13.05.11
17:30
Здравейте на всички и от мен. Май беше крайно време вече да си направя един дневник. От известно време чета форума и се интересувам от нвд, въглехидрати и такива работи. Причината е че преди два месеца ходих на изследвания за хормони и ми казаха, че организма ми произвежда прекалено много инсулин и ако не се спра малко със сладкото и с други такива храни и напитки като коли и питбули има вероятност да развия диабет. Диагнозата е хиперинсулинемия. Тогава реших че ще се наложи да променя начина си на хранене и да започна да спортувам. Основната цел е изчистване на излишните мазнини и поддържане на ниски нива на инсулина. На 23г. съм, тежа 47 кг. и съм висока 156 см. От два месеца вече правя кардио сутрин, ям мюсли, пиле, салатки, риба и всичко което се включва в НВД но резултатът е само едно кило надолу. Може би някъде правя грешки или е от високия инсулин, не знам. Ще се радвам да изказвате мнения.
13.05.11
18:54
Здравей !
Много е хубаво, че си се решила да промениш ” лошите ” си навици и да започнеш един по-здравословен начин на живот. Сега забележките...
1. Твърде лоша идея е да се хвърляш направо на НВД, имайки предвид, че допреди време си хапвала каквото поискаш :). Препоръчвам ти в началото просто да се постараеш да премахнеш лошите навици, а не директно да се хвърляш на диети. Лека полека изключваш това шоколадче, онази вафличка и така.
2. Чудесно е, че си започнала да бягаш. Но би било добра идея и да посещаваш фитнес залата (не кардио уредите) а да започнеш силови тренировки, тъй като с кардиото ще гориш освен мазнините, евентуално и мускул :).
3. Опиши храната и тренировките си по-подробно.
Успех с начинанието и ти пожелавам много упоритост !
13.05.11
19:26
1.Ами първо аз ям СТРАШНО МНОГО СЛАДКО, яла съм и по три парчета торта на веднъж, после сникърсче, вечер по един шоколад милка с лешници, страхотия :) Сега се опитвам да спирам сладкото а когато много ми се дояде си хапвам диетични бисквити или такива работи, които нямат захар.
2. имам кростренажор и всяка сутрин почти ставам в 6.00 и кардиото е около 30- 40 мин. А за фитнеса съм се замисляла и ще започна да ходя, само да ми остане малко свободно време, защото за сега всичко се върти около работа, лекции и нямам време да се обърна,камоли за нещо друго.
3. А храната е нещо такова- след кардиото хапвам овесени ядки или мюсли. в 10.00 (примерно) една ябълка, за обяд 100 гр. пиле + салата, в 16.00 2 филийки хляб финес+ 50 гр. моцарела + доматче. 19.00 Пак пиле със салатка, може и портокалче. Горе долу по 900 кал на ден. Похапвам и варени яйчица, рибка пак със салатки такива работи.
А и между другото миналия месец изпих една опаковка FYRE+ SPYSE и резултата е нулев. Нищо не става от тях.
Подкрепям това което казва Михаел Иванов. Искам да добавя, че ако не издържиш на някое изкушение може да му се отдадеш, но имаи предвид, че от 1 парче шоколад не си пропиляла деня си - продължи си режима, вместо да решиш, че това е края и да изядеш целия шоколад :)
Мисля, че 900кал/ден са прекалено малко.
13.05.11
21:01
казано от Цветелина Вельова на 13.05.11, 19:26:
...миналия месец изпих една опаковка FYRE+ SPYСE и резултата е нулев. Нищо не става от тях.
При какъв хранителен режим?
14.05.11
12:26
режима е НВД. Не знам дали фетбърна не действа или е от прекалено многото инсулин, който тялото ми произвежда. Колко би трябвало да са калориите според вас за НВД. На 23 год съм, 47 кг и 156 см височина?