрая направих бицепса колкото прасеца :D
Заинтригува ме тази идея със 100-те повдигания, ще взема и аз да я пробвам и ще мериме :)
Само кажи ти от какви размери тръгваш, че ми е интересно кво ще стане, аз съм на 37-8 отпуснат, стегнат няма голяма разлика :(
Успех!

16.06.12
21:38

Само кажи ти от какви размери тръгваш, че ми е интересно кво ще стане, аз съм на 37-8 отпуснат, стегнат няма голяма разлика

за прасец - ситни подскоци на 1 крак, до откат че и след това.

казано от Voyager на 16.06.12, 18:49:

лек Internal rotation като гимнастиците.

Какво имаш предвид?

16.06.12
22:57

И моя прасец е около 37, нз дали меря правилно. Или поне беше, загубих си метъра доста отдавна, но ако тръгна да го търся ще го намеря.

Internal rotation е завъртане на мишницата навътре, водещо до леко изгърбване. Виж клипове на гимнастиците и на повечето легаджии и ще добиеш представа.

16.06.12
23:05

Еххх... с тия малки прасци. Ами моите 43-44, а бицарата е 37-38, колко още сгъвания за бицепс трябва да направя... :D

Мнението беше редактирано от Old Timer на 16.06.12 23:09.

17.06.12
18:08

Днес:

1 arm 16kg KB swing 2x20
Double KB swing 2x16kg 3x15
sissy squat x fail-5sec rest-fail-5sec rest-fail

Прасеца не можах да го направя, затова ще го направя преди лягане. От sissy squat-a бедрата ми толкова се запалиха, че като почнах прасеца самото стоене изправен все едно ми забиваше нож в квадрицепса. Това упражнение... просто е единственото, което при мен така отчетливо изгаря целия квадрицепс от коляното, до самата тазобедрена става. И трите отказа бяха от парещата болка по цялата дължина на мускула.

Защо правиш толкова обемен клек?  Няма ли да ти пречат големите и тежки крака в гимнастическите неща?

17.06.12
18:53

Пестя пари от жилетка с тежести ; )

едит: а сериозно - краката ми в никакъв случай не са големи, но дори и да станат, силата на горната част с времето би се адаптирала. Много държа краката ми да са мускулести и да си личи, че се тренират, стои грозно да си развит нагоре, а краката да са безформени щеки.

Мнението беше редактирано от Voyager на 17.06.12 19:06.

26.06.12
11:15

Преди два дена - учих 12 часа, гледах мача Италия-Англия (Пирлоооооо!), спах 3 часа, учих след това още 3, отидох на изпит по Физиология и го взех с 5. За съжаление в момента се чувствам отвратително, но това е положението. От няколко дена пия Родиола на NOW и смея да кажа, че има чувствително влияние върху психиката (концентрация, мобилизираност и известно спокойствие може би, настроение). Така че до края на сесията ще продължа да я пия, след това ще направя малко почивка.

Поръчах си Green Magnitude, ще изкажа впечатления като го започна. Тренировките последните дни символични, днес обнових, доколкото имах сили:

15 мин front/back lever on rings съчетания
tucked front lever pull ups x 25
Wide grip ring dips x 25

Доволен съм, но за съжаление се чувствам все едно съм наполовина на тоя свят. Това да спиш малко и да си под напрежение не е работа.

26.06.12
11:25

Абе да те питам предната или задната везна ти е по-лесна? На мен всички ми казват, че задната е по-лесна, а аз на нея овисвам като сопол...
Търсих в нета някакви прогресии, ама съм нахален и питам :)

26.06.12
11:31

Принципно задната е по-лесна, но аз съм по-силен на предната, защото съм я тренирал МНОГО повече от задната. Задната от скоро я правя и то в обратен хват, за да си заздравявам сухожилието на бицепса за full planche. Което и я прави много по-трудна .

Задната е повече до свикване, докато за предната се иска яко сила. Сега ще експериментирам да я правя в доста по-голям обем да видим как ще ми се отрази на масата на гърба и като цяло на пресата.

26.06.12
11:34

Мойта логика идва от това, че като цяло дърпащите са ми доминиращи и съответно предната ми е по-лесна, все още с 1 крак де хаха
Докато за задната в нормален хват се иска доста яки рамене, в обратен яко товари бицарата, да...
Ако ми измислиш някаква готина прогресия за задната, ще черпя :)

26.06.12
11:39

Tucked back lever > Advanced tuck> Straddle > Full

2 пъти в седмицата прави общо по 60 секунди tucked, докато не можеш да направиш тея 60сек наведнъж и повтори същото за advanced tuck след това. При straddle 15 секунди ти е целта обаче и след това минаваш на full. Препоръчвам ти обратния хват, тъй като по-нататък тази сила в бицепса и якостта на сухожилието ще ти е много от полза.

26.06.12
18:56

Интересни тренировки , Voyager :) Нямам търпение да видя предната ти везна !

26.06.12
19:52

Ще хвана някой да снима другия път като тренирам и ще кача ; )

27.06.12
10:24

@gotcha- аз научих задната чрез спускания с 1 крак. Спускаш с един крак и когато стигнеш хоризонтална позиция изпъваш гърдите си, в по-свит вариант в гърдите по-лесно се спуска везната.
Кой вариант визирате като по-труден- с надхват (длани към лоста) или подхват (длани към лицето)? Не смея да пробвам подхват имам чувството, че ще си извадя лактите.

@Voyager - би ли споделил каква прогресия си използвал за научаването на предна везна?

http://www.youtube.com/watch?v=cPPr9HRWve4&feature=youtu.be

Това ми е текущия прогрес, но не мога да се “облегна” изцяло на гърба си и почти цялата везна я държа на предмишници.

П.С. Имаш интересен дневник и интересни тренировки, взимам много идеи от теб, продължавай в същия дух.

27.06.12
11:13

Преди време успях да я направя от 1вия път, full front lever, макар и малко грозен. Формата изчистих и се научих да го държа за повече време предимно със спускания от inverted hang, но ако можех да върна времето, щях да я започна по друг подход. Coach Sommer има яка методика:

“Tucked back lever > Advanced tuck> Straddle > Full

2 пъти в седмицата прави общо по 60 секунди tucked, докато не можеш да направиш тея 60сек наведнъж и повтори същото за advanced tuck след това. При straddle 15 секунди ти е целта обаче и след това минаваш на full.”

Това съм го написал за back lever, но в пълна сила важи и за предната везна. На видеото си доста потъваш, не си за full още. Направи си advanced tuck поне 60 секунди и тогава мисли за full. На пода прави hollow body postion и се научи да го държиш 30 секунди, това ти обезпечава силата на корема за предната везна. При предната везна пак гледай да си в hollow body, но лопатките трябва да са по-събрани (не fully retracted, но определено не и protracted като при Planche).

Тренировката ми днес, изродска, на гладно с green MAG:
HSPU 6setsx4-5 с лице към стената, 2х4 с гръб към стената; handstand hold (това ми е най-слабото движение, всичко на ръце, а е толкова важно, трябва да го приоритизирам сериозно)
Rings turned out support to underhand back lever (!!!) x4   Тук усърдно се опитах да се контузия. Не съм още за това. От support бавно се спускам с колкото се може по-прави ръце в нещо като maltаse-кофичка и влизам в задна везна. В края на спускането усещам направо ток по бицепса, изгаряне, рамото също много го отнася. За съжаление с обратния хват при това съчетание успявам да задържа везната само за миг.
DB curls 17kg, 12kg няколко серии близо до отказа и веднага след това super slow chin up
Ab wheel 3x6
Face pull, bent over band pull-aparts в доста повторения накрая.

И яко плацебо от половин доза green mag преди трен, голямо напомване и бързо отиваща си умора :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1