Цялостен Режим

20.05.05
20:52

Колеги та така.На 19 г съм
Стаж в залата 1 месец (по принцип съм тренирал и преди знам страшно много неща в тази област но стрикто режимче имам от месец и мисля вече да си тринирам без спирка)
Не съм взимал никакви добавки.Висок съм 185 см и тежа 103 кг :shock: .Със следната методика съм свалил 5 кила за този месец, 3 см в талията и съм качил 1 см в бицепса.

Тренировката

Ден 1
  Гърди
1 - Бенчпрес 
1х30   ,  1х20 ,  1х15 , 1х12
2 - Бутане на зъмбели от полулег
1х20 , 1х15 , 2х12
3 - Флайс от полулег
4х15
  Бицепс
1 - Прав с прав лост
1х20 , 1х15 , 1х12 , 1х10
2 - Чуково сгъване
1х15 , 1х12 , 1х10
  Корем
Нормални коремни преси
5х25
  Велометър
20-30 минути на най голямата трудност

Ден 2
  Гръб
1 - Горен скрипец зад врат
1х20 , 1х15 , 2х12
2 - Горен скрипец пред гърди
1х15 , 3х12
3 - Горен скрипец с подхват (по-тясно го хващам)
1х15 , 3х12
4 - Долен скрипец седнал
3х15
  Корем
За косите коремни мускули с гиричка наклони
5х20 (без почивка между сериите)
  Велометър
20-30 минути

Ден 3
  Рамо
1 - Преси с дъмбели
1х20 , 1х15 ,1х12 , 1х10
2 - Прав с дъмбели повдигане на ръката напред
1х15 , 1х12 , 1х10
3 - Хеликоптер
3х12
  Трицепс
1 - Скрипец разгъване
1х15 , 3х12
2 - Френско Разгъване с щанга
1х15 , 3х12
Корем
Отсечени коремни преси
5х25
  Велометър
20 - 30 мен

Забележка:Почивката между сериите е 40сек -1 мин

Диетата

Сутрин обикновенно нищо защото гледам да тренирам на гладно.
Преди тренировка едно кафе и 2 амино
По време на тренировка 1 л вода
След тренировка 2 кисели млека
Час по-късно омлет 3 яйца със сирене и салата
След 3 часа 200 грама пилешко със салата
След 1 час 1 кисело мляко
Евентуално преди лягане млечно-яйчен протеин но това по-рядко защото нещо не ми допада на вкус.
Гледам да не ям след 19 ч.
В седмицата се случва и да се отклоня от режима но това е за една ракия например и гледам да не е повече от веднъж седмично.
Протеина май ми идва към 110 грама което е малко за моите килограми но не знам как да го увелича изварата не ми понася много яйца е вредно пък много пиле . много пари  :?

С две думи целта ми е понижаване на телесното тегло пък ако трябва и мускул да горя ще се примиря защото отърваването от сланините ми е приоритет.Можеби сте забелязали че не тренирам крака и трапиц.Това е защото бях замислил 4 дневен сплит но нямах време тезе месеци но мисля да премина на такъв в началото на Юни.Също мисля да започна да ходя 2 пъти седмично на плуване.

Надявам се на насоки и за тренировката и за диетата.Повторенията добре ли са броят на упражненията и така.Вече сериозно тренирам месец и си мисля че мога да понеса повече натоварване стига да помогне за отслабването.друго да питам как ще е по-добре : да тренирам 3 пъти сидмично и 2 пъти да ходя на плуване или 4 пъти и 2 пъти плуване смисъл да не претренирам нещо.
Последната седмица тренирах като си почивах между сериите 30 сек и доста повече се изпотих дали така е по-добре или трабва почивката да си е 40 - 1. Ще си радвам на предложения за нови упражнения или суперсерии.Идната седмица ще експериментирам с идеите които надявам се вие ще ми кажете и искам в началото на Юни да имам перфектна тренировъчна и хранителна програма.Надявам се да сте имали търпение да изчетете всичко

20.05.05
21:20

По отношение на недостатъчното протеин, според мен не трябва да правиш компромис с това. Какво значи не ти понася? Това са лапешки изпълнения. Искаш или не искаш да направиш нещо. И на мен в началото ми се драйфаше от извара, обаче вече успявам да я консумирам с разни добавки и т.н. и нищо ми няма.

А най-добре взимай изолат, протеин , ще излезе много по-евтино. Сурватъчен според мен ще ти дойде добре, а и просто е много странно да казваш, че не ти понася, аз не виждам никакъв проблем с него.

А краката ги тренирай само с кардиото което правиш.
Ако искаш по-бърз резултат за стопяване на мазнините, просто увеличи кардиото за сметка на другото.

Според мен трябва да имаш прилично малки почивки между сериите, щом  тренираш за релеф/отслабване/. Не трябва да са кой знае колко големи, но не и прекалено малки да баталясваш...

още нещо- мисля, че е голяма грешка да не ядеш абсолютно нищо след 19:00. Не трябва да тъпчеш яко въглехидрати, да, обаче белтъчини 100 на 100 са ти нужно и то не малко. Мисля, че е вредно така да “отрязва” организма откъм храна, толкова рано.

Още за храната, ами тя е най-важната в слуачая. ЗА това прегледай разни рецепти, менюта и т.н. да получиш идеи за по-добро и по-евтино хранене. Аз съм абсолютно убеден, че и без да се харчат луди пари за храни може да се постигат резултати, като просто се харчат разумно и за качествени продукти, без никакви глезотии./говорим за непрофесионален спорт разбира се/

Това е което мисля,
Успех от мен!

20.05.05
23:20

каточели за гръб малко попрекаляваш или махни 1то упражнение(вместо няколко серии от упражнението прави примерно 1 напомпваща до отказ) или поне намали повторенията
щом искаш мускули яж салати от зеленчуци без мазно примерно и месо с тях и вечер задължително е щото протеинеца на добавки е добър ма друго си е като го усетиш как влиза ми тва е вкарай 2 яденета и онова горе за почивките и си добре

21.05.05
15:48

Като за начало правиш голяма грешка.Що си мислитече като отслабва човек не трябва да закусва това е най-голямата ти грешка.относно яйцата не евярно.Яж бъркани яйца например с 8бвлтъка и 2 жълтъка.Но не повече от 2 жълтъка на ден.Аз съм 180 см 73 кг и на ден поемам над 200 гр белтък.Гледай за кисели млека с мин. 5гр белтък пилешко месо извара,не забравяй фъстците(по 100 гр. на ден).Кашкавал абеееее ти избираш.НО винаги закусвай и спри приема на въглехидрати да кажем след 17 часа.Айде успех.

21.05.05
17:47

Аз бих препоръчал да намалиш повторенията - повече от 12 е излишно да правиш. Краката могат да се вмъкнат и в тридневен сплит.

Яйцата не са чак толкова вредни ;)
Пилешкото е скъпо? Еми без пари за качествено ядене не стават нещата. И аз навремето си мислех, че мога да нагъвам пици и хамбургери за по - евтино и да направя нещо, ама от както започнах да се храня по - качествено, забелязвам осезаема разлика.

21.05.05
18:22

[quote author=”Петко К”]Яйцата не са чак толкова вредни ;)
Пилешкото е скъпо? Еми без пари за качествено ядене не стават нещата. И аз навремето си мислех, че мога да нагъвам пици и хамбургери за по - евтино и да направя нещо, ама от както започнах да се храня по - качествено, забелязвам осезаема разлика.

Абсолютно правилно, само дето  гарантирам, че точно пиците, хамбургерите/дюнери, кефенца и т.н. правят скъпо храненето. Да не говорим за допълнителни екстри като цигари и т.н.

И с по-малко пари може, важното е да се мисли рационално.

21.05.05
22:54

Храненето е 60% от цялата работа....

22.05.05
12:43

Мерси за съветите колеги та значи си направих диета която да следвам приблизително:

Сутрин : 400гр кисело мляко 4/6.3/0.1
        пия Amino 2700 Universal 2 преди тренировката с едно кафе
10-11 часа :Тренировка
След нея: 800гр кисело мляко 4/6.3/0.1
След час към 1-2 : омлет 3 яйца бъркани с 100 гр извара + салата
към 4 : 200гр пилешко(до сега ядях само полуфабрикати ама от скоро се уча да си готвя сам пилешки гърди и е доста по-приятно първия път бяха като въглен ама напредвам) :)  + салата
6 часа : 400 гр кисело мляко + 200гр извара
8 часа  : 30 гр млечно яйчен протеин

Мисля че ми се връзват 200 гр протеин и малко въглихидрати
Имам питане само как да комбинирам изварата с киселото мляко или не знам и аз как да я ям
Другото: Защо повече от 12 повторения да са много ако е така само загряващите ми серии ще са по 20 така добре ли ще е ?
За моите цели няма нужда да тренирам 4 пъти?
Прехваленият L-Carnitin ще ме помогне ли или няма еднозначно мнение и на всеки действа индивидуално.
С clenbuterol има ли смисъл да се захващам или диетата си е достатъчна?
tpd изолата насипно ли се продава и каква му е цената горе долу нали е бърз протеин? Ами това е всичко като че ли мерси за помощта  :wink:

22.05.05
15:45

Приятел, упражнението за  Рамо е “ВЕРТОЛЕТ”, а не “Хеликоптер” :wink:

22.05.05
19:11

[quote author=“Rafael”]Приятел, упражнението за  Рамо е “ВЕРТОЛЕТ”, а не “Хеликоптер” :wink:

Срещал съм и двете наименования. А и аз не виждам разлика - въртолет=хеликоптер ;) Виж в речника.

JI

22.05.05
22:51

ок само не разбрах защот толкова се точиш на киселото мляко вярно и на мен ми харесва преди ми беше като мания в даскало да не тъпча хамбургери и пици съм ял и по 6 млека само в даскало но смао 1 ще кажа значи за сакуска киселото мляко не е толкова хубаво защото се усвоява бавно. по добре изяж 6 белтъка с двете амино
след закуска хапни нещоп от сорта на мусли или мляко със стафиди и фъстъци ( кисело мляко разбъркваш го със купени стафиди и фъстъци на вкус е идеално само да нее само със фъстъци гадно става :))
колкото до след 19 яж но не яж въглехидрати а наблягаи на доматки и краставици със сирене и  пии някакав протеин преди лягане , никога не съм пил ,но знам че трябва ( то аз и затова нямам добри резултати знам какво трябва да прая ма кинти нема ..... наще не дават ...)

22.05.05
23:22

За киселото мляко до колкото знам добре се усвоява прясното по-трудно го дава и за това не се приема с друго.Тва за белтъците сутрин не ми беше идвало на ум :roll: В залата шефа пък ми казва да тренирам на гладно а като го гледам бая животно е.Не знам кое е по-правилно та ще пробвам и двата вариянта та който ми действа по-добре.Аре мерси към края на Юни ще пиша тук какви резултати съм постигнал :wink:

24.05.05
19:04

Какъв е точно въпроса пич ?

01.07.05
11:54

Бях казал че ще пиша какви резултати съм постигнал нищо че не са кой знае какви.В момента съм 100 кила на 185.Гръдната обиколка съм свалил с 3 сантиметра, ханша с 5 , бедрото с 2, бицепса от 39 ми стана 42.Като цяло целите ми за този месец ще са понижаване на теглото до 94-95 кила до началото на август.Забелязвам че става по-трудно свалянето но за това пък вече съм вкарал 3 пъти седмично кардио + тренировките от преди.Това е програмата по която тренирам в момента
                    Тренировката
                                Понеделник
Гърди
1. Вдигане от тилен лег - 1х20 1х15 1х12 1х10
2. Бутане на дъмбели от наклонена пейка - 1х15 2х12
3. Флайс от хоризонтален лег - 3х12
4.Кросовър - 3х12
Бицепс
1.Скотово сгъване с крив лост 1х15 1х12 2х10
2.Чуково сгъване с дъмбел - 3х12
Корем
коремни преси за горната област на корема
Вело
20-25 минути
                              Сряда
Гръб
1.Горен скрипец зад врат 1х15 3х12
2.Горен скрипец пред гърди - 3х12
3.Горен срипец с тесен обратен хват - 3х12
4.Долен скрипец  - 3х12
Корем
Нормални преси + навеждане в страни с дъмбел
Вело
20-25 минути
                          Петък
Рамо
1.Раменни преси с щанга - 1х20 1х12 2х10
2.Разтваряне встрани - 3х12
3.Вертолет - 3х12
Трицепс
1.Pulldown на скрипец - 1х20 (загрявка)
2.Вдигане с тесен хват - 1х15 2х12
3.Pulldown - 3х12
Корем
от вис
Вело
20-25 минути

Дали ще е добре вече да сменя некои упражнения?Доколкото мога да кажа рамото ми се вижда изоставаща група.Тренировката ми в петък ми се вижда най-недоизкусурена та бих приел съвети.
                  Кардиото
То идва в вторник четвъртък и събота или неделя.
Общо взето съм направил 3 вида за разнообразие и въпроса ми дали е добре или е по-хубаво само един вид.
1.Карам с колелото до парка ( 7km) там има нещо като малка писта и там тичам но още не мого много и си правя серийки по 5-8 минутки
2.Пак с колелото карам до Мария Луиза или Дианабат и там плувам.
Като начало правя по няколко дължини почевам в водата и пак така.После излизам да хвана тен 8)
3.Ходя на планина не е много но който знае ориентировъчно от Княжево до Момина Скала или от Златните мостове до Кумата.
                      Диетата
Изразява се в следното :
Пия си  L-carnitin-а  и Аминото
Сутрин на гладно тренирам или правя кардио
след тринировка 2 кисели млека
след час омлет от 2 яйца+ 2 белтъка + 100-150 гр извара
след час 1 кисело мляко
след още час 200 гр сирене с домати
след 2 часа - 200гр пилешко +гарнитура или салатка
след час - 200 гр извара
след час 1 кисело мляко
преди лягане -един млечно-яйчен протеинов шейк ~ 20 гр

Надявам се вече с този режим да си постигна целите до края на месеца пък после пак ще мисля.Ако имате мнение или препоръки бих се зарадвал да ги чуя.

01.07.05
17:11

За гърба ми се струва излишно да теглиш и зад врат и пред гърди. Остави само дърпането до гърди. Предполагам, че имаш проблеми с набиранията, ако не, може да ги включиш и тях на мястото на скрипеца. Кросовъра за гърди също е излишен според мен.

02.07.05
00:38

Наблягам на скрипеца точно защото не мога да се набирам и не знам кога ще успея най-накрая :cry: .Ако махна тези гореспоменати упражнения ще останат само по 3 упражнения за гърди и гръб което няма ли да е малко?

BA

02.07.05
07:31

Не съм чел всички какво са писали, защото ме мързеше... до някъде прочетох само.
Програмата ти е супер. Един път да видя свястна програма... В никакъв случай не махай 1 упр. за гръб 4 са добре (някой там беше казал да махнеш едното).
Диетката... сега верно са ти малко протеините, но щом не ти понася изварата ами недей я яж! tpd малко крайно се изказа, че това били лапешки изпъленния... ами човека най-вероятно няма да става шампион по културизъм. Не е нужно да си затормозяваш организма - да ядеш на зор някоя храна!!! Даже в някои случай е вредно... прочети малко от раздел хранене за диетите.
Колкото до кардиото не е хубаво така накъсано да го правиш! Като почнеш едно нещо прави си от него. Защото при кардиото целта ти е да поддържаш пулс, а така като спираш и тръгваш не можеш да поддържаш пулс. Ами това е друго няма за сега ;)
Успех !!

02.07.05
16:31

Еми мерси значи няма да променям нищо освен насоките за кардиото и след месец пак ще постна какво е станало. 8) Само BadBoy не знам коя програма си прочел като не си гледал много много темата тая по която мисля да тренирам е малко над твойто мнение

BA

02.07.05
20:30

Да е видях я екстра е... само, че не са ли ти много тези повторения... многото повторения натоварват излишно психиката...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1