Дневникът на Цвети

Темата е заключена.

Здравейте на всички и от мен. Май беше крайно време вече да си направя един дневник. От известно време чета форума и се интересувам от нвд, въглехидрати и такива работи. Причината е че преди два месеца ходих на изследвания за хормони и ми казаха, че организма ми произвежда прекалено много инсулин и ако не се спра малко със сладкото и с други такива храни и напитки като коли и питбули има вероятност да развия диабет. Диагнозата е хиперинсулинемия. Тогава реших че ще се наложи да променя начина си на хранене и да започна да спортувам. Основната цел е изчистване на излишните мазнини и поддържане на ниски нива на инсулина. На 23г. съм, тежа 47 кг. и съм висока 156 см. От два месеца вече правя кардио сутрин, ям мюсли, пиле, салатки, риба и всичко което се включва в НВД но резултатът е само едно кило надолу. Може би някъде правя грешки или е от високия инсулин, не знам. Ще се радвам да изказвате мнения.

Здравей !
Много е хубаво, че си се решила да промениш ” лошите ” си навици и да започнеш един по-здравословен начин на живот. Сега забележките...
1. Твърде лоша идея е да се хвърляш направо на НВД, имайки предвид, че допреди време си хапвала каквото поискаш :). Препоръчвам ти в началото просто да се постараеш да премахнеш лошите навици, а не директно да се хвърляш на диети. Лека полека изключваш това шоколадче, онази вафличка и така.
2. Чудесно е, че си започнала да бягаш. Но би било добра идея и да посещаваш фитнес залата (не кардио уредите) а да започнеш силови тренировки, тъй като с кардиото ще гориш освен мазнините, евентуално и мускул :).
3. Опиши храната и тренировките си по-подробно.
Успех с начинанието и ти пожелавам много упоритост !

1.Ами първо аз ям СТРАШНО МНОГО СЛАДКО, яла съм и по три парчета торта на веднъж, после сникърсче, вечер по един шоколад милка с лешници, страхотия :) Сега се опитвам да спирам сладкото а когато много ми се дояде си хапвам диетични бисквити или такива работи, които нямат захар.
2. имам кростренажор и всяка сутрин почти ставам в 6.00 и кардиото е около 30- 40 мин. А за фитнеса съм се замисляла и ще започна да ходя, само да ми остане малко свободно време, защото за сега всичко се върти около работа, лекции и нямам време да се обърна,камоли за нещо друго.
3. А храната е нещо такова- след кардиото хапвам овесени ядки или мюсли. в 10.00 (примерно) една ябълка, за обяд 100 гр. пиле + салата, в 16.00 2 филийки хляб финес+ 50 гр. моцарела + доматче. 19.00 Пак пиле със салатка, може и портокалче. Горе долу по 900 кал на ден. Похапвам и варени яйчица, рибка пак със салатки такива работи.
А и между другото миналия месец изпих една опаковка FYRE+ SPYSE и резултата е нулев. Нищо не става от тях.

13.05.11
19:50

Подкрепям това което казва Михаел Иванов. Искам да добавя, че ако не издържиш на някое изкушение може да му се отдадеш, но имаи предвид, че от 1 парче шоколад не си пропиляла деня си - продължи си режима, вместо да решиш, че това е края и да изядеш целия шоколад :)
Мисля, че 900кал/ден са прекалено малко.

казано от Цветелина Вельова на 13.05.11, 19:26:

...миналия месец изпих една опаковка FYRE+ SPYСE и резултата е нулев. Нищо не става от тях.

При какъв хранителен режим?

режима е НВД. Не знам дали фетбърна не действа или е от прекалено многото инсулин, който тялото ми произвежда. Колко би трябвало да са калориите според вас за НВД. На 23 год съм, 47 кг и 156 см височина?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1