02.05.05
23:08
Кажете ми ако приемам само ПРОТЕИН без никва друга химия 6е има ли някаж ЕФЕКТ или да си купа КРЕАТИН
все едно питаш ако се храня както трябва ще направя ли маса - ми естествено че ще има,ама си зависи от марката на протеина,от усвояването му от организма,от правилния прием, и защо слагаш креатина към химията???
Ефекта ще зависи изцяло от работата ти в залата и останалият ти режим на хранене и възстановяване. От самото пиене на протеин и креатин ефекта е никакъв ;)
03.05.05
13:27
Грубо казано протейна е храна на прах /белтък по-точно/. За да се “храниш” по-правилно можеш да вземаш. Но с креатин ефектът ще е мн по -голям. Поне при мен са така нещата ..
03.05.05
21:18
ОК.Кажете ми марка протеин и как се пие. :P ПЛС
03.05.05
21:21
ми земи си този на Universal,а за да ти кажа как да го пиеш напиши нещо повече за себе си/тегло,ръст/
На Scitec протеина е мноо добър.Един приятел качи 9см на ръка :shock: :shock: :shock: :shock: Напрао ма изуми
Колко мангизи е тоз протеин и колко кг :) много е яко това ам не ми се вярва много но това си е лично мое мнение
Здравейте. Аз искам да почна да пия Протеин , защото в ръцете съм доста по-слаб отколкото в краката. Може ли някои да ми омогне? С правилна програма и какъв протеин да си купя? Висок съм 179см съм около 75кг. Искам да тренирам всичко без Краката. Краката просто са ми огромни мускули. Байкър съм :wink:
Scitec и Универсал-а колко лв са 500гр? защото гледах Нитрим за 15лв 500гр . Очаквам отговори ;)
П.П. и по колко гр. се поемат преди тренировка? Как се консумира?
едит: какъв да избера?
Суроватъчен и др...
http://www.nutrim-bg.com/products/group.aspx?gid=60
Аз пия на Нутрим от тия 90% ProGold по кило, не знам какъв е този 500гр. за 15лв... Доста добре ми се отразява, огъвам железа направо.... естествено взимам и креатин, глутамин, ZiMAG и DHEA…
Принципно повече от 60гр. протеин на веднъж тялото ти няма да може да усвои.... така че гледай да си под тази граница и преди тренировка (че и след) си има нужда от въглехидрати, щото само на протеин ще го изхабиш за енергия по време на помпането и за мускулите ше остане един голям Гур.... ;)
Какъв протеин точно - зависи от теб (и от джоба ти)... аз примерно соев не мога да я пия.... много ми е гаден.... препоръчвам ти да си вземеш млечен и соев и да слагаш 80:20…
а какво да си купя? креатин или Протеин?или и двете? но за двете не е толкова сигурно :roll: и как да ги консумирам?
Препоръчително е употребата на CREATINE MONOHYDRATE Pure да става по следните схеми:
1. Период на “напълване на депата” - 5 дни. Дневната доза от 20 г се разпределя на 4 приема по 5 г (1 чаена лъжичка). Дозата се разтваря в 200-250 мл плодов сок. Препоръчва се да се консумира след основните хранения.
2. Период на “поддържане” - 20 дни. По 1 чаена лъжичка (5 г) дневно, разтворена в 200-250 мл плодов сок.
първите 5 дни трябва да се пие в дните които се тренира или всеки ден? както и другите 20 дни? или само в дните когато имам тренировка да го консумирам?
Едитр:
кой от тези протеини да избера:
1000 г Pure WHEY PRO
1000 г MEGA PRO 92 Platinum
1000 г PRO 90 Gold
1000 г HI-Fit Special
1000 г Super Winner
1000 г FORTE Impact
? и каква им е разликата? Има се впредвид че за пръв път ще пия протеинии сега почвам малко по-сериозно за изграждане на вид. за 1м ако се пие протеина и креатина (или само протеин) и се тренира 3 пъти седмично ще се усети ли разлика?
Зареждащата доза затова се казва “зареждаща” - пиеш всеки ден.... за след това - ако искаш постоянно нивата на креатин да са ти добри го пий всеки ден.....
За месец нищо не става.... избий си я тая нагласа от главата и действай... след 8 седмици можеш да говориш за промени, които и сам да ги видиш ако си тренирал, почивал и си се хранил правилно... но тренировката без хранене и почивка е просто загуба на време....
А за тия протеини - ами не знам какво имат всичките, погледни им съдържанието и според целите си взимай... аз пак ще спомена, че съм доволен от 90 ProGold.
да. А къде мога да видя нещо за храненето? Аз не разбирам и затова питам така балъшки. Целите са ми изчистен мускул.
http://www.bb-team.org/graphics/exercise/grub/nabirania_1.jpg
http://www.bb-team.org/graphics/exercise/gurdi/kofi_1.jpg
целта ми е горе долу такъв вид ;)
http://www.bb-team.org/graphics/exercise/000263a.jpg :lol:
знам че за това ще е необходимо доста повече и съм готов
20.05.05
15:05
ами от протеина дебелей ли се :wink:
[quote author=“XaMcTeP”]ами от протеина дебелей ли се :wink:
Дебелее се от излишък на калории.
21.05.05
19:54
[quote author=“Honzik”]Принципно повече от 60гр. протеин на веднъж тялото ти няма да може да усвои
хммм ... пич ... бъркаш ! повече от 30 грама не може да освои !макс при голямите билдери 35-40 !
а за тва какво да пиеш ...
http://www.nutrim-bg.com/products/product.aspx?pid=138&gid=60&switchlang=bg-BG
зимаш си 2 кила от тва и го пиеш на ден по 60 грама някаде ... на 2 части :D
айде ... по-здрави
21.05.05
20:03
[quote author=“bestbg”]а какво да си купя? креатин или Протеин?или и двете? но за двете не е толкова сигурно :roll: и как да ги консумирам?
Препоръчително е употребата на CREATINE MONOHYDRATE Pure да става по следните схеми:
1. Период на “напълване на депата” - 5 дни. Дневната доза от 20 г се разпределя на 4 приема по 5 г (1 чаена лъжичка). Дозата се разтваря в 200-250 мл плодов сок. Препоръчва се да се консумира след основните хранения.
2. Период на “поддържане” - 20 дни. По 1 чаена лъжичка (5 г) дневно, разтворена в 200-250 мл плодов сок.
първите 5 дни трябва да се пие в дните които се тренира или всеки ден? както и другите 20 дни? или само в дните когато имам тренировка да го консумирам?
Едитр:
кой от тези протеини да избера:
1000 г Pure WHEY PRO
1000 г MEGA PRO 92 Platinum
1000 г PRO 90 Gold
1000 г HI-Fit Special
1000 г Super Winner
1000 г FORTE Impact
? и каква им е разликата? Има се впредвид че за пръв път ще пия протеинии сега почвам малко по-сериозно за изграждане на вид. за 1м ако се пие протеина и креатина (или само протеин) и се тренира 3 пъти седмично ще се усети ли разлика?
пич ... земи си Pure WHEY PRO ili HI-Fit и мисля че ще има разлика за 1 месец 3 пъти седмично ама си зависи много и от храненето ти !сабери си пари за креатин+протеин+амино така е най добре :) ако ли не махни аминото ама и ефекта ште спадне нали се сешташ :wink: