Програма за начинаещ

13.05.11
20:52

Добър ден,

Начинаещ съм и искам да ви помоля да ми помогнете с правенето на една тренировачна програма. В отношение ядене съм що годе добре, смисал ям по 5-6 пъти на ден. На 15 години съм, 165см и 60 кг. Целта ми е покачване на мускулна маса. Тренирам 3-4 пъти в седмицата в залата. Виждам, че има много отзивчиви хора в този сайт ии реших да се възползвам :)

Благодаря предварително, fladen

то е добър вечер вече ( не съм много oтзивчив а ? ) :D :D

отностно темата : храниш се 5 пъти но как ? има разлика дали ще е с яйца и ориз или с пици и вафли :) Според мен кръгова тренировка или двудневен сплит ще са ти добре като за начало тренирай 3пъти в седмицата...

ПП: как тренираш в момента ?

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.05.11 09:50.

казано от kristiancho на 13.05.11, 21:00:

ПП: как тренираш в момента ?

и от колко време ;)

14.05.11
07:29

Както казах начинащ съм и тренирам от 1 седмица. Не се храня с вафли и пици, избягвам сладкото, газираното, тестеното. По 5 пъти на ден се храня равномерно. Ето г/д какво чм:ѝ

7;15 2-3 варени яйцаѝ
9:45 тостер филе и салата (в даскало съм ии нямам възможност, мога да го замеля с банан или каквото ми предложите)
12:00 винаги месо(може да е с ориз, с печени картофи, риба с някаква салата)
15;00 филийки с пушено филе пуешко/свинско
19;00 месо свинско със зеленчуци
21;30 100-150гр извара и 100 грама прясно мляко.ѝ

Попринцип между храненията чм банани и др плодове, а преди тренировка малко шоколадд.

Тренирам към 3:30-4 като преди тренировка чм 2 банана, 100 гр прясно мляко и както казах може малко шоколад.

Много се зарадвах, че има интерес продиктуван от въптоси.

Критикувайте строго програмата хранителната ии моля дайте ми някаква фитнес програма с трениране 3 до 4 пъти в седмицата.

Благодаря за вниманието, fladen.

П.п В момента нямам програма, но ми прочетох, че първите тренировки се тренират всички мускулни групи. Колко е вярно това, ВИЕ ще кажете. :)

Мнението беше редактирано от fladen на 14.05.11 07:31.

14.05.11
09:35

Здравей @fladen!
Във форума има ужасно много такива теми за начинаещи. Погледни първо другите теми и предложи програмата си, която си си избрал и хранителния режим.Аз ти препоръчвам това:
Тази програма е много ефективна за начинаещи, които търсят ММ: http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1LPam5m3u
Препоръчвам ти да прочетеш това: http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1LPam5m3u и http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 където можж да видиш всичко отностно хр. режим.
Избери си от тук: http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi хр. режим /препоръчвам ти ВВД/.
Храната е определящият фактор за качване на маса, в залата просто даваш стимул на мускулите си да растат. Почивай добре. И това е . :) Ако имаш някой въпроси питай.

Мнението беше редактирано от Turtlesapience на 14.05.11 09:36.

14.05.11
09:52

казано от fladen на 14.05.11, 07:29:

Както казах начинащ съм и тренирам от 1 седмица. Не се храня с вафли и пици, избягвам сладкото, газираното, тестеното. По 5 пъти на ден се храня равномерно. Ето г/д какво чм:ѝ

7;15 2-3 варени яйцаѝ
9:45 тостер филе и салата (в даскало съм ии нямам възможност, мога да го замеля с банан или каквото ми предложите)
12:00 винаги месо(може да е с ориз, с печени картофи, риба с някаква салата)
15;00 филийки с пушено филе пуешко/свинско
19;00 месо свинско със зеленчуци
21;30 100-150гр извара и 100 грама прясно мляко.ѝ

Попринцип между храненията чм банани и др плодове, а преди тренировка малко шоколадд.

Тренирам към 3:30-4 като преди тренировка чм 2 банана, 100 гр прясно мляко и както казах може малко шоколад.

Много се зарадвах, че има интерес продиктуван от въптоси.

Критикувайте строго програмата хранителната ии моля дайте ми някаква фитнес програма с трениране 3 до 4 пъти в седмицата.

Благодаря за вниманието, fladen.

П.п В момента нямам програма, но ми прочетох, че първите тренировки се тренират всички мускулни групи. Колко е вярно това, ВИЕ ще кажете. :)

Ако яйцата не ти харесват варени бъркай ги и ги направи 4-5. Прибави и овесени ядки + пр. мляко. В даскало ако имате супер маркет купи си ориз/боб/картофки + няква пържолка. Добави още въглехидрати щом си хард гейнър..

14.05.11
13:57

Благодаря, други съвети :) ?

14.05.11
14:25

Препоръчвам ти ВВД ето прочети я http://www.bb-team.org/articles/909_visoko-vaglehidratna-dieta-vvd#axzz1MJssNlX2 .Та относно тренировките програмата която Turtlesapience ти е препоръчал е много добра . . .

15.05.11
22:18

Амии да попитам друго. Понеже не загрявам много добре ии от днес имам болка в раката. Намира се от вътрешната страна на лакатя - точно на разгъвката ( някаде около сухожилието на бицепса). Временно ли е това ии как по точно да загрея ( немога да скачам на въже ) 

Моля дайте съвети :)

Мерси предварително, fladen.

15.05.11
22:38

В началото около 1-2 седмици имах същата болка. Аз неспрях да тренирам и с времето изчезна, но незнам при теб как ще е ако неспира да те боли, по-добре спри тренировките за известно време. :)

16.05.11
09:54

Проблема е там, че не искам да спирам да тренирам. Ако можете да ми препорачате нещо за мазане, което наистина помага, защото ми писна да копувам скъпи гелове и никакъв ефект :)

По спокоен съм, защото се рових из нета ии разбрах, че при голяма част от фитнес маняците има тази болка.

Благодаря за отзивчивостта.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1